Ahojte, pred 2 týždňami mi bol diagnostikovany svrab... Keď to lekárka vyslovila zalial ma studený pot... Ja som totiž na kožné išla s tým že mám nejakú alergiu, ale SVRAB som naozaj nečakala.... Pretože ani vo sne by ma nenapadlo že to niekedy v živote dostanem... Kde som to chytila dodnes neviem, keďže som dlhú dobu nikde inde ako vo svojej posteli nespala, uteráky ani šatstvo nikomu nepoziciavam, vo vani som každý boží deň, ani som už dlho nebehala po butikoch a neskúšala oblečko... Ale teraz k tomu ako prebiehala liečba... Pani doktorka mi predpisala sírovú masť, 3 dní byť natretý bez sprchovania poviem vám pravdu nevydržala som ten pocit mat zalepené celé telo a plus smrdlave od síry tak som po 1,5 dňa naklusala do vane na 20 min, dala som si tu najhorúcejšiu vodu akú som zniesla a nechala tlakom vody pôsobiť kým mi už nebolo z toho tepla doslova na odpadnutie. Keď som sa osusila uterákom išla som po sebe vaňu dezinfikovať a vtedy som videla na dne vane malé čierne bodky, to sú vlastne tie zákožky.... Potom som sa natierala ešte dva dni ale každý deň som sa osprchovala, a hneď znovu natrela... Po 5 dňoch prišiel pocit ze snáď je to preč ale opak bol pravdou.... Našla som si nové vyrážky na chrbte... Od pliec až po zadok... A podotýkam že som všetko každý deň prala minimálne na 60 stupňov, plachty periny uteráky... ALE na to som zvyknutá pretože ja to mením veľmi často aj pred chorobou... Tak som zašla do lekárne, kúpila som si si sírový kúpeľ, je to také hnedé bahno treba v tom ležať cca 15 min aj keď je to nepríjemné.... Po kúpeli som sa natrela alpou zriedenou s vodou pomer 1:1, cele telo štipalo ale mám pocit že práve Alpa tie potvory dorazila... Cez deň som si ruky umyla aspoň 20x mydlom protex, antibakteriálne, myslím ze tiež pomohlo... Momentálne mám už len vysušenénú pokožku z tej síry ale svrbenie už prešlo... Na to používam kokosový olej ktorý kožu premastní.... Dúfam že už túto pliagu nikdy nechytím lebo moja psychika veľmi trpela tým, že po mne, ktorá všetko vždy čistí, perie, umýva, behá nejaky parazit... A ešte vám poviem ze môj priateľ to odo mňa nechytil a to sme spolu aj spali v tu noc predtým ako mi to ráno doktorka diagnostikovali a aj sa ma dotýkal natieral chrbát a nechytil nic, nechápem, ale ďakujem že to nemá