Červenanie = Socialna fobia

Príspevok v téme: Červenanie = Socialna fobia
nádej

Našiel som vo fóre už niekoľko článkov o tom ako ľudia trpia červenaním. Ja patrím k nim a tak som sa rozhodol pátrať trochu po tejto "chorobe".
Ak chceš vedieť viac, čítaj trpezlivo ďalej...

Jednou z najmladších fóbií je sociálna fóbia. Touto fóbiou trpí každý desiaty človek. Vzniká predovšetkým v detstve a v dospievaní, keď sú ľudia oveľa viac citlivejší na úsudok okolia. Jedným z prejavou sociálnej fóbie je červenanie sa. Červenajúci sa cíti svojim rúmencom ponížený, pretože prezrádza jeho neistotu. Postihnutí sa boja byť v centre pozornosti ostatných, majú strach z jeho hodnotenia, z vlastných rozpakov a trápnosti. Sociálna fóbia postihuje okolo 3 percent žien a asi 2 percentá mužov.

Príznaky sociálnej fóbie:
Strach,
že sa druhí na vás pozerajú
že sa znemožníte
aby ste neboli stredobodom pozornosti
z neprirodzeného správania
z večierkov a voľnej zábavy
jesť pred ľuďmi
zo schôdzí, stretnutí, verejného vystúpenia
z použitia verejných WC
hovoriť pred malou skupinou
písať na verejnosti (vyplňovať formuláre)
hovoriť pred autoritou
nadviazať konverzáciu, udržovať ju
požiadať si o to, čo človek potrebuje
z rozhovoru s cudzím človekom
telefonovať

Človek trpiaci sociálnou fóbiou by mal vyhľadať odborníka!!!

dievca1

napiste ake lieky ste uzivali a prestali ste sa cervenat..alebo co vam pomohlo aby ste sa necervenali?????????????????????????????

alexis___

a uz ste to niekto skusali?? pomahaju vam vobec? co z toho zarucene funguje a po akej dobe? dakujem za odpovede

lojho

alexis - to su neni lieky baxa !!!!
to je len potravinovy doplnok
dole mas link kde si ho kupis o 80 sk nacnejsie aspom si zaplatis postovne .
inak ja by som skor odporucal 5-htp
ale bez valerianu..kto zozenie 5-htp bez valerianu ma u mna velke plus \"

comrade jacinto

Alexis, no našťastie s jedením a pitím na verejnosti problém nemám. Ja mám skôr problém prihovoriť sa ktorémukoľvek kolegovi v škole a tak. Inak nemusíme ísť len ku psychológovi, ale existuje aj niečo ako liečiteľ. Čosi som o tom čítal a ten nám predpíše nejakú duchovnú terapiu napríklad aj formou hypnózy a tak. Čiže nás nepošle do žiadnej liečebne, ako by to spravil psychológ. Čítal som príbehy ľudí, ktorých všetci poslali len na psychiatriu. To je najľahšie urobiť. Ale my predsa nie sme duševne narušení a len sa bojíme. Ale napríklad ja, keď som s niekým komu môžem veriť, tak sa nebojím ničoho. Ale keď som sám tak je to dosť zlé. Najideálnejšie by boli nejaké sedenia, kde by boli len sociofobici a nie poslať nás medzi ktovie aké indivíduá.

alexis___

ja uz nemozem takto zit??? Ako to mam raz a navzdy skoncit??? :((( aj vy mame problem s pitim a jedenim?? Ja porste nemozem :((

comrade jacinto

Orbitka, strach zo skúšania je podľa mňa úplne normálna vec, ktorá sa u študentov a žiakov vyskytuje. Ja som sa tiež vždy bál ísť odpovedať, ale vždy som si predstavoval, že okrem učiteľa a mňa nikto iný v triede už neni. Proste som to nebral do úvahy. Len učivo! Ale napríklad sociálna fóbia je to, keď mám nejaký prejav, postavím sa pred celú triedu a neviem ani len jednoduchú tému zvládnuť a pozerať sa pri tom na spolužiakov. Vtedy zo mňa nevyjde ani jedno slovo a už podobnú situáciu nechcem zažiť.