Svrbenie celeho tela

Príspevok v téme: Svrbenie celeho tela
svrbi!!

nasiel som uz v roznych prispevkoch o tom hodne ale nikto nepopisal presne vsetky symptomy tak sa o to pokusim ja. po kazdom sprchovani ma po par minutach priserne zacne svrbiet plosne cele telo na viacerych meistach naraz. na pokozke ziadne priznaky ani zmeny vsak nepozorujem. po cca 20 minutach to postupne uplne ustupi. cely den je pokoj. nasledne ked idem spat po lahnuti do postele ma zacina opat svrbiet avsak nie telo ale iba nohy a ruky (odkryte casti pokozky). taktiez pocas noci sa zvyknem zobudit na svrbenie noh co opat po cca 20 minutach prestane. tiez rano po prebudeni ma opat cca 20 minut svrbi telo. co to moze byt? cim to je ? co mam vyskusat? na ake testy mam ist? k akej doktorke? poradte mi vsetko co mozete chcem o tom vediet vsetko co sa da. dakujem

wrbba

ozaj ,existuje aj aj tzv tepelna alergia,, na teplu chlorovanu vodu ,,tak pozor na to ,,radsej kratku studenu sprchu uplne bez saponatov

lukasoooo

Dobrý den ja mam problem taktiez so svrbenim celeho tela a neviem vobec od coho to vlastne je...zacalo to asi pred tyzdnom mozno dvoma ,je to uplne po celom tele a je to neznestitelne staci ze sa niekde suchnem alebo len trocha poskriabem tak sa to znasobi a potom sa to uz neda vydrzat pomoze len ak sa neskriabem a prekonam ten najvecssi sok potom to chvilu nesvrbi ale potom zacne znova ale na niejakom inom mieste najhorsie je to vecer ... pocas dna s tim mam obrovske problemy lebo sa nemozem na nic sustredit ci je to v skole alebo doma stale sa len skriabem ....niekedy ma to natolko svrbi ako keby ma nieco stipalo a ak to svrbi na koncatinach tak pri tom najhorsiom mi vyskoci noha alebo ruka prosim poradte co s tim.. dakujem ...

mjaník

malá pravdepodobnosť je ,že by išlo o pečeň-svrbenie by sa posúvalo po celom tele,menilo by miesto,ale môže ísť o "prázdnotu" krvi,pokožka schne,svrbenie je väčšie v noci

svrbii!!

no v kazdom pripade na pecenove testy sa chystam ist i ked si velmi dobre spominam ze podobne svrbenie tela som zazival ked som mal okolo 12 rokov kazde leto po osprchovani sa a to svrbenie tela trvavalo zvacsa dva - tri mesiace. kokosovy olej vyskusam to som este totiz nevyskusal. alergiu mam odhalili mi ju minuly rok je to vsak na alergeny prejavujuce sa vylucne na jar a v lete.

RNG

Dovod svrbenia:Odmastena pokozka praska, silne mydla s alergickymi primesami, chlor vo vode.
Pomaha: hned po sprche sa na mokre telo natriet kokosovym olejom, staci uplne tenucko.A potom nechat prirodzene vyschnut.
A nepouzivat silne mydla, a do tekutych si primiesat 1/5 oleja.Potom natolko nevysusuju.