Chcela by som sa opytat, ci niekto nahodou nevie, z coho moze pramenit moj problem...Od asi novembra som pravidelne kazdy mesiac chora, vacsinou to byva zapal hrdla, dychacich ciest, ale aj anginy, prechladnutie, viroza a prednedavnom som mala aj stafilokoka, pocit navalu energie sa mi strieda s vycerpanostou a asi pol roka mam vkuse teplotu 37,0-37,3. Chvilu som verila lekarke, ze je to vsetko zo stresu, pretoze som pracujuca studentka, ale chut do zivota a pozitivny pristup mi nechybaju, necitim sa stresovana. Vysledky krvi mi ukazali normalne hodnoty sedimentacie, imunitny system mam v poriadku tiez. Pomoooc, uz som zufala. Pred tyzdnom som bola chora a teraz zase lezim v posteli s crevnou chripkou! To predsa nie je normalne!
kazdy mesiac chora
Echinacea je len na viralnu imunitu, po troch tyzdnoch sa musi na tyzden vysadit, inac vedie k alergii.
Astragalus je na ten ucel lepsi, lebo ho netreba vysadit. Naviac je uzitocny ako adaptogen.
Ivka ti odporučí Echinacea purpurea-tinktúra, piť to budeš každý deň podľa návodu to je ako prevencia na imunitu,a le aj akútny stav a pri akútnom stave tiež propolisové tbl., alebo tinktúru.
S propolisovými tabletkami mám veľmi dobré skúsenosti.Na chrípku sme neboli už chorí už viac ako štyri roky a keď nás začala doma chrípka a pod. obchádzať,nasadila som propolisové tablety 3x denne alebo každých 6 hodín
ako chemické antibiotikum a prepuknutiu
ochorenia nedošlo alebo do troch dní sme boli fit a deti mohli ísť do školy
a my do práce. Samozrejme to už je hasenie požiaru.Dôležitá je prevencia.
Pitie aloe džúsu,užívanie prírodných vitamínov a spracovaných prírodnou nie
chemickou cestou.Do hrdla je vhodná buď
tinktúra z propolisu alebo sprej prvej
pomoci /šťava aloe+ propolis+liečivé bylinky/
nech vyskusa,ja som ich mala a nic,mozno prave preto,ze boli slabe tak mne nezaberali vôbec. aj kamosky ich skusali,jedna zistila ucinok ako keby vypila kavu,vraj ucinkovalo proti spanku. jasne,je bez alkoholu,ja si robim tinkturu z propolisu doma sama,tak viem ako si ju robim a tiez kolko alkoholu.samozrejme sa to riedi,nepije sa koncentrat.a riedi sa v obrovskom pomere,ked si vezmes mnozstvo na salku. inak,vyhrad si na to nejaky kelimok alebo starsiu salku,lebo sa zafarby od propolisu nazlto.
Veď tie tabletky sa cmúľajú a majú veľmi dobré zloženie, čiže zaberajú ako ten propolis v liehu a neobsahujú alkohol.
nie propolis v tabletkach. najlepsi je taky od vcelara ak mas moznost.mne pomohol na imunitu a mandle som zacala mat vporiadku hned, ako som ich nim zacala potierat.este som to povedala aj imunologicke tak mi povedala, ze mam s tym propolisom pokracovat ked mi zabera,lebo moja imunita bola katastrofalna.liecili ma kadecim a takmer nic nezaberalo. aj streptokoky v mandliach, anginy pomaly kazdy stvrtrok a okrem nich kopec inych virusov vzdy,ked mi brali krv. uz mam zily poriadne dopichane. propolisom liecila nasa suseda dceru ktora lezala na iske s prehlienenymi plucami a takmer im zomrela. kazdy den rano do pohara niekolko kvapiek propolisu,zamiesala a vypila. sami zda sa robia po troch tyzdnoch prestavka asi tyzden a potom pijes dalej.ak kloktas alebo vytieras tak na spajdlu vatu,namoc v tinkture a potri pred spanim a v noci ti to bude ucinkovat. to mozes bez prestavky aj rok.
Nakaz je coraz viac, ludia ich roznasaju cestovanim, treba sa aktivne branit, prostriedkov v prirode je plno:selen, zinok, probiotika,extra mineraly, vitaminy, a pripadne silnejsie antimikrobialne latky(extrakt z olivovych listov, GSE, koloidna strieborna voda, peroxid vodika,oreganovy olej, graviola, Vilcacora....).
Pomahaju aj ine ako aloe, hubove vytazky(beta glukany),NAC....
mozno mas alergiu. ja som tiez byvala velmi casto chora, tiez som si myslela, ze mam slabu imunitu a zistili mi alergiu na prach a roztoce, odkedy beriem tabletky som ok, len raz som bola chora, lebo som vypila studenu a bublikovu mineralku. skus ist teda aj na alergologiu. inak mne tiez pomohlo aj aloe.vela stastia