Svrbenie celeho tela

Príspevok v téme: Svrbenie celeho tela
svrbi!!

nasiel som uz v roznych prispevkoch o tom hodne ale nikto nepopisal presne vsetky symptomy tak sa o to pokusim ja. po kazdom sprchovani ma po par minutach priserne zacne svrbiet plosne cele telo na viacerych meistach naraz. na pokozke ziadne priznaky ani zmeny vsak nepozorujem. po cca 20 minutach to postupne uplne ustupi. cely den je pokoj. nasledne ked idem spat po lahnuti do postele ma zacina opat svrbiet avsak nie telo ale iba nohy a ruky (odkryte casti pokozky). taktiez pocas noci sa zvyknem zobudit na svrbenie noh co opat po cca 20 minutach prestane. tiez rano po prebudeni ma opat cca 20 minut svrbi telo. co to moze byt? cim to je ? co mam vyskusat? na ake testy mam ist? k akej doktorke? poradte mi vsetko co mozete chcem o tom vediet vsetko co sa da. dakujem

Big boss

Ahoj mam uplne rovnake problemy ako vy vsetci !! chcel by som sa opitat ci ste fajciari?? lebo ja som dost tuhy fajciar. Bol som na dovolenke kde som nemal velmi moznost fajcit vyfajcil som 1 - 2 cigarety denne normalne facim asi tak 20-30denne a ku koncu dovolenky mi priznaky ustupili asi o 80percent ked som prisiel domov po 2 dnoch sa mi priznaky vratili na rovnaku mieru !! Este som sa neodhodlal prestat fajcit uplne ale ked mi napisete ze ste fajciary aj vy vtom momente prestavam lebo to svrbenie je neznesitelne !!!!

Gulczas

Este som zabudol napisat, ze co som cital pred par rokmi, moze to byt predpriznak krcovych zil, alebo reumy. Ale to si nemyslim. Neviem niesom doktor, ale pride mi to nepravdepodobne.

Gulczas

Ja mam velmi podobny problem so svrbenim tela po sprche(podobne ako keby po Vas chodili mravce alebo pod.), niekolko rokov(cca. 7rokov?), ale jedna sa povacsine len o nohy(niekedy je to az neuveritelne a nevydrzatelne), ale niekedy aj ruky v okoli bicepsu a po oboch stranach trupu(len boky, ale to malokedy).Pokusam sa to ignorovat ale niekedy to naozaj neni mozne. Sfarbenie tela na tych miestach nie je nicim zvlastne, niekedy je sfarbenie do cervena podla toho ako silno a intezivne si to miesto skrabem. Je zaujimave ze stale sa mi to opakuje len v zimnych mesiacoch(teraz) a len po sprche, alebo kupeli. Ja zijem v Australii takze neviem posudit ci by to bolo na opacnej pologuli v letnych mesiacoch a nepamatam si uz ked som bol este na SVK tak v akom obdobi sa to vyskytovalo, ale myslim si ze taktiez v zime. Ja si myslim ze je to s casti vodou, klimou prostredia a suchou pokozkou. Snazim si to miesto poriadne natierat kremom (Nivea), ale nepomaha to.Svrbenie trva par minutm niekedy aj pol hodiny.potom to postupne prestava. Tolko k tomu s mojej skusenosti a mojho pohladu. Ak by niekto vedel nieco o tom, tak velmi rad sa o tom dozviem viac. Dakujem.

okejarka

aj mna svrbi telo ale takym sposobom, ze sa mo zda, ze po mne lezie nejaky hmyz, alebo ako ked by sa o mna osuchla pavucina. je to na roznych miestach tela a nezavisle od kupania. viete niekto poradit? Moze ist o ochorenie pecene?

Sirius

vitti: je uplny nonsens aby dospely clovek pouzival detske mydlo. detske mydlo je vyrabane pre potreby deckej pokozky. Dospelak ma uplne inu pokozku. Takze radis totalnu hlupost.

K teme: taketo pripady svrbenia su velmi casto sposebene psychikou, takze odporucala by som psychiatra.

Jano11

Tiež mám problémy so svrbením tela, telo ma začne svrbieť vždy po sprchovaní a niekedy, keď sa spotím. Svrbí ma len predná časť tela, rozmýšľal som, či to nemôže mať súvis z opalovaním, pretože presne tam som sa na dovolenke spálil a začal sa šúpať. A teraz ma vždy po sprchovaní svrbí pokožka práve na týchto miestach.

lizanka

janka:mna velka cast tela svrbela zo striekaneho kupcieho ovocia, len som prv nevedela ze to je ono, tiez mi lekarka vypisovala Fenistil, Loratadin a spol. a nic nepomahalo 2 tyzdne. alergia sa prevalila z nicoho nic, vzdy som prilezitostne rada jedavala velke mnozstvo ovocia(aj kupovaneho) a konkretne vtedy sa mi stalo osudnym pomelo. nie je to aj u teba mozne?

janka

ahoj,uz par dni ma svrbi cele telo,tiez nic nenachadzam na tele.iba ked som sa dlhsie skriabala tak sa objavili take bodky suche, a prejavila sa mi hnacka. dala som si aj tabletku Fenistil proti svrbeniu ale stale to neprechadza..neviem co mam robit

panika

lukasooo
pocas vykurovacej sezony sme v prekurenych miestnostiach, pokozka sa nadmerne vysusuje -nemoze to byt len tym ?