Uz mesiac je to u nas ako u Addamsovcov. Ziadny smiech, nic. Mame male 1,5 rocne dieta a manzel ma mesiac depresie. Je na pn, kvoli depresiam, stavom uzkosti. Niekedy ani neje. Je mu na omdletie. Termin u psychologicky ma az v januari. Ja uz neviem co mam robit. Ked vidim, ako cele dni len lezi, hra sa na mobile, alebo sedi za pc, a este si knihy cita mne samej je tazko. Do toho sa staram o dieta, varim, staram sa o celu domacnost, ale aj na mna uz manzelova depresia dolaha, a niekedy uz nevladzem sa ani hrat s malym. Ja nechapem. Manzel ma zdrave dieta, doma klud, co by ini dali za to. A miesto toho aby si uzival dietatko je zavrety v izbe druhej. Mame naozaj dobre dieta, celu noc spinka, cez den ani neplace, take vesele dietatko, a muz v depresiach. Zacinam sa obvinovat, ze kde som chybu urobila, ze ma depresie. Ku mne je mily, aj ide s nami kazdy den na prechadzku hodinovu, a vecer ked maly zaspi tak so mnou pozera kazdy den filmy, a rozpravame sa. Ale rano vstane a znovu depresie, neje, zle mu je. Az okolo obedu zacne jest. Co mam robit, ako mu pomoct?
Manzel ma depresie
Predpokladám ,že omen píše všeobecne z dôvodu že u každého je to individuálne…Samozrejme osobné skúsenosti sú cenné a treba sa s nimi podeliť avšak nemali by slúžiť ako strata nádeje …ani ako jediná pravda …Mnohí asi vieme Čo sú to nadnárodné korporácie a farma-ceutické spoločnosti ovplyvňujúce politiku zdravotníctva bohužiaľ (pre nás)aj chod spoločnosti ak nie sveta určitou mierou WHO…
Ale v našom živote funguje aj niečo také ako zákon príťažlivosti .Je tu či v neho veríme alebo nie !
Pritiahneme si do života ,alebo nás to privedie do situácie ,ktorá je presne ušitá nám na mieru…
To znamená ,každý podľa svojej povahy a charakteru (úrovne vedomia)jmá príležitosť niečo zažiť naučiť sa..Môžme to brat ako trest ale aj príležitosť …Napr.ak natrafím na lekára ktorý mi nevyhovuje je to príležitosť ho zmeniť …
Áno počujem to ! Vieme to všetci je to ťažké a bude to ešte ťažšie (v každom leveli )na konci nás to ale ma priviesť ku tomu že si máme pomôcť sami ….aj otázka ako? Nato prídeme naozaj až vo vyšších leveloch .Ten kto je ale v leveli nižšom potrebuje skúsenosti aby mohol postupovať ….
Samozrejme neznamená to že pošleme niekoho hocikoho na cestu kde mi vieme že pre nás nebola …lebo čo je pre niekoho nevhodne inému môže byť prospešné ….vyslovene zlá cesta nejestvuje mi sme vtiahnutý aj tak tam kde nás to ma niečomu naučiť to je ten zákon rezonancie že navzájom priťahujeme podľa povahy a charakteru ….
Ale aj tak tu niekto napíše o pár dni že aké ja som bol u lekára a predpísal mi lieky na depresiu a tie majú v popise že spôsobujú depresiu …Aj okuliare spôsobujú zhoršenie zraku !
Omen, ja to všetko chápem, len tu píšem konkrétne, ty všeobecne a potom, že ak sa po tabletkách nestane zázrak tak obviňujú všetkých len seba nie.
Nehnevaj sa, ale toto neberiem, lebo tam nieje ani len šanca nie ako to ty opisuješ na zázrak, ale len zarobiť a na človeka sa kašle.
Účel úplne iný ako si všetci myslia, alebo sa tvária.
Dejú sa aj zázraky, aj každý deň, ale zas rozlišujme.
Nemôžeš toto hádzať na človeka, to ozaj nie.
Ano, treba si pomôcť sám koľko to ide, ale hlavne teraz musí byť človek extrémne opatrný.
A je obrovský nárast chorôb, ale je to vplyv spoločnosti v prvom rade, aj keď sú aj rodiny o ktorých hovoríš, ale to je minorita maličká.
Tá spoločnosť je chorá. Vidieť to všade.
Omen …mail mám a máš ho aj ty ….:)
Možno by som skúsil prispieť ako si ma požiadala len malú poznamocku medzi nami dvoma…
Vieš veľmi dobre že človek musí chcieť pomôcť a len vtedy sa mu dá pomôcť …Niekto sa len snaží byť v negatívnom naladení lebo to je pozícia ktorá mu vyhovuje kde sa snaží aby ho ľudia chápali a ľutovali ak by opustil túto zónu ma strach že nebude stredobodom vesmíru a to je stav sebeckosti …
Pomáhame len ľudom ktorý o pomoc požiadajú (stoja ) tento stav sa ľahko rozpozná nie tým že sem napísal ,ale !!!
Je jedna pravda príslovie české
Neŕikej oslu o sobotě ,kdyš v patek kde na porážku …:)
Toto som písal len ako reakciu neplatí to na tému manžel ma depresie tak sa ospravedlnujem
@ Fonte,
jj, každý máme rôzne skúsenosti...
Vadí nám tá arogancia, agresivita, nadradenosť, nevedomosť...
Lekára nedokážeme zmeniť, tak sa zamerajme na to, čo ZMENIŤ dokážeme, a to sme my. Je to v prvom rade NAŠE zdravie, naša ZODPOVEDNOSŤ za naše ZDRAVIE. To, čím kŕmime svoje telo, to, čím kŕmime svoju dušu. S mnohými zdravotnými problémami si dokážeme pomôcť aj sami: vzdelávaním, počúvaním vlastného tela, zmenou životného štýlu, prácou na sebe... Lenže to chce od nás vlastné úsilie a pre mnohých tu je pohodlnejšie hltať tabletky a čakať na zázrak. Keď sa zázrak nedostaví, potom hľadajú vinníka. Obviňujú každého a všetkých.
Ako napísal Meridián, nie je to pre všetkých. A ja pridávam, že to nie je pre podlé padlé duše. Čo myslíš, odkiaľ sa berú všetci tí psychopatickí manipulátori, ľudia s ťažkými psychiatrickými diagnózami a že ich počet každým rokom rapídne narastá? Majú to v rodine, celé rody sú tým zaťažené a budú dovtedy, kým niečo nepochopia a nezmenia. Kým si nevstúpia do svedomia, ak vôbec nejaké majú.
@ Meridián,
prispel by si niečim povzbudivým do témy: forum.zdravie.sk? Vďaka. Máš mejl?
tak tu je tazko nieco radit, niekomu pomoze na depresiu jedine psycholog, niekomu nepomoze ani to. kazdy sa z toho dokaze vystrabit po svojom.
Depresie spôsobuje množstvo faktorov od zjavne vonkajších ako je pohľad na niečo či pocit z niečoho po vnútorné .
Teda “vzdy”je to vnútorné len nie vzdy je to vidieť navonok .Samozrejme tvorba hormónov šťastia ako je dopamin ,serotonín aj keď sa zdajú byť vnutorne sú v podstate vonkajšie nakoľko ide už len o dôsledok a príčina je niekde inde ….
To ako sa cítime tak zato sme si zodpovedný my …Áno veľa z nás povie ze to tak nieje že veď on mi spravil to a preto sa tak cítim ….omyl !!!
Ale to je na dlhé rozprávanie a pochopenie toho ,že človek sa naozaj môže cítiť tak ako on chce len o tom nevie a musel by sa rozhodnúť prevziať zodpovednosť lebo hodiť vinu na niekoho iného he najľahšia voľba …..Ale tu sme vo vodách mentálneho nadstavenia a nie pre každého je toto vhodné uvedomujem si to a preto berme toto vysvetlenie skôr len ako jedno z možných neodsudzujme ho ak by sme mali viacej priestoru a vôľu pátrať našlo by sa zopár právd ktoré to potvrdzujú ,ale nato musí každý dozret sám…
Jedným z obrovských spúšťačov depresie je rozkol medzi tým co robíme a tým co by sme chceli robiť …Alebo inak materiálne povedané medzi tým kde sa momentálne nachádzame a kde by sme sa chceli nachádzať …To je všetko to počtom tuzime a nedarí sa nám uskutočniť často chceme aby bolo tak ako bolo kedysi -po starom nedokážeme sa zmieriť že nikdy už nebude tak ako bolo teraz to nemyslím negatívne lebo všetko nové vyhodnocujeme ako pre nás zlé nakoľko chceme zostávať v starých naladeniach ,ktoré poznáme a tak sme k ním prilnuli že si myslíme že sú najlepšie..
Druhou veľmi podobnou ,ale vnútornou je ze nesplníme plán duše plán našeho podvedomia …
Podvedomie je vedomím duše a to podvedomie teda vedomie ducha vie lepšie ako naše vedomie kam by sme sa mali uberať …tu upozorňujem ze naša myseľ je v tomto veľmi ovplyvnená prostredím a často aj plánmi iných a tak často ani nevieme odkiaľ ideme a kam kráčame a to sú najdôležitejšie otázky našeho bytia….to som už ale asi načrtli velmi hlbinnne pre mnohých….
Medzi tým co som tu práve opísal a tým ze ma človek depresie je ten ukazovateľ ktorý dokáže naša medicína detekovať a to je nedostatok niektorého hormónu šťastia a na konci celého je doplnenie a stav vyliečenia či stabilizácie….Stabilizácia nastane po suplementacii ale aj mentálnom nadstaveni kde človek pracuje sam zo sebou neustále …a môže byť dočasná aj z malymi vykyvmi dlhodobejšia ….nie však trvalá ….Ľudia trpiaci depresiou sú citlivý na okolité prostredie a tak aj ročne obdobia majú svoje vlny depresii podobne forma akou na sebe pracujú ….U týchto ľudí je obzvlášť dôležité zodpovedanie otázky na čom v živote naozaj záleží ale nie hodnoty ktoré pokladá spoločnosť za naj hodnoty na ktoré prichádza človek sám počas života a tie sa môžu líšiť a tak aj pohľad ba týchto ľudí je trochu skreslený a casto si vyžaduje veľkú mieru trpezlivosti a pochopenia ….
Ps:Aj keď som písal ze sami rozhodujeme o tom ako sa cítime nemôžeme to vravieť človeku z depresiou človeku z depresiou máme dať najavo ze on zato nemôže aby si nevyčítal svoj stav to je prejav milosrdnosti ….ďakujem všetkým ktorý dočítali a niečo im to dalo …
niečo mu tie depresie spôsobuje. mal by normálne navštíviť aj obvodného lekára a mali by mu spraviť aspoň nejaké tie základné vyšetrenia
Je mnoho spôsobov liečenia a je viacero vrstiev našeho bytia ,ktorých sa to dotiýka…
To zn:telesná ,duševná (duchovna)mentálna
Preto aj samotné vyliečenie musí prebehnúť vo všetkých vrstvách…Každá choroba ma svoju duchovnu pre nás zatiaľ duśevnu podstatu ,ktorá sa prejavuje von čiže telesne …
Niekedy môže byť oveľa ťažšie ukázať človeku kam až siaha jeho zárodok choroby ako mu dať zázračnú medicínu….
Zázračná medicína funguje len na vonkajšej vrstve a to krátkodobo …preto lieky fungujú len malo alebo vôbec navyše aj ten najlepší liek na nesprávne diagnostikovanú chorobu je zbytočný…preto toľko medikamentov bez výsledkov..
Často budeme mať v živote priestor zažiť ako sa nám zdá že nám lekár nevie pomôcť ,alebo aj nechce .Je menej tých ,ktorý sú osvietený a vedia ,že choroba má súvislosti ,ktoré treba hľadať aby sme pátrali po príčine …Nepomôže nám haniť lekára a lekárov ,ktorý študovali zo zanietením a prax a život im ukázal že je to inak ..dnes plnia kôty a plnia štatistiky pri predpisovaní liekov o ktorých vedia malo na choroby o ktorých vedia ešte menej…a na pacienta majú len vyhradený čas…
Celkom určite sa nájdu aj taký ,ktorý vedia pomôcť na úrovni fyzickej ale aj psychickej …
Omen ďakujem za privítanie ….
Neviem koľko sa zdržím …
K téme :
Depresia môže byť spôsobená aj histamínovú toleranciou a celkovo strava presnejšie obsah čriev zohráva veľkú rolu v našom zdraví ….
Dá sa mnoho o tom diskutovať materiálne ale aj mentálne a duchovne …..
Neviem koľko je osoba na druhej strane ochotná prijať …..
Zajtra skúsim niektorú úroveň popísať uvidime či trafike na správnu nôtu…