Zápal močových ciest

Príspevok v téme: Zápal močových ciest
grace

Za posledný polrok mám tento zápal už 5 krát a sama neviem co robim zle, vsetky rady dodrziavam, ale zda sa mi ze zakazdym sa to objavi asi 2 dni po pohlavnom styku (nie po kazdom)bola som liecena bismoralom antibiotikami raz to preslo aj same od seba, ale je to nepredstavitelne neprijemne a najma to, ze neviem kedy ma to zase chyti:(
mate niekto nejake skusenosti alebo typy a postrehy?alebo nejake linky na dobre stranky... ?

Sasia912

Len akými liekmi? Viem, ze na imunitu su uz aj sirupy, kvapky, tabletky no vsetky mozne druhy, len kde je istota, ze to zaberie?

ZemanuelaZ

samotný čaj ti nepomôže, musíš to posilniť nejakými liekmi ešte, keďže už sa to prejavilo zápalom. Stačí zmeniť stravu pokiaľ Ti nič nie je, že ako prevenciu ale v takomto - tvojom- prípade je už na zmenu stravy neskoro.

Helgina

tiez si prave prechadzam zapalom mocovych ciest, som neustale pod perinou, ale take bolesti ako mam som nemala uz davno. Urologicky cas pijem ten mi odporucili aj na pohotovosti, ale inak nic. Na imunitu nestaci zmenit stravu? Myslim, ze zelenina a ovocie?

cicilka

Najlepsia by pre teba v tomto stave bola kombinacia urologickeho caju, brusnic a liekov na imunitu, to by ta malo postavit na nohy. Kedze ta to trapi uz nejake tie mesiace tak imunitu budes mat paradne oslabenu a organizmus sa uz sam proti tomu nevie branit tak ti to dava takto najavo.

ináako

Ja som si zápaly močových ciest vyliečila až u pani Albetovej. Na fóre som síce čítala že už nepracuje, ale skúsiť to môžeš.

ZemanuelaZ

zápaly sú dôsledkom veľmi slabej imunity - takže myslím, že v pravom rade by si si tú mala dať naporiadok.. Je pravedpodobné, že imunita je oslabená už dlhšie ale teraz keďže sa to prejavilo zápalom, tak je to už asi dosť akútne a telo sa nevie samé brániť..:)

Marecs

Mojej sestre dobre zaberá manóza (D-Mannose) čo je jednoduchý cukor. Užíva ho v prípade potreby v práškovej forme, 2 gramy každé 3 hodiny. Práve tu na fóre bol spomínaný takýto spôsob dávkovania, ktorý jej účinkuje. Na slovensku sa predáva len v malých množstvách za dosť peňazí, preto ho objednáva z USA. Na tejto stránke pevne-zdravie.blogspot.sk je napísaný návod ako sa dá odtiaľ objednávať.

abeceds

Mne pomohla lekárnička. Choď do lekárne, pekne popros o radu a názor a snáď natrafíš na tú správnu osobu. Brala som Urinal FORTE 1 mesiac a k tomu kapucínku v tabletkách dokopy 3 mesiace a zápal prešiel. Samozrejme, posilniť pitný režim, ideálne čistá voda a nesladené čaje, to k tomu vždy musí byť. Verím, že aj bylinkový kúpeľ pomôže zlepšiť stav, no mne vtedy toto zabralo a iné som neskúšala. ATB mi zabrali dávno-pradávno prvýkrát úplne, ale potom sa to opäť vrátilo.