Áno, vycítila som hneď,že priateľ asi nikde nebol, trápi sa sám,nevie asi už bez pomoci ,,vyjsť z ulity" lebo vonku ,,tma".
Ale tak, ako bolo tu napísané, nedaj sa stiahnuť, musíš mať silu pre dvoch, teda ak to dokážeš, lebo to nie je sranda vôbec, viem k čom hovorím, mám to vo svojej bezprostrednej blízkosti, trvalo to roky, ( beznádejné mesiace, roky, prijala som.v sebe, že je to to proste už tak, lebo žiadne zlepšenie, ale ZÁZRAKY sa dejú) kým sme došli tam, kde sme dnes,
Preto ty: spánok, strava, fyz.aktivita, aby si mala silu pre seba, a potom.mohla ,,bojovať" s ním, inak ťa potopí, nechtiac jasne, lebo on si to neuvedomuje,
Tu už nepomôže asi psychológ, lebo ty aj v podstate už funguješ ako psychológ...
Ale treba sa kuknúť, či on nemá nejakē veľké problémy, čo ho gniavia doslova a k tomu ešte psychika nanič,
Takí ľudia už nedbajú na seba,nerozmýšľajú ako my, len prežívajú z hodiny na hodinu, nie zo dňa na deň, nepravidelna zlá strava, premenený deň s nocou, a už to ide dole kopcom. Teraz zvýšenie cien obrovské atď.
Či on vie vôbec plávať v tomto živote, takto ešte zťaženom veľmi aj pre nás zdravých.
Antidepresívum je vitamín D spolu s K, to by si musela mu dať nebadane s niečím,s jogurtom na lyžičke ,, akože", srandu robíš, tiež omegu 3, lebo on nič neprijme, mozog už funguje inak...pred spaním magnezko s melatonínom, to aj pre teba jasne,
Na tvoju silu pridať Carnosine v drogérii DM vo vitamínoch je to, no neviem naozaj, či ty to zvládneš,lebo podľa popisu už je to dosť ťažké,
Tiež odpútať sa od neho úplne či dokážeš, lebo aj výčitky jasne sa pridajú. Ty sa ,,skontroluj", či tebe napr.robí radosť keď spravíš si doma poriadoček, ak áno, si OK.
On: porozmýšľaj, kedy naposledy bol on OK, kedy sa úprimne zasmial, alebo či ste robili nejakú spoločnú aktivitu, kde bolo vidno tu úprimnú radosť z tvojej prítomnosti atď.,života...
Ak už dosť dávno, a ty sa len trápiš, tak on je na tom už fakt dosť zle, a potrebuje inú pomoc, preto daj sa do kopy ty v 1.rade...život pred tebou a je o inom, ako len o trápení