Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Manzel ma depresie

Príspevok v téme: Manzel ma depresie
smutnavava

Uz mesiac je to u nas ako u Addamsovcov. Ziadny smiech, nic. Mame male 1,5 rocne dieta a manzel ma mesiac depresie. Je na pn, kvoli depresiam, stavom uzkosti. Niekedy ani neje. Je mu na omdletie. Termin u psychologicky ma az v januari. Ja uz neviem co mam robit. Ked vidim, ako cele dni len lezi, hra sa na mobile, alebo sedi za pc, a este si knihy cita mne samej je tazko. Do toho sa staram o dieta, varim, staram sa o celu domacnost, ale aj na mna uz manzelova depresia dolaha, a niekedy uz nevladzem sa ani hrat s malym. Ja nechapem. Manzel ma zdrave dieta, doma klud, co by ini dali za to. A miesto toho aby si uzival dietatko je zavrety v izbe druhej. Mame naozaj dobre dieta, celu noc spinka, cez den ani neplace, take vesele dietatko, a muz v depresiach. Zacinam sa obvinovat, ze kde som chybu urobila, ze ma depresie. Ku mne je mily, aj ide s nami kazdy den na prechadzku hodinovu, a vecer ked maly zaspi tak so mnou pozera kazdy den filmy, a rozpravame sa. Ale rano vstane a znovu depresie, neje, zle mu je. Az okolo obedu zacne jest. Co mam robit, ako mu pomoct?

fonte

Omen, keby aj psychiater, pochybujem, že nejaký aj existuje, čo nenapíše lieky, aby nemal bakšiš.
U nás v mestečku sú dvaja a obaja robia výskumy, jeden za 15 a druhý za 12 litrov a napchávajú pacientov tabletkami.
To len tak na okraj, že ako to tu funguje.
Bežné skúseností tisícov ľudí sú, že vystriedajú 5 lekárov a dostanú nálepku depresia ale ako psychiatrickej diagnózy, lebo z tých osem, čo pochodili, tak polovica bola sto rokov za opicami.
Dnes je doslova epidémia otráv, keďže jedlo sa zmenilo na chemické svinstvo, vlastne všetko všade, sú rôzne nové druhy nediagnostikovaných otráv ako histamínová intolerancia, ale aj celiakii v dospelosti, alebo neznášanlivosti, prípadne chýbajúcich enzýmov, čo potom sa môže prejavovať aj ako depresia, keďže to telo je doslova otrávené ako píšem.

Omen

Milá Vava,
kto mu diagnostikoval tú depresiu? Bol to psychiater? Berie aj nejaké lieky? A inak je zdravý, nemá žiadne telesné ochorenie?

Ty si urobila a robíš pre neho všetko. Viac urobiť nemôžeš, ale ten, kto by mal niečo "urobiť" je on sám. Otázka ale je, čo robí on preto, aby sa zo svojho stavu dostal a čo je preto ochotný spraviť. Či je vôbec ochotný odpútať sa od telefónu a počítača, vyjsť zo svojej jaskyne a pomôcť ti aspoň trošku s domácimi prácami, povenovať sa dieťaťu?
Nebolo by od veci, ak by si nazrela do počítača, čo tam robí...

Pozri, nie je to diagnóza, z ktorej sa nedá, ak sa chce a vyvinie patričné úsilie, dostať. A to, že neraňajkuje, neohrozuje jeho život, ale ak napíšeš lieky, ktoré užíva, pozriem sa ti na ne. Ty sa hlavne ŠETRÍ, máš teraz na krku DVE "deti", kto sa o to maličké postará, ak ochorieš aj ty?! A kto sa o teba postará?

fonte

Ako vôbec vieš, že má depresiu? To je taká pseudodiagnóza, čo sa hodí na všetko, keď sa niekomu nechce liečiť. Pod tzv. depresiou vzhľadom na to, že má problémy s jedlom môže byť všeličo. Radšej si nájdite poriadneho lekára, čo nebude ľahké.

blueberryNN

Depresia nie je nalada, neda sa vyliecit prechadzkami a tym, ze mu povies, co vsetko v zivote ma. Rovnako ani nehladaj chybu v sebe. Je to choroba a budete obaja potrebovat vela trpezlivosti, aby ste sa cez to ako rodina dostali. Bolo by dobre, aby sa psycholog nerozpraval iba s nim, ale aj s tebou. Aby si lepsie chapala, o co ide. To by mohlo vam obom pomoct. Ty potrebujes podporu takisto.

ovomaltine

psycholog Litvak -
Depresia nie je len o temnote
Nepotláčajte v sebe pocit depresie. Depresia je ťažká, zlá a nepríjemná. No je to tiež príležitosť nazrieť do svojho vnútra. Zistite, čo vás posúva ďalej a naopak, čo vás spomaľuje na vašej ceste životom.

smutnavava

Kazdy den chodime na prechadzku. A prvy krat ma depresiu. Ale uz mesiac to trva. Aj teraz je v druhej izbe zavrety. A varim presne na co ma chut. Predtym vzdy ranajkoval. Uz mesiac neranajkuje. Ze mu je zle rano. Na obed zacne jest.

ovomaltine

Doteraz nikdy nemal, az teraz?
Skusala by som ho vytiahnut von, ked je slnko a ked nie je, tak aspon cez obed. A precitat si, aka strava pomaha.