Je to bulimia?

Príspevok v téme: Je to bulimia?
neista

neviem,ci som alebo niesom v tom.prosim pomozte mi..ked tu tak citam prispevky..o anorexii a bulimii..zneistela som..pretoze ja tiez po jedle chdi jedlo vyzvracat..ale nerobim to vzdy...tak mi povedzte ci potrebujem alebo nepotrebujem odbornika..a to vsetko sa deje asi mesiac..budem nejem vobec,bude jem ale uplne minimum,alebo sa najem a chodim vracat..ale ako hovorim..nechodim vracat po kazdom jedle..tak??

jaja

babyyyyy,nerobte to..jasne,ze je to bulimia...ved vracanie nie je prirodzene..ze ides na zachod a vyzvracias to..ano,teraz vsetko citis pod kontrolou,toto su zaciatky...ale potom...nechcite to zazit,mne teda stacilo na cely zivot,uz NIKDY

neista

ja si to nebudeh nahovarat.ja to fakt zvladnem..fakt a mozem to napisat aj 1000x..a fakt si mozem tvrdit ze niesom taka...ako ostatne..aj napriek tomu co si napisala..ze sa ti to zda BLBOSTOU lebo nezvracam po kazdom jedle...zvycajne iba vtedy ak som sama doma,vtedy pojem toho asi zo vsetkeho..aj sladkostri a podobne ..a idem na wc..ale ked som sniekym doma,bojim sa aby sa otomto mojom chudnuti nik nedozvedel...raz som zvracala a sestra ma skkoro prichitila..nastastie som bola zamknuta..ale ved pocuje.:((tak som si tazko nasla vyhovorku...a preto jedlo radsej odmietnem..pri "Zachvate"si dam predsa ten jogurt..ale teraz mi je fakt hnustne na zaladku,citim ze len sa prehnem,a pojde to zomna von..

gabina

neista:
viem presne, o co Ti ide. Velmi dobre vies, ze si v - ak to napisem menej expresivne, tak v srabe. Inak v srackach. Ak potrebujes uistenie, ze jeden jogurt a platky syra su ok, tak tu ho nedostanes. Urcite nie od tych, ktore ppp uz ako tak zvladaju alebo ich nemaju. Neverim, ze netusis, ze blbnes. Vies to velmi dobre a odvazim sa to tvrdit, lebo mam za sebou presne to iste.
Takze, poviem Ti, co bude nasledovat:
- budes si nahovarat, ze to kedykolvek zvladnes a zastavis. BLBOST
- budes si vraviet, ze Ta nikto nechape a nikto Ti nechce ine, len zle. BLBOST
- budes si stale opakovat, ze odbornika nepotrebujes. Nie si predsa ako tie ostatne bulimicky, Ty nie si taka. BLBOST
- budes si klamat, ze nepotrebujes pomoc. BLBOST
- budes sa do toho zamotavat hlbsie a hlbsie, bude to horsie a horsie a ver mi, ze tazsie a tazsie sa z toho vymotat. A ver mi, ze je to zavislost, ktorej sa len tak lahko nezbavis. A toto blbost nie je.
Moja rada: Skus pocuvat svoje vnutro, skus hladat,v com si skvela a na tom makaj. Tancujes? tak kasli na trenerkine dobre rady a vymen ju. tancuj pre radost a pre dobry pocit z pohybu. Nic ine nie je tak dolezite. Uc sa, hladaj, spoznavaj ludi. Smej sa a uzivaj si zivot. Skus to zvratit skor, ako to uz bude nemozne.
Alebo si hladaj kontakt na odbornika, ktory sa v tom vyzna a pomoze Ti.
Neodkladaj to, nehladaj dovody, preco nie hned zajtra. Okames a podvedies samu seba.
Si Bulimicka. Je to diagnoza. je to tazke ale nie neriesitelne. Mas sancu, tak sa jej do kelu chyt...

neista

no akoze myslim ze som nemusela jest ani to,lutujem to,a okrem toho citim ze mi je zle na zaludku.takze to je tym,ze som sa najedla..

!

No dat si jogurt po hladovke a az styri (!!) platky syra...dieta (ne)stasteny...zmobilizuj cely svoj zdravy usudok a zamysli sa nad skutocnymi hodnotami zivota...a najedz sa...

neista

po strasnom hlade,som sa teraz odvazila na jeden jogurt../127/kalorii..a 4 male mlatky ovcieho syra..a na zachode som nebola..mam to v sebe..uz 15minut..takze ziadna psichicka porucha..ze mam pravdu?ptrebujem to pocut

:(

ale ved ja s tym mozem prestat, keby som chcela! to nie je zyvk..len z vlastnej vole..pretoze som v lete mala klud, nemala som skolu a mohla séom papat kolko som chcela...a proste som pribrala...a teraz to zhadzujem..a predtym som zvrcala a nejedla zo stresu..a neveciar uz dlho lebo tancujem..a trenerka si myslela, ze som tucna..ale to jej neverim..teda, vtedy som nebola..ale teraz som:(

mimi.a

gabina, to bolo perfektne... to by som dala ako povinne citanie vsetkym zacinajucim bulimickam a anorektickam. Nie, nerobim si z ich poruchy srandu.. ani s tym nemam na stastie osobne susenosti... obcas sa tu na fore zacitam do ich reakcii a naozaj sa mi tie dievcinky nezdaju byt v poriadku. Co je normalne na tom nejest nic alebo vyzvracat vsetko, co do seba naladujem??? Mali by sa v prvom rade naucit mat radi a vazit si same ako su. A uvedomit si, ze ci maju 100 kg alebo 30... svet pojde dalej... len sa obavam, ze v tom druhom pripade uz bez nich.

neista

lenze ja musim schudnut.s jedla sa pribera..a ja nedovolim,aby som pribrala este viac.nedovolim pretoze,no neviem si predstavit tu situaciu s 3 kilami navyse.NEVIEM,A DESI MA TA PREDSTAVA..a ked schudnem..5-6 kil..potom budem dieta stasteny..a s dietou skoncim..je to lahke..ale tak dost ma zarazilo to ze maa nabeh na psychicku poruchu..chcela som pocut co si otom myslia iny,to je fakt,ale...:((

gabina

Dievcata, vitam Vas na fore anorexia a bulimia. Ste tu spravne...
.
1. Co znamena mam to pod kontrolou? Ze napriklad od zajtra to uz ani raz neurobim? Ok, stretnime sa tu o tyzden znova a povieme si, ako ste to zvladali...
2. Citim sa vyborne: to znamena ze chudnem, vsetci si to vsimli a chvalia ma, ako dobre vyzeram a mna to povzbudzuje. Nie je na tom nic zle, ked obcas zvraciam, no nie? (otazka pre vas dve, odpoved si dajte same)
3. Som na diete, dietujem, chudnem. fajn. Ak sa to robi odborne a zo zdravotnych dovodov, podla zasad dietologa a podla pravidiel racionalnej vyzivy (racinalna neznamena ziadna), tak beriem. Skuste zajst za svojou lekarkou a povedat jej, ze chudnete. Skuste jej povedat, ze nic nejete a obcas zvraciate. Mslite, ze Vam tento postup bude schvaleny ako ze je v poriadku?
4. Skuste byt uprimne hlavne k sebe. Ja to nepotrebujem, kvoli mne nemusite:-)