Hospitalizácia na psychiatrii? - vaše skusenosti alebo rady

Príspevok v téme: Hospitalizácia na psychiatrii? - vaše skusenosti alebo rady
toniejepodstatne

ahojte mam dost ťažke problemy. Navštevujem psychiatra a beriem aj AD. Liečim sa na silnú Socialnu fóbiu. Ale su tu i ine veci o ktorých môj psychiater zatial nevie ale chcem mu to už povedať lebo sa prestavam ovladať. Ide o to že mam sebevražebne myšlienky dost nutkave i v tejto chvili je mi strašne zle. Nechce sa mi žit už som par krat si stala na moste za zabradlim a snažila sa skočit dôvod prečo som to neurobila je ten že vyška bola priliš mala.... Mám vybrane už aj miesto len ten den neni naplanovany ale v skratových situaciach som važne ochotna to ukončit i bez rozmýšlania. Navyše trpim ešte sebepoškodzovanim ktoré tiež neviem ovladať. Mam ruky uplne dorezane od žiletky. Naši si to nevšimli. Mam strach že ak to poviem tomu psychiatrovi tak ma da hospitalizovať. Chcem sa vas len opýtať či mate vy neaké skusenosti ako to tam chodi alebo či by som s tou hospitalizaciou mala suhlasit. Za vaš názor vopred dakujem. Odpovedou by sme mi moc pomohli dakujem ešte raz.

zds

dobre, lnecok.
mas to za sebou a obrat list.
vynechaj vsetky zname skodliviny a zacni na sebe pracovat.
uc sa (vsetci sa ucime) ako zabranit tomu, aby sa to nevratilo.
jeden z tipov : pozri si desatoro proti rakovine.
toto funguje nielen pri rakovine, ide o dobre zasady pre vsetkych.
kukni si ja Mala nasobilka zdravia.
.
mnozstvo psychickyvh problemov vyplyva ja z nespravnej funkcie organizmu, ktory je znecisteny zivotnym prostredim, tazkymi socialnymi stavmi ale najma nespravnou vyzivou a zivotospravou.
na zaciatok stopni "jedy" a postupne sa detzoxikuj - pohyb, cielenjsia strava, relaxacia, popripade priamo detoxikacne postupy (porad sa, alebo sa rovno s niekym spoj, co to ovlada)
postupne ti liekov bude treba menej a menej...

zds

Vyziva ma podstatny vplyv na fyziologiu aj psychiku.
Obsahuje mnozstvo latok, ktore potrebuje cely organimus, mozog zvlast:
- glukoza (tvori sa z fruktozy - ovocie, zlenina), z polysacharidov (obiloviny, zemiaky, strukoviny)...
- tuky, najma nenasystene mastne kyseliny, najma omega 3 - znamy rybi olej, lanovy a bodlaikovy olej, ciastocne olivovy...
- ale ja npar. nerostransmitery, latky, posobiace na prenos nervovych vzruchov, bez ktorych cela CNS na cele s mozgom len tak vegetuje
...
ide o celu plejadu latok (bielkoviny, mineraly, vitaminy...), ktore treba dostat v podobe stravy, v krajnom pripade z vyzivovych doplnkov

damian

Presne tak, ZDS. A dodam, ze samotnym pohybom sa velmi rychlo, efektivne a hlavne bezpecne (bez drog) uvolnuje nahromadena negativna (depresivna) energia.

lencok1

damian mne vznikla soc.fobia vtedy ked som sa popalila a hanbila som sa ukazat na verejnosti...v plavkach, potom sa pridruzili ine problemy a bum, spadla som do toho, inak som bola vzdy vesela kopa ale ta jazva mi sposobila psych.problemy:(...ako sa da risit toto neveim, musim sa snou naucit zit, ale vzdy ked ju vidim pride mi zle, co vsetko mi sposobila...niekedy treba odstranit pricinu ale ako v mojom pripade to neveim...ta jazva ma psychicky ubija
inak dikes za radu o tom, ze treba vela pit, ja pijem velmi malo...tak aspon viem ze to treba zmenit

damian

Len si pozorne precitaj tematicky prispevok na zaciatku. Pozri, co sposobilo 'liecenie' silnej soc. fobie antidepresivami! Socialna fobia nie je socialna fobia, ale obycajny problem v medziludskom kontakte na psychosocialnom zaklade. Diagnoza 'Socialna fobia' bola hlasovanim zvolena na istom psychiatrickom kongrese, kde sa po precitani jedinej studie hlasovalo, ci uznat alebo neuznat tuto diagnozu. Teda, o 'chorobach' a ci su alebo nie, sa hlasuje. To ale neznamena ze existuju. Podobne aj onkologia pouziva 200 nazvov pre 'rozne druhy nadorov', a pri tom nador je stale ta jedna a ta ista metabolicka porucha a to velmi lahko liecitelna (ale o tom sa radsej nepustajme tuto debatovat).

zds

socialna fobia existuje, aj ine fobie a choroby.
ale odkial sa beru?
jedna vec je okolite prostreide - zivotne aj sicilane. toto tiez vplyva aj na psychiku.
druha vec je, ktoru mozes ovplyvnit viac, je tovja zivtosprava:
* napr. obycajny pohyb -
rozbehne ti transport kyslika v krvi a glukozy, ktore mozog nevyhnutne
potrebuje
- zklepsi sa ti prorodzena detoxickacia (moc, stlica, pluca) ale aj pece)n a oblicky, aby sa ti telo zbavilo odpadovych latok, nehovoriac o zlepseni "kondicie" lymfatickeho systemu, ktoru hra pri detoxikacii dolezitu ulohu
-- pri pohybe sa vylucuju prirodzen upkojuce "latky", napr. znamy endorfin
- unava z pohybu prispieva ku kvalite spanku
- pohyb relaxuje mysel, ak napr. hras badminton, dost tazko sa sutreduje na kosik aj svoje problemy (kosik ma "prednost")

damian

Psychiatria roznym prejavom spravania prisudila rozne 'odborne' nazvy za ucelom predpisovania liekov. Viem o tom, ze na tzv socialnu fobiu' predpisuju lieky (drogy). Pritom je to ciste psychologicka vec - interpretacia situacii (v tomto pripade stretu s ludmi), co by mal riesit psycholog bez absolutnej pomoci drog.

asika

Damian???
Ako to že socialna fobia neexistuje? a čo su potom tie prejavy strachu potenia a červenania sa pred ľuďmi?
Alebo ako sa toho da zbaviť?
Snaď zmenou stravy?

damian

· DIETA: Jedz zdravo, ovocie, zelenina, strukoviny. Jedz zdravsie maso (biele, ryby). Aspon na cas uplne vyluc mlieko a mliecne vyrobky (to je dolezite, lebo mliecny protein a mastne kyseliny v mlieku blokuju vstrebavanie vapnika!!!)
· Treba zbalansovat ziviny v tele:
· Vitamin B6, 50 mg, rano a vecer
· Zinok (gluconate), 25 mg, rano a vecer
· Calcium (vapnik), 500 mg, rano a vecer
· Magnesium, 200 mg, rano a verec
· Manganese, 10 mg, rano a vecer
· Methionine, 500 mg, rano a vecer
· Dodrziavaj horeuvedeny pitny rezim a ostatne rady
· A dostatok oddychu po fyzickej namahe
· Vyhybat sa stresu.
Vela stastia!!!!!!!!