Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

RNG prosim o radu

Príspevok v téme: RNG prosim o radu
22tana

RNG prosím ta pomož mi...som už na dne. Strašne mi vypadavaju vlasy...bola som u lekara, no ten mi s tým nevie pomocť. Diagnostikoval mi niečo také, neviem to presne povedať ale také niečo ako porucha tvorby nejakých žliaz...alebo niečo také...no a sa mi v hlave robia také nanosy supín...ale strašne vela mi vvypadavaju vlasy. Bojím sa že o ne pomaly prídem a nechcem aby som musela mat parochnu, ved mam iba 25 rokov, prosím ta čo by som mala robiť? Lekar mi dal vitaminy zinok, vitamin A a B. Mam ich jest 3 mesiace a dal mi aj nejakú masticku, ktorú si vtieram do vlasov, ale žiadnu zmenu nepocitujem, praveže naopak, stale mi vypadavaju vlasy, ja som už zle na tom po psychyckej stranke, prosím ta pomož mi ak vieš, velmi pekne ti dakujem. Ozaj a pijem už asi mesiac zihlavový čaj - denne asi 1 až 2 litre.

RNG

Mnoho ludi ma problemy s branim niektorych koncentrovanych doplnkov na prazdny zaludok. Da sa to zmiernit pitim hodne vody. Ked zjes spolu s tym jedlo, nedostane sa ti to do krvi ale spotrebuje na stravenie jedla.Ale voda tomu neuskodi.
Enzymi su koncentrovane, treba ich dobre rozriedit, lebo ti inaksie napadnu zaludocnu sliznicu.
Na podporu zaludocnej sliznice je "sladke drievko",(Glycyrrhiza glabra Linné, bylina v pendreku, lekorice po cesky).Vyrobok z nej je DGL.
Tiez pomaha dumbier

marhula

RNG - tak som to asi pomotala. beriem wobenzym, myslela som, ze na precistenie - ako si pisal - ho mozem aj nalacno.Chcem sa ta spytat,ked uz ho beriem vyse tyzdna a dala som za neho dost penazi, chcela by som ho aj chvilu brat:-), mozem pri nevolnosti znizit davku? napr.namiesto 5, si dam iba 2 tablety.Dnes, ked som studovala letacik, tak som si vsimla, ze obsahuje bromelin z ananasu a mne vlastne tie vsetky problemy dozadu, co som pila surove stavy, zacali ananasom. To uz je par rokov dozadu, ked som dostala chut na ananas a tak som si kazde rano do prace bravala take hrubsie koliesko s vedomim, ze zacnem den zdravo.:-) Asi po dvoch tyzdnoch ananasovych ranajok mi jedno rano prislo strasne nevolno, pot ma oblieval, cez den sa tie prejavy utlmili. Dalsi den mi bolo lepsie, dala som si ananas a vtedy tie krce a pot...tak som s ananasom prestala. Dnes som na nete nasla vetu, ze tych 5 enzymov, ktore su vo Wobeznyme, znasa iba 20% ludi...da sa teda povedat, ze moje telo neznesie bromelin, mam kvoli tomu Wobenzym vysadit? dakujem ti za odpoved

RNG

Na zaludok treba Betain HCl alebo Pepsin HCl, nikdy na prazdny zaludok!
Pri nedostatku kyselin nastava v zaludku kvasenie, vytvarajuce sa plynu a peny sa dostanu do pazeraka a sposobuju palu. Tiez pri nedostatku kyselin zaludok nesluzi ako obranna bariera proti patogennym bakteriam a to moze doviest k otravam zaludka a znizenej imunite.

Enzymi na cistenie tela(tj nie na travenie) sa beru na prazdny zaludok v mensich mnozstvach(bromelain, serrapeptaza, pankreatin, nattokinaza...)

silviia

RNG, prosim ta mas v ponukovom liste u teba v obchode aj traviace enzymy na pankreas? su rastlinneho ci zivocisneho povodu a ako sa beru, tiez na lacno ci pri jedle, dik

marhula

Rng - prosim ta porad, zacala som nalacno brat enzymy, ale je mi z toho rano dost blbo, do tristvrte hodiny sa naranajkujem, potom je uz dobre. Totiz som pre rokom pila nalacno stavy zeleninove, ovocne- nevedela som, ze si ich mam riedit vodou, po 6tich tyzdnoch som sa zvyjala v krcoch, uz som poriadne nemohla nic jest. Potom, ked som so stavami prestala, tak sa mi stav polepsil, vlastne potom mi uz nic nebolo, sliznica zaludka sa upokojila. teraz, ked beriem enzymy nalacno, tak mi je trochu podobne, samozrejme nie az tak, ale taka tazoba...Mozem nalacno nadalej v tom pokracovat?dakujem

RNG

Klbove puzdra sa skladaju z mukosascharidov, ktore pri poskodeni sa niektore musia "odpratat"(enzymi ako bromelain a podobne) a nieco sa ram musi regenerovat(pomozu pri tom "polotovary, ako zivocisna zelatina, hydrolyzovane=do makka uvarene gliky a rozne izolaty z nich(glukosamin, chondroitin, MSM, hyaluronicka kyselina)
Na trhu je plno doplnkov na klby a slachy, aj v mojich obchodoch nejake najdes.
Spieranie vseobecne pretazuje klby a pre to je pri nom plno zreneni.
Ja osobne odporucam len sporty a cvicenie, ktore nepresahuje 60% maximalnej kapacity, najlepsie len 40% a radsej viacej krat na zdravy vyvoj svalstva, cirkulaciu a klby.
Extremne cvicenia vytvaraju neprirodzene svalstvo(nabubrene), ktore potrebuje extra vyzivu a je celkove zataz na vnutorne organy(teda privela je privela...)

RNG

22tana, to nie je chytlava choroba, nie je sposobena ani bakteriami, ani virusami. Jedine demodex foliculorum, roztoc, ktorych mame vsetci mnoho druhov moze but prenosny. Ten ale nesposobuje acne.
Blizsie informacie kde a co dostat ti mozem napisat len priamo, na fore by sa to chapalo ako reklama, ktora podla pravidiel tohoto fora nie je dovolena.
Napis mi svoj e-mail