Aknenormin?

wiwien

zdravím, no tak ja vám poviem, že beriem raoccutane už 2mesiac a teraz aj aknenormin rano ..je to to isté len pod iným názvom, to mi povedal aj kožný, no a fakt je to ovela lepšie..nedá sa to ani povedať..uplne hladká pleť aj počas svojich dní..no sem tam malá vyrážka..dufam sa to bude len zlepšovať a vydrží to aj po ich dobratí.no ja som trpela akné nenormálne dlho a dá sa povedať, že ešte je to obdobie, mám 23 rokov a akné som mala od 15tich no hruuza fakt..človek s peknou pleťou si to nevie ani predstaviť, viem, že krása nie je všetko, ale všetky tie kamošky s detsky čistou pleťou, no a ja? to bola hruuza ako som sa cítila a sebavedomie asi ešte aj pod nulou..čo je fakt zlé, lebo ako sa cítite a vnímate vy, tak vás berú aj iní.a tak isto som sa divila ako som sa mohla niekomu s takou pleťou páčiť...a ešte čo sa týka vedlajších učinkov aknenorminu, al. roaccutanu, ja mám len suché pery a to fakt neskutočne ešte sa mi spravili aj kutiky na obidvoch stranách,ale inak sa to dá prežiť v uplnej pohodke:)a presne vlasy sa mi nemastia vobec , zmývala som každý den, teraz mi stačí tak 2 - 3 krát do týždna.ale chcela by som sa aj tak spýtať, tí čo beriete roaccutane,al.aknenormin neviete či to má učinok aj ked človek fajčí? lebo dlhšiu dobu som nefajčila, a teraz si znova občas zapálim..tak zatial dakujem a držím palce všetkým, čo to začnú brať..čiže aj sebe:))

tannia

hehe, tak si si tiez zazil svoje citam..
ale som rada, ze to uz mas za sebou a ako sam pises - treba zamerat na to, co je a co pride, zit pre sucasnost a tesit sa na buducnost:)
dik za podporu...
nech sa vsetkym dari vyhrat tento boj..

simon22

:-) trochu si ma pobavila, teraz sa uz na tom smejem...lenze ja som si praveze patlal na ksicht nieco, konkretne acnecolor, co sa samozrejme nezaobislo bez poznamok okolia a este k tomu to moje "profi licenie" ked som mal bud prilis tmavu alebo bledu tvar v porovnani s krkom a o nejakom plynulom prechode nemohla byt ani rec...proste zacal som s tym a potom som uz nevedel prestat, takto som mal pocit, ze som mohol ist medzi ludi, ze som to ako tak skryl...ale bolo to strasne ako to vyzeralo a fakt ako chalan s make-upom som si uzil svoje...ale nechcem tu zo seba robit najvacsieho martyra na svete, proste co bolo bolo a dufam, ze sa to uz nevrati...a ja verim, ze tie najkrajsie roky mame este len pred sebou :-)...lebo aj keby si prezila uzasnu mladost tak budes mat sice pekne spomienky (co nepopieram, ze znamena velmi vela), ale predsa len zijes pre sucasnost, takze nato sa treba sustredit, lebo to krasne pride ani nebudes vediet ako a bum :-)

tannia

viem presne o com pises simon22
ono, urcite si to mal blbsie aj tym, ze keby si si ako chalan napatlal nieco na ksicht podobne make-upu vyzeralo by to smiesne, ja som to aspon vzdy zachranovala tymto..
ano - tie akcie, kde sa prespavalo, som zasadne odmietala, pretoze, co ak ma niekto uvidi nenamachlenu - to bola moja nocna mora, ale ani make-up nezakryje vsetko..
ako pises - do oci som sa ludom dlho nevedela pozerat, akurat tie roky, co som brala antikoncepciu sa to trosku upravilo a vedela som sama so sebou aj fungovat... a byt "normalna", normalne sa s ludmi bavit..
verim, ze sa to obdobie neda vymazat, a je naozaj skoda, ze sme s tym nezacali skor - aspon by sme si mohli trosku uzit tej mladosti - tesit sa zo zivota a nebyt v kuse doma len kvoli sprostemu akne.
a je jasne, ze sa to neda vymazat, to v cloveku potom ostava navzdy, kedze sme "stratili" naozaj roky, ktore mali byt najkrajsie v nasom zivote

simon22

u mna tiez bola urcita geneticka predispozicia a tiez by som nic nevyriesil upravou stravy a vitaminmi...o to viac ma rozculuju niektori "pseudoodbornici" aj na tomto fore, ktori sa tu ohanaju stravovacimi navykmi...no a masticiek a vodiciek tych bolo, ale efekt kratkodoby...a tiez ma trochu mrzelo, ze som k tomu roaccutanu neprisiel skor...no ale radsej neskor ako nikdy :-)...no a mladost bola peklom, hovoril som s ludmi, ale nepozeral som im pritom do oci, hladel som do zeme, nechcel som sa fotit, neznasal som to, akekolvek skolske akcie, chaty, vzdy ked bolo treba niekde prespat, vsetko to mi nahanalo strach, nevedel som nadvazovat znamosti, nevedel som byt sam sebou, ludi som sa stranil, bal, hanbil...nikdy nato nezabudnem, aj ked viem, ze v zivote pridu aj tazsie skusky, ale toto proste nevymazem, to su tie skutocne jazvy po akne, jazvy na dusi

tannia

tak som sa zaregistrovala:) (predtym tania82) dakujem velmi pekne simon22 za prianie - budem sa snazit to vydrzat, kedze viem kolko obeti som musela celu svoju mladost prinasat:( takato podpora pride urcite vhod, hlavne vtedy, ked viem, ze u teba bol konecny efekt vyborny - t.z. zbavil si sa akne.
aj ked nikomu akne neprajem, som velmi rada, ze existuju ludia ako ja.. ze chapu, co sme si vsetci museli prezit, ako tazko sme vsetky stretka s kamaratmi znasali, hlavne vtedy, ked vacsina z nich mala peknu plet.
Ja mam bohuzial akne dedicne a je to u mna aj hormonalna zalezitost, takze velmi tazko by som to vyliecila zmenou stravy, vitaminmi alebo inymi neucinnycmi receptami, ktore som uz samozrejme vsetky do radu vyskusala..
Na tuto drasticku metodu som sa fakt dlho prehovarala, ale verim, ze to dotiahnem do konca, v konecnom dosledku budem urcite lutovat, ze mi tuto liecbu kozna nenavrhla skor:(
Ale som urcite rada, za vsetkych, ktori ste vyhrali boj s aknee, nesmieme sa len vzdavat!

simon22

tania82:

podobne som bol na tom aj ja...tiez som si s akne uzil svoje, v podstate ma to obralo o mladost, nenavidel som sa pri pohlade do zrkadla, ked som sedel doma na riti zatial co kamarati sa chodili bavit a randit...o nejakej vaznej znamosti nemohlo byt ani reci, aj ked som uvidel nejaku peknu babu, tak som si len povedal, ze so mnou by sa teda nezahadzovala...sebavedomie bolo na bode nula...teraz mam 24,som po liecbe roaccutanom, sice pocit menejcennosti je tu stale, ale je to lepsie...okrem spomienok co som pisal vyssie mi samozrejme zostali aj jazvy na tvari...ale neriesim ich, povedal som si, ze su mojou sucastou a aspon mi bude mat co pripominat jednu etapu mojho zivota, kedze fotiek z toho obdobia mam malo-nastastie :-)...jasne, ze som sa k tomu snazil pristupovat tak, ze preboha ved nezomieram, su na tom niektori ovela horsie tak nebudem robit okolo toho zbytocne halo...no ale to pochopia ti co tym presli, ako to dokaze poznacit osobnost mladeho cloveka...a drzim ti palce tania, bud trpezliva vysledky sa urcite dostavia, ja na ten liek nedam dopustit

tania82

Ahojte, ja som mala dlhorocne skusenosti s akne, uz je to dobrych 13-14 rokov (teraz mam 28), co sa nemozem zbavit akne, skusala som vsetko: vitaminy, masticky od koznej, dlhe roky anitkoncepciu. Ked som antikoncepciu vysadila (ktoru som brala hlavne kvoli zlepseniu pleti) asi tri mesiace to bolo nieco strasne. Uz asi rok som si na ksicht patlala duac gel, ktory mi naozaj asi tak pol roka-rok pomahal, opat si ma ale zacali vytvarat podkozne az cysty a preto som sa popytala koznej na Aknenormin. Ta mi ho jeden cas dokonca odporucovala, ale vravela, ze su na tom ludia ovela horsie ako ja - toho som is vedoma, ale kto mi vrati tie roky mladosti, ked som naschval odmietala vsetky akcie s kamartmi len preto, ze som mala strany ksicht a potom si uz o mne mysleli, ze som divna, ked nikde nechodim. Tak som sa na to dala - beriem druhy den Acnenromin - mam neskutocne bolesti hlavy a svalstva, ale nevzdam to, viem, ze casom sa to upravi a verim, ze za ten pol rok bude zo mna novy clovek co sa fyzickej a psychickej pohody tyka. Aj ked som velmi dlho zvazovala tento liek, vdaka tomu, ze zenam v tomto veku sa nepredpisuje, momentalne nemam priatela, takze mozne tehotenstvo vobec neriesim. Baby, ked mozte, uricte to zacnite brat skor, pretoze tie jazvy na tvari a hlavne na dusi budu stale hlbsie:(

veronika

Ahojte, ja som sa bola tiež informovať o Aknenormine, ale mne to gynekologička neodporučila, aj z toho dôvodu, že sa snažím otehotnieť a pol ročná kúra Aknenorminom + pol roka byť "čistá" už len s následnou antikoncepciou, pre prípad skorého neotehotnenia zabíja nejaké bunky vo vaječníkoch a zmenšuje sa možnosť mať hneď deti.... a vraj aj napriek dlhoročnému trápeniu s neskutočne mastnou a aknóznou pleťou mi to neodporúča, pretože mala veľmi častú skúsenosť s pacientkami, ktoré trpeli veľkými depresiami a vraj aj mali sklony k samovražde, takže ja radšej neberiem.... cesta musí byť aj inde. pa pa pa

sofia111

ahojte..no je to pravda ako napisala kalinka ze ked si citate ten letak tak to ani nemate chut zacat brat ale tie vedlajsie ucinky su dost prehnane,to mi aj kozna povedala..ja beriem aknenormin uz mesiac aj pol,zo zaciatku zhorsenie ale teraz je to uz ok,ja som nemala tazke formy akne..ale akne mam kde tu a to nechcem a este co ma trapilo,ze hlavu si musim zmyvat kazdy den a takto staci len raz za tyzden lebo sa vlasy vobec nemastia a to je super..vedlajsie ucinky zatial suche pery to je jasne,to citit hned na druhy den ako lieky zacnete brat no a este bolesti hlavy dost casto..ale akoze ta suchost sa zatial da zvladnut,v pohode,treba sa kremikovat a balzam na pery :) naozaj aj ja mozem odporucit to ruzove vajicko z oriflamu alebo obycajnu vazelinu v lekarni a to je este asi lepsie :) 6 mesiacov je dost dlha doba ale zas napr ani nvem ako mi teraz ten mesiac a pol ubehol a cim skor zacnete lieky brat tym skor skoncite :) nebojte sa toho..ak vam akne berie sebavedomie alebo vas svte ako sve mna tak skuste ved ked vam nebudu tie tabletky robit dobre tak jednoducho lieky vysadite..ale pre krasu sa trpi :) vsetkym drzim palce,ja som na lieky pocula len chvaly a kamoska ich dobrala a plet ma perfektnu uz dva roky..ako batola..