Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

RNG prosim o radu

Príspevok v téme: RNG prosim o radu
22tana

RNG prosím ta pomož mi...som už na dne. Strašne mi vypadavaju vlasy...bola som u lekara, no ten mi s tým nevie pomocť. Diagnostikoval mi niečo také, neviem to presne povedať ale také niečo ako porucha tvorby nejakých žliaz...alebo niečo také...no a sa mi v hlave robia také nanosy supín...ale strašne vela mi vvypadavaju vlasy. Bojím sa že o ne pomaly prídem a nechcem aby som musela mat parochnu, ved mam iba 25 rokov, prosím ta čo by som mala robiť? Lekar mi dal vitaminy zinok, vitamin A a B. Mam ich jest 3 mesiace a dal mi aj nejakú masticku, ktorú si vtieram do vlasov, ale žiadnu zmenu nepocitujem, praveže naopak, stale mi vypadavaju vlasy, ja som už zle na tom po psychyckej stranke, prosím ta pomož mi ak vieš, velmi pekne ti dakujem. Ozaj a pijem už asi mesiac zihlavový čaj - denne asi 1 až 2 litre.

silviia

inak, mozno to mas uz aj sekundarne infikovane co ti zivy ten ekzem, mozno bakterialne,alebo skor plesnovu infekciu-pomaha chorvatske more :),
mozno by bol dobry aj kokosovy olej,pockaj co povie RNG
ale neboj sa to najskor vysusit tym tek.pudrom so zinkom.ak mas tam mas infekciu-musis sa zbavit najprv tej a potom liecit ekzem. ruky zbytocne neumyvaj mydlom ani nemacaj vo vode obycajnej chlorovej z vodovodu. ak ich potrebujes nakremovat tak obycajna modra indulona ci zlta vazelina-ale je moc mastna, cisty panensky olivovy olej, ci kokosovy olej

silviia

a zabudla som este-mozes vyskusat aj cisty aloe gel, alebo ak mas aj rastlinku aloe vera doma, tak potriet stavou z listu a otestovat ci ti to daco pomoze

silviia

marca, RNG ti iste poradi aj celkovo volaco on sa tomu rozumie, ked sa tu objavi, zatial si to skus aspon lokalne potriet na noc obycajnym tekutym pudrom-najlepsie aj bez mentolu,teda cistym alebo zinkovou pastou. malo by sa to stiahnut. cez den na to mozes pouzit epigen masticku alebo v spraji-spociatku to bude velmi stipat,ale treba vydrzat-nezlakni sa, nie je to na ekzemy,ale pomaha.a mozes si ruku namocit do vody so sodou bicarbonou-skludni to a prestane svrbiet

marca

RNG prosim o radu, uz niekolko rokov 3 - 4? mam v zlom stave prostrednik na ruke.Kazdy den som si zvykla odstavovat tou rukou pomarance, predtym som vsak pomarance neumyla - moja chyba, po case ma ta ten prst zacal svrbiet a obcas sa mi take drobne vyrazky na nom vyhadzali. Tak som prestala vobec chytat do tej ruky citrusove plody, ale odvtedy sa to len zhorsovalo. U kozneho mi dali kortikoidnu mast, kym som si to miesto natierala, tak v pohode, ked tu mast som vysadila, problem sa vratil, hlavne po umyvani riadov. Tak som aj riady prestala umyvat,umyva manzel:-), a posledny rok to mam uz fakt hrozne. K lekarovi s tym vsak nepojdem. Najprv to zacne strasne svrbiet, supe sa mi z neho koza,potom napuchne a koza popraska do otvorenych priehlbin,je to neprijemne, lebo to stipe, nepekne to vyzera, v poslednom case sa mi to rozsirilo aj trochu na dlan, este sa mi tam tvoria take malinke vodove pluzgiere a ten prst je stale taky teply voci inym prstom. Uz som si to mazala roznymi mastami, aj homeopatickymi, ale nepomohlo, iba ta kortikoidna mast. myslim, ze ta pricina je niekde hlbsie v tele a ten kozny prejav je len akymsi varovanim - len neviem, co spravit,dakujem za radu

RNG

mico,To je otazka pre tvojho lekara, co ti to predpisal.
Ja sa nezaoberam predpisovymi liekmi, len potravinovymi doplnkami.
Podla tabuliek ale by tam nemala byt kontraindikacia, podla vsetkeho...

RNG

Na babatka zialbohu nemam nic, tam je to obvykle velmi kratkodoba zalezitost, my sme to riesili na synovi kedysi a teraz nedavno na vnucke ciastocnym obmedzenim mlieka s logikou:menej v zaludku, mensia pravdepodobnost pri od grgnuti, ze sa obsah dostane do pazeraka.
Kedze deti maju frekvenciu jedenia velmi castu, zo zaludka sa mlieko pohne velmi rychlo do criev a problem kvasenia v zaludku este nie je.

mico

Zdravim Vas. Mam otazku o kombinacii liekov.
Uzivam Amoksiklav (Amoxicilinove antibiotikum). Mozem to kombinovat s Ibuprofenom (priti bolesti, proti zápalu)? Dakujem.

RNG

Reflux z criev je tiez sposobeny kvasenim v crevach, halvne kej je peristaltika spomalena a bakterie v crevach sa premnozia a je zaroven nedostatok enzymov.
Radim to iste, Betain HCl na zaludocne travenie, vlakniny na pohyb v crevach a enzymi na zlepsenie travenia v crevach a absorbcie.
Docasne sa mozu popuzivat prostriedky proti plynnatosti(potlacaju cinnost kvasnych kultur, ako rozmarinovy olej, oreganovy olej,fenel), ale pri znormalizovani peristaltiky vlakninami a nasadeni spravnych probiotik by tento problem mal prestat.

silviia

RNG, a este prepac, tretia otazka na teba odo mna dnes tu: u babatka-klasicky reflux teda asi ten pazerakovy ked dietatko po jedle-vlastne piti mliecka ho vyvracia a navyse GER syndrom, teda syndrom z toho refluxu ze mu to drazdi a rozleptava sliznicu pazeraka a tak pokasliava a "chrci"-teda vydava take zvuky /hlavne pri piti mliecka/ a udajne z tychto problemov aj bolesti bruska -nafuknutie,stazena plynatost. Prosim ta, vies na to poradit nieco. Dakujem ti pekne

silviia

RNG, prosim ta a co na ten pankreas?ake enzymy?/vcera, 12:35/.
Este prosim ta porad,ked je udajne reflux-ale nie na zaludku a pazeraku,ale nizsie-dvanadtnikovy-teda niekde na dvanastorniku-udajne sa potrava vracia z creva do zaludka?co je na to dobre? je na to daco?a tiez je tam vela vela žlče-teda asi z dvanastnika do zaludka... dakujem