Ahojte.
Týmto príspevkom by som chcel poprosiť o radu, prípadne o skúsenosti, ak ste sa stretli s niečím podobným. Bol by som rád, ak by mi napísali hlavne muži, nakoľko mi táto téma ako mužovi značne podkopáva sebavedomie.
Ide o to, že i napriek tomu, že mám niekoľko rokov vodičák, nejazdím často, čo je zapríčinené aj tým, že si za volantom neverím, cítim sa za tým neohrabane a čo je jeden z najväčších problémov, zdá sa mi, akoby som nemal orientáciu. Jednoducho, ak som napr. v meste, po niekoľkých odbočkách vpravo a vľavo si už nepamätám, ako som sa tam dostal. A potom mám problém sa samostatne pohybovať. Taktiež nevravím o parkovaní v preplnenom meste, uprostred premávky, kde za mnou ostatní netrpezlivo čakajú.
Stretli ste sa už s niečím takým, že človek si jednoducho nepamätá cestu? Prečo to tak je? Keď idem ako spolujazdec, tak je to ešte horšie, hneď sa rozptýlim, začnem rozmýšľať, pozerám sa z okna a ľahko sa stratím v tom, kadiaľ sme išli.
Celé mi to lezie na nervy, pretože mi to enormne komplikuje situáciu ohľadom práce. Mám stresy, ak práca vyžaduje šoférovanie, pretože mám strach, že s autom nabúram, zablúdim, zraním niekoho a podobne. A už sa mi stalo, že to bolo čiastočným dôvodom, že som pracovnú ponuku odmietol, príp. dal výpoveď.
A ešte k tomu som muž, od ktorého sa šoférovanie tak povediac očakáva. Veľakrát si vravím, keď mám nervy, že radšej by som bol ženou a napr. navrhoval oblečenie :D (Teraz tak rozmýšľam, že by mi v tomto asi viac vyhovovali časy stredoveku, kde sa jazdilo na koňoch :) )
Viete mi, prosím, nejako poradiť? Niekedy sa zamýšľam, či nemám určitý stupeň napr. autizmu alebo niečoho podobného, že niekde mám viac pridané a niekde, v takejto banálnej veci, odobraté - viete, trochu ako tí rôzni intelektuáli z filmov, ktorí sú v niečom nadaní ale nemôžete ich niekam pustiť samých :D