Scabies - svrab

Príspevok v téme: Scabies - svrab
bosorka007

RNG - prosim, pomoz mi !po nohach sa mne, manzelovi aj dcere tvorili svrbiace vyrazky. po navsteve 2 lekarov a 6 tyzdnoch nocneho skrabania nam tretia lekarka diagnostikovala scabies, teda svrab. Nechcela som jej verit,sme normalna rodina, ale vysvetlila, ze sa to da chytit aj skusanim odevov v obchodoch. kazala kupit Jacutin, manzelovi aj dcere sa stav zlepsil, aj mne, ale od vcera sa mi vytvorilo na nohach mnoho dalsich vyrazok, teraz ma svri aj pokozka na hlave. mam velmi neprijemny pocit, neexistuje este daky iny sposob, ako sa tejto neprijemnej pliagy zbavit? natierame sa 6 dni. Alebo je to normalna reakcia? Velmi pekne Ta prosim o odpoved ! Dakujem
----------------
Svrab www.zdravie.sk

Súvisiaci obsah

Mo2

Solfatan zmiešať so sprchovým gelom, 2x denne sa v tom okúpať alebo osprchovať. Zabralo lepšie ako prípravky od lekára.

emavrina443

Ivermectin bez predpisu - euhealth24.com Pomohlo mi to. ja som mal nedávno tiež jednu skúsenosť so svrabom. Dostal som sa z toho za cca 2 týždne.

rymannin

Použiť móžeš ivermektín, permethrín. Babské recepty na tohto parazita nie su. Mne pomohlo toto.
Permethrín bez predpisu - ibright.lv

panhlavny

Dobrý den. Rozhodol som sa sem napísať svoju skusenosť so svrabom tak snád pomožem všetkým ktorý sa teraz trápia tak, ako som sa trápil ja. Hned na začiatok poviem že Infectoscab je slabá zbran na svrab. Najviac mi pomohol Solfatan, sírová prísada do kúpela. Po dlhom trápení, ked som prijal fakt, že mám naozaj svrab a nie je to alergia alebo ekzém, okamžite som všetky veci zo skríň hodil do igelitového sáčku a skrine som vystriekal dezinfekčným sprejom na roztoče. Rovnako aj podlahu a nábytok. Nechal som si len nejaké kraťase a pár volných tričiek, inak šlo všetko do vriec, periny aj vankúše. Matrac som rovnako vystriekal sprejom a zabalil do velkého igelitového vreca. Potom som si nan len prehodil čistú deku, ktoru som každý den pral. Vonku boli 30tky teploty takže topánky ktoré som nosil, som len položil na slnko na celý den. Po tomto všetkom som si začal dávať sírové kúpele, po kúpeli sa zabaliť do čistej plachty, a lahnuť do postele na čistú deku. Rano deku, plachtu, trenky a tričko zo včera preprať a obliecť nové, čisté... večer zase kupel (v balení Solfatan su asi 4sačky na 4 kupele) a zase lahnuť na prepratu deku....takto som to robil asi týžden-dva, snažil som sa nevychádzať z domu, aby som si zbytočne neobúval topánky a nesadal do auta. Nakoniec, po sírových kupeloch je dobré sa natrieť infectoscabom a dať svrabu poslednú ranu istoty. Po týždni- dvoch som z vriec vybral aj ostatné veci, periny, vankúše. Veci som zase prepral a periny prestriekal dezinfekčným sprejom a nechal na slnku den. Ponaučenie do budúcna: Nikto ma v živote nedostane už na žiadnu chatu :) a od neznámych ludí 2metre odstup :) držte sa a pevné nervy.

Mamina88

Este jedna vec. Drobcovi zabrala po infectoscabe uz sirova mast tak som na nom neskusala uz nic ine. Ale moze sa aj detom mazat kokosovy olej a tea tree olej.

Mamina88

Minuly rok som sa popasovala s touto potvorou. Vo februari to zacalo, muza zacalo svrbiet cele telo. Ja som to chytila o mesiac a drobec o 2 mesiace na to. Najprv sme si naivne mysleli, ze alergia. Ja som mala minimum vyrazok aj to vecer az ked ma zacalo vsetko svrbiet(raz laket potom kolena atd.) Muz vobec ziadne, ale drobec strasne vela. Kozna vydedukovala, ze ked to mame vsetci tak to bude svrab. Tu zacal psychicky kolotoc. Prala som vsetko, dezinfikovala vsetko, aj auto a dokola po kazdom mazani a stale sa to vracalo. Tyzden presiel a mali sme to naspat. Pracka isla nonstop. 6x sme boli u koznej(sirova mast, infectoscab) a striedala nam to. Uz aj ona bola zufala. Odisli sme na 5 dni z domu nech to tam vykape. Nepomohlo.
Okrem toho, ze som stale skusala domace recepty-kupel v sode bikarbone,ocot,alpa,maste aloe vera-tiez nic. Bolo to tak uz zazrate v tele, ze moja psychika sa polozila a len som zila vo sne kedy to skonci(preslo 9 mesiacov) neprajem nikomu. Natrafila som na youtube na video, kde jedna pani radila co robit. Natierat sa kokosovym olejom+ tea tree olejom 2 tyzdne a vytrvat v tom. Jedna mala salka kokosoveho oleja lyzica tea tree oleja(dostat v DM kupila som rovno 3 balenia.) Tym som sa natierala rano a vecer po osprchovani(aj hlavu). Samozrejme ked ma nieco zasvrbelo tak som si cistym tea tree olejom natierala najhorsie miesta. Zabralo to. Tyzden som citila este svrbenie kvoli suchej pokozke, ale mazala som sa klasickym telovym mliekom. Odporucam- obalila som vsetko calunene aj pohovku a kresla do igelitu. Menila som lozne pradlo. Kazdy den som si menila oblecenie(to je jasne). Vsetko som prala na 90°. Takze lekari nepomohli. Absolutne som v nich stratila doveru. Aspon co sa tyka koznych problemov.
Vela stastia ak si sa ocitol v podobnej situacii a pevne nervy.

Katka00000

Ahojte chcem sa s vami poradit, asi 2 mesiace ma svrbi telo, niekedy sa mi tam urobi malilinky pupiacik, ktory skoro ani nevidno niekedy nic a aj tak pokozka svrbi. Najskor som isla ku obvodnej doktorke, ktora mi predpisala Zodac a Locoid, ktore mi nepomohli tak ma poslala ku koznej ktora mi dala mast na exem a opat zodac, nepomohli, po kontrole mi povedala, ze je to svrab dala mi infactoscab, ktore som si natrela od krku po paty, vycistila cely dom a teraz som 4 dni po a stale ma svrbi telo. Muz ani moj 9m syn s ktorym som neustale v kontakte to nemaju. Na tele nemam ani vysyp ani cesticky, v noci skoro stale prespim iba niekedy sa zobudim na svrbenie ale inak nie, skor ma to svrbi cez den. Prosim poradte co to moze byt. Uz som z toho zufala, mam strach ak je to svrab aby som nenakazila znamych.

Pomooc svrab

Ahojte, pred 2 týždňami mi bol diagnostikovany svrab... Keď to lekárka vyslovila zalial ma studený pot... Ja som totiž na kožné išla s tým že mám nejakú alergiu, ale SVRAB som naozaj nečakala.... Pretože ani vo sne by ma nenapadlo že to niekedy v živote dostanem... Kde som to chytila dodnes neviem, keďže som dlhú dobu nikde inde ako vo svojej posteli nespala, uteráky ani šatstvo nikomu nepoziciavam, vo vani som každý boží deň, ani som už dlho nebehala po butikoch a neskúšala oblečko... Ale teraz k tomu ako prebiehala liečba... Pani doktorka mi predpisala sírovú masť, 3 dní byť natretý bez sprchovania poviem vám pravdu nevydržala som ten pocit mat zalepené celé telo a plus smrdlave od síry tak som po 1,5 dňa naklusala do vane na 20 min, dala som si tu najhorúcejšiu vodu akú som zniesla a nechala tlakom vody pôsobiť kým mi už nebolo z toho tepla doslova na odpadnutie. Keď som sa osusila uterákom išla som po sebe vaňu dezinfikovať a vtedy som videla na dne vane malé čierne bodky, to sú vlastne tie zákožky.... Potom som sa natierala ešte dva dni ale každý deň som sa osprchovala, a hneď znovu natrela... Po 5 dňoch prišiel pocit ze snáď je to preč ale opak bol pravdou.... Našla som si nové vyrážky na chrbte... Od pliec až po zadok... A podotýkam že som všetko každý deň prala minimálne na 60 stupňov, plachty periny uteráky... ALE na to som zvyknutá pretože ja to mením veľmi často aj pred chorobou... Tak som zašla do lekárne, kúpila som si si sírový kúpeľ, je to také hnedé bahno treba v tom ležať cca 15 min aj keď je to nepríjemné.... Po kúpeli som sa natrela alpou zriedenou s vodou pomer 1:1, cele telo štipalo ale mám pocit že práve Alpa tie potvory dorazila... Cez deň som si ruky umyla aspoň 20x mydlom protex, antibakteriálne, myslím ze tiež pomohlo... Momentálne mám už len vysušenénú pokožku z tej síry ale svrbenie už prešlo... Na to používam kokosový olej ktorý kožu premastní.... Dúfam že už túto pliagu nikdy nechytím lebo moja psychika veľmi trpela tým, že po mne, ktorá všetko vždy čistí, perie, umýva, behá nejaky parazit... A ešte vám poviem ze môj priateľ to odo mňa nechytil a to sme spolu aj spali v tu noc predtým ako mi to ráno doktorka diagnostikovali a aj sa ma dotýkal natieral chrbát a nechytil nic, nechápem, ale ďakujem že to nemá

creatiw

Zdravim Vas.
Prešiel som si tým aj ja táto zákožka svrabová je riadna mrcha ,ktorá sa Vám zavŕta až pod kožu ,to doslovne ....
Tie celé noci úmorného svrbenia ,to bolo peklo najhoršie to bolo večer ked si človek ľahne do postele a zakryje sa paplónom ,preškriabal som si celé telo .Prebdené noci ani som nerátal už nedalo mi spať .
Ja som mal najviac postihnuté ruky,driapal som sa až som sa predriapal na stehná a trup, stále nedalo sa to vydržať.Ja som si sám navolil liečbu ,kedže mi liečba infectoskabom nezaúčinkovala ako som si myslel že by mala účinkovať.Svrbelo ma to neustále .Na nete som vyčítal ,že najl.je kúpeľ v horúcej vode aspon 20 min.a s prídavkom octu ,dalo sa to vydržať.(od hlavy po paty )
.Každý deň výmena prádla ,pustiť odparovač na komáre v každej miestnosti po celý deň.A biolitom s čiernym vrchnákom sprejovať postel a všetko čo sa dá taktiež.
Kúpil som si CHiroderm od slovenskej firmy Banchen a tým som sa natieral všade kde som mal postihnuté miesto.A verte mi,to zabralo po týždni som slastne spal konečne !

Takže zhrnieme...perte na 60 C,biolitom sprejujte všetko čo sa dá ,majte zapnuté odparovače na komáre a denne 2x si vtierajte CHiroderm do pokožky ,verte zbavíte sa toho svinstva to zákožku svrabovú usmrtí .Držím palce .

creatiw

Zdravim Vas.
Prešiel som si tým aj ja táto zákožka svrabová je riadna mrcha ,ktorá sa Vám zavŕta až pod kožu ,to doslovne ....
Tie celé noci úmorného svrbenia ,to bolo peklo najhoršie to bolo večer ked si človek ľahne do postele a zakryje sa paplónom ,preškriabal som si celé telo .Prebdené noci ani som nerátal už nedalo mi spať .
Ja som mal najviac postihnuté ruky,driapal som sa až som sa predriapal na stehná a trup, stále nedalo sa to vydržať.Ja som si sám navolil liečbu ,kedže mi liečba infectoskabom nezaúčinkovala ako som si myslel že by mala účinkovať.Svrbelo ma to neustále .Na nete som vyčítal ,že najl.je kúpeľ v horúcej vode aspon 20 min.a s prídavkom octu ,dalo sa to vydržať.(od hlavy po paty )
.Každý deň výmena prádla ,pustiť odparovač na komáre v každej miestnosti po celý deň.A biolitom s čiernym vrchnákom sprejovať postel a všetko čo sa dá taktiež.
Kúpil som si CHiroderm od slovenskej firmy Banchen a tým som sa natieral všade kde som mal postihnuté miesto.A verte mi,to zabralo po týždni som slastne spal konečne !

Takže zhrnieme...perte na 60 C,biolitom sprejujte všetko čo sa dá ,majte zapnuté odparovače na komáre a denne 2x si vtierajte CHiroderm do pokožky ,verte zbavíte sa toho svinstva to zákožku svrabovú usmrtí .Držím palce .