Chcela by som sa opytat, ci niekto nahodou nevie, z coho moze pramenit moj problem...Od asi novembra som pravidelne kazdy mesiac chora, vacsinou to byva zapal hrdla, dychacich ciest, ale aj anginy, prechladnutie, viroza a prednedavnom som mala aj stafilokoka, pocit navalu energie sa mi strieda s vycerpanostou a asi pol roka mam vkuse teplotu 37,0-37,3. Chvilu som verila lekarke, ze je to vsetko zo stresu, pretoze som pracujuca studentka, ale chut do zivota a pozitivny pristup mi nechybaju, necitim sa stresovana. Vysledky krvi mi ukazali normalne hodnoty sedimentacie, imunitny system mam v poriadku tiez. Pomoooc, uz som zufala. Pred tyzdnom som bola chora a teraz zase lezim v posteli s crevnou chripkou! To predsa nie je normalne!
kazdy mesiac chora
Lucia, Ja, Tulip,
skuste si dat vysetrit vnutrobunecnu imunitu. Mohol by to sposobovat EB-virus, alebo chlamydia-pneumonae.
lucia87: jaaj moja viem o com hovoris. Keby som mala vypisovat vsetky svoje diagnozy.. Som chora nie kazdy mesiac ale kazdy druhy tyzden uz od svojich asi 5 rokov. Mam chronicky zapal prinosovych dutin, alergie na vsetky antibiotika, precitlivenie nosa na vsetky kvapky a spreje, permanentne hnisave anginy a tak dalej. Zijem s tym vkuse. Ked som mala asi 13 mi zistili oslabeny imunitny system a som sa nan liecila. Par rokov neskor (ked som bola oficialne zdrava) iny lekar zistil (alergolog), ze doliecena nie som. Tak sa sypem liekmi dodnes. Tak ti naozaj nezavidim :(
Tema stale bezi, ludia stale nevedia co im je, lekari este stale poddiagnozuju boreliozy, chlamidie, rozne virusy a mykoplazmy.
Brante sa aspon branim selenu, zinku probiotik, pripadne silnejsimi ako oreganovy olej ,GSE, extrakt z olivovych listov ....
lucia87: A mandle máš v poriadku? Myslím krčné. Nemáš tam nejaké ložiško. Lebo ja som mala a pred mesiacom mi ich vybrali. A histológia potvrdila chronický zápal. Bolo tam usadených niekoľko bacilov a tie mi robili obrovské problémy.
Jeden známy mával často chorú dcéru, tak ju začal brávať pravidelne do kriokomory a pomohlo to. Neviem možno by ti to pomohlo.
este dodatok - teploty nemam
tiez mam asi od novembra 2007 ale aj predtym takmer kazdy mesiac bolave hrdlo, vraj faryngitida. dostala som bioparox. teraz ma najprv cca 10 dni bolelo ucho - ORL nic vsetko ok, do druheho dna sa mi spravil herpes, zapchal nos ale len na jednej strane a rozbolelo hrdlo. ked som isla k dr povedala mi ze ci ma moc boli a ze mam byt rada ze mam uzliny trochu ako reakciu na herpes. znova mi kazala bioparox a inak nic. teraz mam pocit ze mi to sadlo na priedusky. kaslat nekaslem ale obcas ked to spravim a mam zavrete usta, citim akoby "bublanie" v hrudi. v poslednej dobe mam pocit ze by som mala povedat co chcem spravit. na ake vys sa mam pytat. poradte. dakujem a tiez ako sa vykaslat, lebo ani bromhexin mi nepomohol dostat to von. dakujem
ahojte, ja sa trapim s podobnym problemom ako lucia87, s tym rozdielom ze mi choroba napokon vzdy sadne na priedusky a dutiny. na jar som bola asi 4 mesiace v kuse chora, do prace som chodila tak na tyzden a potom som marodila. Ono mi hocijake nachladnutie skoncilo pri bolesti v prieduskach a kasli. Problem je ze pri chorobach nemavam teplotu a uz aj po tyzdni kurirovania sa citim celkom fajn, no po par dnoch v praci sa mi ochorenie obnovilo. pri tej prilezitosti som sa dala komplexne vysetrit azda vsetkymi doktormi, takze viem ze alergiu nemam, sleduju ma na astmu /vraj som citliva na zimu/ a aj vacsina vystreni bola ok. Chodila som na akupunkturu /kvoli toceniu hlavy a trpnutiu v siji/ a homeopatiu. Kedze cele to behanie po klasickych doktoroch mi nedalo ziaden zaver /nejak som sa sama vyliecila, comu sa vsetci len potesili/, tak som si sama pre seba uzavrela, ze mam oslabenu imunitu. Na jesen som si preventivne naordinovala vitamin C+ Zn, Ca, Mg a echinaceu, no opat som ochorela a opat to schytali priedusky. Inak mam 26 rokov. Tesim sa na Vase podnety.
vyhľadaj akupunktúru a daj si napichnúť imunitný systém-patrí medzi základné liečebné postupy v aku-mal by to zvládnuť aj menej zdatný akupunktiurista
Ahoj Lucka ja som mala presne to iste co ty a sla som na RTG a potom na dalsie vysetrenia a nasli mi ze mam zapchatu nejaku komoru dychaciu ci co to :) a sla som na operaciu..bol to jednoduchy zakrok...........:) mozno by si mala skocit aj ty na podobne obliknutie :)