ahojte mam dost ťažke problemy. Navštevujem psychiatra a beriem aj AD. Liečim sa na silnú Socialnu fóbiu. Ale su tu i ine veci o ktorých môj psychiater zatial nevie ale chcem mu to už povedať lebo sa prestavam ovladať. Ide o to že mam sebevražebne myšlienky dost nutkave i v tejto chvili je mi strašne zle. Nechce sa mi žit už som par krat si stala na moste za zabradlim a snažila sa skočit dôvod prečo som to neurobila je ten že vyška bola priliš mala.... Mám vybrane už aj miesto len ten den neni naplanovany ale v skratových situaciach som važne ochotna to ukončit i bez rozmýšlania. Navyše trpim ešte sebepoškodzovanim ktoré tiež neviem ovladať. Mam ruky uplne dorezane od žiletky. Naši si to nevšimli. Mam strach že ak to poviem tomu psychiatrovi tak ma da hospitalizovať. Chcem sa vas len opýtať či mate vy neaké skusenosti ako to tam chodi alebo či by som s tou hospitalizaciou mala suhlasit. Za vaš názor vopred dakujem. Odpovedou by sme mi moc pomohli dakujem ešte raz.
Hospitalizácia na psychiatrii? - vaše skusenosti alebo rady
Ak viete anglicky, na nasledujucej stranke si mozete precitat o tom, ako ndostatok vody sposobuje aj depresie.
www.newstarget.com
Co sa tyka depresie, to je skandalozna tema este viac. Co najskor si sama predpis pitny rezim, dva pohare cistej nebublinkovej!!! vody kazde dve hodiny (nepozeraj na to, ze budes chodit kazdu minutu na WC. Taktiez, v tazkych chvilach cvic, behaj, sportuj alebo rob fyzicky namahavu pracu. Zapamataj si, vacsina antidepresiv je zlozena na podstate regulacie vody v tele, kedze je daaaaaavno zname, ze depresia vznika z chronickej dehydratacie tela. (Napr., ak clovek trpi psychol. traumou, nie je to trauma, co sposobi tazku depresiu, aje to, ze clovek pocas trapenia nepije a dehydruje sa.) Dalej, budem sa snazit pohladat, ktore vitaminy a mineraly presne je treba uzivat pri depresii. A este nieco, socialna fobia NEEXISTUJE, je to jeden velky psychiatricky blud!!!
Vazeni, moznoma poznate z temy Pravda o rakovne - vit B17. Som sestrou na psychiatrii v Anglicku a jedno viem a som si isty, ze psychiatria nelieci, ale pcha do ludi psychiatricke lieky, ktore su sami o sebe tazko toxicke a robia z ludi chronickych pacientov. Pred dvoma rokmi sme mali pacientku z Kolumbie (sama je doktorka). Bola v neopisatelnom stave. Brala Olanzapin (Zyprexa). Po navrate do Kolumbie mi volala, ze jej bolo povedane, ze bude tento liek brat do konca zivota. Povedal som jej, Andrea, okamzite odid z tejto kliniky a najdi sa psuychiatricku, ktora ma viac psycho-socialny pristup. Isla. Pomaly sa 'liek' vysadil. Uz rok a pol nie je na ziadnych psycholiekoch, berie vitaminy, mineraly a zdravo sa stravuje. Opat pracuje a je stastna ako nikdy predtym.
optimistka: nie som z Blavy ale z Topoľčian. Je to tažke takto čakat na termin. vieš ono je to s tým kolektívom trochu komplikovane. Zaprve nemam nikoho kto by som mnou chcel travit čas a za druhe ja sa v kolektivu necitim dobre kôli silnej Socialnej fobii takže to bude trochu trvat. Dufam že vydržim do toho 28. Lebo ja už važne nevladzem mam chut to už dneska važne skončit.....
Do Petrzalky za ziadnu cenu.Bol som s ludmi, ktory sa liecili aj v Pezinku, ale nestazovali sa ako ty co boli na Antolskej v Perzalke. Kolko mas rokov ? Zijes sama ? Lekar Ta nemusi hned dat do nemocnice, ked mu to vysvetlis a mas zaujem sa liecit a zit. Aj ked Ti nasadia AD, musis hladat pohybovu aktivitu. Prechadzky, vsimat si veci ktore tA NIKDY NEZAUJIMALI A ROZMYSLAT NA NIMI A POD. POTLACAT TYM NUTKAVE , BLBE MYSLIENKY. DRZ SA !!!!Ked Ta niekdo najde pri pokuse, tak ta beru rovno do nemocnice na psychiatriu bez diskusie.Musis aj Ty hladat v sebe to co ta udrzi pri zivote. Kolektiv,kolektiv a este raz kolektiv.
ahoj to nie je podstatne, pocuj, si z bratislavy? ak ano, chod ku mojmu psychiatrovi, vyliecil ma z uplneho dna, a lencok vie o com vravim, mala som podobny problem ako ty, stale som sa bala, ze si nieco sparvim alebo niekomu, bolo to strasne silne a nutkave..strrasne som sa toho bala...plus ine ma este trapili problemy...a uz je mi fajn:) takze ak si z ba, napis sem, ci hej, a chod ku mudr. Galisovi, sidli v nemocnici ministerstva vnutra blizko tesca na kamennom namesti co je, tam mozes prist hocikedya vezme ta hned, je to vynikajuce, je tam kazdy den, podla mna v takom stav enemozes cakat este dva tyzdne-..---viem o tom svoje...drzim paste :)
Ahojte, ja mam tiez problem, ktory ma velmi ubija. Ja chodim k doktorom skoro uz 2 roky a stale si myslim, ze som tazko chora. Velmi tym trpim, nic ma nebavi, najradsej by som len prelezala v posteli a brala vitaminy. Co je najhorsie, ze ked si zacnem mysliet, ze nieco mam, tak zacnem aj symptomy citit a som presvedcena, ze to mam. Raz je to HIV, raz je to skleroza multiplex, atd. Je mi hrozne
lencok1 ja som už aj rozmýšlala že by som to prijala to liečenie lebo naozaj sa doma do kopy dat neviem neviem doma oddichovať a ked niečo robim tak to robim tak aby som nato mysliet nemusela a dost často sa mi to nedari.ja sa teraz snažim preživat zo dna na den a neako vydržat do toho 28 kedy mam ist k tomu psychiatrovi tak dufam že najdem odvahu mu to vysypat. Lebo i teraz mi je hrozne zle s nikim nehovorim a ked už aj ano tak len jednym slovom ....
no ty mas asi aj obsedantno kompulzivnu poruchu, nieco ta napadne a musis to vykonat, ako ta myslienka na sebevrazdu...teda nutkava myslienka obcesia a kompulzia ze sa ti zda ze to musis urobit...chcem ti len povedat ze aj toto je liecitelne, ad ti velmi pomozu, ale poviem ti ze niekedy je naozaj lepsie ist na liecenie, kde ta daju celkovo dokopy a zmenis tam pohlad na zivot, aj ja mam podobne problemy a sama som chcela nastupit na liecenie do Ba, ale moj stav je ako tak stabilizovany...hlavne by si sa mala zapojit do normalneho zivota, ak ti to nejde doma, tak by si mala ist na to liecenie...kazdeho dna je skoda a takto sa trapit nema vyznam...a dolezite je zistit preco sa sebaposkodzujes, kde je pricina tvojho problemu...odniekial treba zacat...drzim ti palceky, daj o sebe vediet
no zatim s tím bojuju či byt alebo nebyť. Pred chvili som zasa mala hroznu chut ist na most ale silou mocou som sa snažila zadržať nebolo to lahke ale podarilo sa ešte tu sedim len mam strach že ked to pride znova už to nebudu moc zastavit lebo každy okamžikom je to tažšie a ťažšie