nasiel som uz v roznych prispevkoch o tom hodne ale nikto nepopisal presne vsetky symptomy tak sa o to pokusim ja. po kazdom sprchovani ma po par minutach priserne zacne svrbiet plosne cele telo na viacerych meistach naraz. na pokozke ziadne priznaky ani zmeny vsak nepozorujem. po cca 20 minutach to postupne uplne ustupi. cely den je pokoj. nasledne ked idem spat po lahnuti do postele ma zacina opat svrbiet avsak nie telo ale iba nohy a ruky (odkryte casti pokozky). taktiez pocas noci sa zvyknem zobudit na svrbenie noh co opat po cca 20 minutach prestane. tiez rano po prebudeni ma opat cca 20 minut svrbi telo. co to moze byt? cim to je ? co mam vyskusat? na ake testy mam ist? k akej doktorke? poradte mi vsetko co mozete chcem o tom vediet vsetko co sa da. dakujem
Svrbenie celeho tela
Zdravim, mam podobny problem. Asi pred 2mi mesiacmi som si otravil zaludok, par dni ma neskutocne nafukovalo, par krat ma prehnalo. Odvtedy sa mi najprv na rukach vyhodili malinke pluzgieriky, vyzerali ako kurie oka a strasne svrbeli. Po par dnoch ma zacali svrbet aj lakte. Dopracoval som sa do stadia, ze ma najma rano a hlavne vecer svrbia clenky, lakte, chrbat, oblast okolo pupku a stehna. Na rukach mi ostali male cervene bodky, sice nesvrbia, ale ak ti po nich prejdem nechtom, tak svrbet zacnu :)
Bol som na vysetreniach, krv negativna na alergiu, za koznu chorobu to nepovazuju. Padla volba na odparazitovanie organizmu - nepomohlo. Xyzal nezaberal, Aerius tiez nie, teraz berem 2 nasobne davky Fixit v kombinacii s kvapkami fenistil, ale svrbenie pretrvava a to uz je 2 mesiace od otravy zaludka.
najzvlastnejsie je, ze mam pocit, ze to svrbi bez suvislosti s tym co zjem. Svrbi to rovnako na lacno aj syto. zacinam uvazovat o tych cigaretach, mam pocit ze ked si zapalim, tak do par minut sa skrabem, co je zaujimave :)
Stres nemam, sucha koza mozno - ale vylial som na seba uz par telovych mliek a nepomohlo. dehydratacia to u mna nebude taktiez. je to vcelku neprijemne, ked sa skrabem miestami az do krvavych odrenin. Tento tyzden idem na dalsie vysetrenia tak som zvedavy, dufam ze neotrcim kopyta heh...
Ja mam problemy so svrbením kože od 17 rokov (teraz mám 40) a začalo zo dňa na deň pri sprchovaní na chmelovej brigade.
Vtedy som myslel, že je to z chmelu (alergia) alebo z prachu a potu. ale problem pretrvával aj po brigáde. Vyskusal som aj detské mydla a nepomohli. Bol som aj u dvoch kožných lekárov a jedn mi povedal že suchu pokožku ma každý a druhý mi dal telové mlieko s ureou. To mi celkom dobre pomáhalo. Po dlhšej dobe používania som ho mohol vynechať aj na rok. Tiež sa mi stav zlepšil po diete kvoli zvyšeným pečeň. testom. Jedol som len jedno pečivo rano a večer, medzi tým len ovocie a zeleninu. Občas kuracie alebo rybie mäso. Držal som ju 4 týždne a ešte rok po nej som mal pokoj od svrbenia. Tiež mi pomaha mydlo Dove, ale to len zmierňuje následne svrbenie. Ďalej mi pomohlo slnko, hlavne pri fyzickej námahe a spotení. Minulý rok mi pomohla sírová voda v zrkadlisku v kupeľoch. Takže zhrnutie. Svrbenie može spôsobovať napr. suchá pokožka, cukrovka, alergia, ochorenie pečene, obličiek, nadobličiek a ďaľšie choroby. Niektoré choroby sú zas príčinou suchej pokožky, napr. aj choroby štítnej žľazy.
Čo môže pomôcť? V prvom rade ak ide o svrbenie spôsobene chorobou, tak vyliečenie alebo zlepšenie choroby. Na veľa kožných chorôb pomáha ÚV žiarenie, najmä slnenčné, ale zdravo prijímané. Potom sú to prípravky s ureou, zlepšujú hydratáciu a vysušovanie. Aj síra je prospešná pre kožu. Dobré je aj bahno z mŕtveho mora. Aj vyvážená strava môže pomôcť. Tiež dostatočný príjem tekutín, veď keď je suché celé telo bude suchá aj pokožka.
Prajem Vám veľa šťastia pri skúšaní.
S tou Bratislavskou vodou si mislim ze nemas pravdu.Hovori sa ze je to najkvalitnejsia voda mozno v celej europe
Skor nejaka alergia
ema, aj mna svrbi cele telo po sprchovani, a som z KE
Hmm... Tiež mám podobnú skúsenosť. Niekedy ma svrbí po sprchovaní celé telo, asi 10 minút. Keď sa kúpem, t.j. voda pôsobí na pokožku dlhšie, tak sa mi to ešte nestalo. Len ráno po sprchovaní a len v Bratislave. Na dovolenke v hoteloch, alebo na chalupe nie. A v Bratislave tiež nie vždy, bývajú to rôzne obdobia. Tak to pripisujem bratislavskej vode. :-) Z toho, čo tu bolo popísané, sa na mňa vzťahujú jen mierne zvýšené výsledky pečeňových testov. Nefajčím.
Nebolo by najlepsie obratit sa na specializovaneho lekara?
Dobry den.Ja mam tiez podobne problemy ako vy,ale mne sa svrbenie pokozky po sprchovani objavuje pravidelne uz 14 rokov,ale len v mesiasoch august a september a to skutocne len po sprchovani a do 1 hodiny mi to prestane.Potom mam cely rok pokojdo augusta.Vie mi niekto poradit co to mam a ako si mozem pomoct.Pecenove testy mam v poriadku,kozu suchu nemam a keby to bolo z nervov -tak preco len v tieto mesiace?
Dobry den.
ja studujem medicinu a podla mna by to svrbenie mohlo byt po 1.choroby pecene
2.alergia
3.nervoveho povodu
vsetci sme fajciari :)