Vplyv výzoru na osobnosť a povahové vlastnosti žien

Príspevok v téme: Vplyv výzoru na osobnosť a povahové vlastnosti žien
Mirecc

Existuje nejaká literatúra alebo články na tuto tému ?

Zaujíma ma či existuje nejaká teória prečo je väčšina pekných žien extrovertky, sú náročné na chlapov, na život, chcú si užívať a naopak zas tie menej pekné sú introvertky, knihomolky, sedia doma a chcú skôr rodinný život.

Ja viem že to je prostý fakt a nikto sa nad tým nezamýšľa ale mňa zaujíma ten dôvod a obdobie kedy sa začne takto rozdeľovať povaha.

PS a prosím nepíšte tu že vy poznáte aj takú ktorá je aj krásna aj dobručká aj milučká áno existuje aj taká (jedna z milióna) ale to nie je zmysel témy.

Ernest-ernie

Pekné ženy sú už od malička v stredobode záujmu mužov preto sú stále ťahané do spoločnosti, sú socializované, zaujímajú sa o seba a samozrejme sa z nich stanú spoločenské a koketné bytosti :)

A naopak tie menej pekné sedia doma s rodičmi lebo nikde nič a stanú sa z nich introvertky.

Samozrejme sa to nedá takto na 100% definovať ale na 95% to tak je.

Naša povaha sa formuje v detstve a dospievaní, reagujeme na podnety okolia, to je základ ktorý vám povie každý psychológ.

Nájdite si skupiny introvertov na facebooku alebo instagrame a čítajte si tam komenty a príspevky, tam sa nedá nájsť jediná pekná žena :D

Najviac ma baví že tam zúfalí muži introverti píšu zoznamovacie inzeráty a ženské im tam odpisujú že "a aké máš auto? aký máš veľký byt?" :D
Takže aj v takýchto skupinách ide furt len stále o to isté.

Letavizu1

Mirecc
Ešte doplnim. To je elementárna logika že to ako vyzeráme ovplyvňuje chovanie ľudí voči nám a to aj formuje našu osobnosť a naše vzorce správania, sú to predovšetkým ženy ktoré sa správajú podľa tohoto vzorca. Ich motto znie , každý čo nie je pekný, nemá právo byť v živote štastný.

Mirecc

Takže sme sa konečne po dvoch stranách dohadovania (presne tam som nechcel aby sa to dostalo) dozvedeli že daná problematika sa nazýva Lookizmus a dá sa o tom čo to dozvedieť, dokonca aj nejaké štúdie.

To je elementárna logika že to ako vyzeráme ovplyvňuje chovanie ľudí voči nám a to aj formuje našu osobnosť a naše vzorce správania.

Ďakujem za všetky konštruktívne odpovede k veci a idem prehltnúť blackpill.

Sofia Ella

Seriózna literatúra pre takto postavený koncept nemôže existovať. Stačí sa zamyslieť nad tým, ako by asi vyzerala metaštúdia, ktorá by mohlo byť podkladom pre takúto knihu: vezmeme 1000 respondentiek, spravíme im test osobnosti (extrovert/introvert), potom príde taký B. Kollár a začne určovať, ktorá je pekná? Alebo vezmeme 100 missiek, urobí sa im test osobnosti a ak vyjde nad 50% extrovertiek, tak to nejaká vedecká kapacita bude generálne aplikovať na všetky ženy? Však to je blbosť jak bič. Osobnosť a povahové vlastnosti sa vytvárajú predsa oveľa skôr, než si vôbec niekto uvedomí, aký je krásny. Samozrejme, výzor môže mať (a asi aj má) vplyv na umocnenie istých povahových čŕt, ale tak, ako si to Mirecc ty postavil, tak to určite nefunguje.

Letavizu1

Svetožiara.
Výskum ukázal, že dobre vyzerajúcim jednotlivcom automaticky pripisujeme také priaznivé črty ako talent, láskavosť, čestnosť a inteligencia. Navyše, tieto úsudky robíme bez vedomia, že fyzická príťažlivosť hrá v tomto procese rolu. [6]

Štúdia kanadských federálnych volieb v roku 1974 zistila, že atraktívni kandidáti získali vyše dva a pol-krát viac hlasov ako neatraktívni kandidáti. Napriek takýmto indíciám uprednostňovania pekných politikov, voliči si neuvedomujú svoje skreslenie. V skutočnosti 73 percent oslovených kanadských voličov zásadne odmietlo, že by ich hlasy boli ovplyvnené fyzickým výzorom; iba 14 percent vôbec pripustilo možnosť takéhoto vplyvu. Voliči môžu popierať vplyv príťažlivosti na zvoliteľnosť, ale indície naďalej potvrdzujú jej problematickú prítomnosť. [7]

Podobný účinok sa našiel pri prijímacích pohovoroch. Podľa jednej štúdie mala dobrá upravenosť uchádzačiek v simulovanom pracovnom pohovore väčší vplyv na rozhodnutie zamestnať, než pracovná kvalifikácia – napriek tomu, že osoby robiace rozhovor tvrdili, že výzor hral v ich rozhodovaní malú rolu. [8]

Výhoda príťažlivých uchádzačov sa týkala nielen zamestnania, ale aj výplaty. Ekonómovia skúmajúci americké a kanadské vzorky zistili, že príťažliví zamestnanci dostávajú v priemere o 12 až 14 percent vyššie výplaty než ich nepríťažliví spolupracovníci. [9]

Súdny proces podobne podlieha vplyvu telesných rozmerov a štruktúry kostí. Dobre vyzerajúci ľudia majú väčšiu šancu, že sa k nim právny systém zachová veľmi výhodne. Napríklad v štúdii z Pennsylvánie výskumníci hodnotili na začiatku súdneho procesu fyzickú príťažlivosť mužov nezávisle obžalovaných. Keď si omnoho neskôr výskumníci pozreli súdne záznamy výsledkov z týchto prípadov, zistili, že atraktívni muži dostali výrazne ľahšie tresty. V skutočnosti mali príťažliví obžalovaní dvakrát väčšiu šancu vyhnúť sa väzeniu ako nepríťažliví obžalovaní. V inej štúdii – táto sa týkala odškodného prideleného vo fingovanom súdnom procese ublíženia z nedbanlivosti – obvinený, ktorý vyzeral lepšie ako jeho obeť, bol odsúdený zaplatiť v priemere 5 623 dolárov; ale ak bola obeť príťažlivejšia, priemerné odškodné bolo 10 051 dolárov. Navyše, sklon uprednostňovať príťažlivejších vykazovali aj muži aj ženy v porote.

daniela2

Podľa mňa je k človeku dobrého výzoru pozitívnejšie pristupované a pripisujú mu viac kladov aj v oblasti vzdelania alebo odbornosti ako k človeku priemerného výzoru. Táto kladná diskriminácia sa objaví aj v povahe, ten človek má menej pocitov menejcennosti a je celkovo v živote spokojnejší. Viac však ako samotný výzor napovedá pohľad a komunikácia človeka. Čím má lepšie komunikačné a sociálne zručnosti, tým pripadá byť v spoločnosti atraktívnejší. V podstate je to tým, že výzor a povaha nie sú od seba oddeliteľné veci. Môžeš vidieť 160 cm vysokú 80 kilovú babu a urobí na človeka dobrý dojem, a môže mať 160 cm a 50 kíl a nezaujme, lebo sa nepozrie do očí, neusmeje.

Letavizu1

Park Hyung Suk je nepopulárny a šikanovaný stredoškolák, na ktorého sa celý študentský kolektív pozerá cez prsty. Každý deň ho neustále šikanuje a obťažuje delikvent, často si svoj hnev vybíja slovne na matke a čoskoro požiada o preloženie zo školy. Rozhodol sa utiecť od svojich súčasných problémov a začať odznova, a tak sa sám presťahuje do Soulu a plánuje ísť na novú strednú školu. Niekoľko nocí pred nástupom do školy však získa nové telo, ktoré je vysoké, svalnaté a mimoriadne pekné. Keď sa jedno telo používa, druhé zaspí a on je schopný prepínať medzi telami prebudením spiaceho tela.

Jeho dni sú vždy rozdelené medzi dve telá, jeho krásnu podobu na deň a originálnu na noc. Keď Daniel žije svoj život so svojimi dvoma telami, začína chápať, ako veľmi svet diskriminuje ľudí za to, že sú jednoducho neatraktívni alebo iní, odtiaľ pochádza aj titulárny názov „Lookizmus“.

Prostredníctvom svojho pôvodného tela zažíva svetovú diskrimináciu a nenávisť a zároveň vidí láskavosť a zvláštne zaobchádzanie prostredníctvom toho druhého. Jeho nové telo ho prevedie mnohými životnými skúsenosťami, odkedy sa stal miniatúrnou celebritou, stážistom v zábavnej spoločnosti a modelom oblečenia. Akonáhle sa však deň zmení na noc, tento ružový sen sa po tom, čo sa Daniel prepne späť do svojho pôvodného tela, zmení späť na krutú realitu toho, aký svet naozaj je.

srnec28

Na tvoju otazku ti neodpoviem lebo je to obsiahla tema a nechce sa mi to tu rozpisovat. Ak ale rozumies anglicky tak ti da aj na tuto otazku odpoved redpill, skor ale blackpill, ktory sa viac zaobera tzv. Lookismom. Taktiez s tym suvisi aj halo effect. Daj ale pozor lebo tuto pomyselnu pilulku zjes iba raz a uz sa na zeny budes pozerat inac.
A hej redpill je paralela k matrixu ale to az tak nie je podstate ?

Mhythyck

Omen, nemáš žiadne argumenty len prázdne reči, jasné napíš že keď šikanujú dieťa kvôli výzoru tak ho to neovplyvní do ďalšieho vývoja keď si to myslíš