kolegyňa

Príspevok v téme: kolegyňa
novicer

Ahojte,
rád by som nadviazal kontakt s kolegyňou ktorá pracuje na inom oddelení a v inej časti (pomerne) veľkého areálu. Dúfal som že bude nejaký vianočný večierok alebo teambuilding (ktorý práve v minulosti slúžil na to aby sa zamestnanci spoznali aj inak ako po mailoch) , ale kvôli korone sú všetky akcie zrušené. Poviem pravdu, poznám ju len z videnia (jedáleň), pár krát sme boli pracovne mailom/telefonicky v kontakte ale už aj to je minulosť. Je nesmierne sympatická, má príjemný hlas a vyzerá byť inteligentná. Zadaná pokiaľ viem nie je, ale to predbieham...
Každopádne netuším ako vôbec nejako začať, aby to nebolo drzé a nevhodné...

Almarinos

ok. avsak aktualne som sa rozhodol, ze je mozne ze urcity cas sem na forum nic pisat nebudem. A je mozne, ze ani na ten mail nepojdem. Mozno budem potrebovat urcity cas az sa to stane. Netvrdim ale, ze ti neodpisem na mail. Avsak ani to nevylucujem, ze by sa mohlo stat, ze by som neodpisal.
Zatial tolko, lebo uvidim co bude.

Este jednu vec chcem ale zopakovat, ze nech uz ti dam akukolvek radu, je to vzdy len z toho mojho pohladu ako to ja vidim a vychadza z mojich skusenosti. Avsak je mozne, ze do urcitej miery ovplyvnujem aj teba, resp. inych. Ma to svoje +, ale aj -. A ja som si toho vedomy. Je to velmi tenky lad....
Ja som kedysi dostal 1 radu, ze ja nikdy nemozem vediet, co je pre druhych ludi dobre, nech sa mozem akokolvek snazit. A je to tak.

Mirecc

Almarinos, odpíšem ti na ten mail čo máš v profile lebo toto už začína byt osobná diskusia len nás dvoch.

Almarinos

v podstate tym, ze clovek odstranuje emocne bloky v sebe, tak odstranuje v sebe aj zavist voci inym ludom. Jednak sa to pise tu metodarus.cz a ja sam mam s tym skusenost. Ja som si urobil davnejsie rozbor preco zavidim a zistil som, ze ja sam pokladam sa za menejcenneho, lebo vidim na druhych, ze oni su viac nez ja. Cize som v nerovnovahe. Avsak da sa toto zmenit, aby bol clovek vyrovnanejsi.
Tym, ze si myslis, ze je tvoj kolega lepsi nez ty, davas jeho na piedestal a seba davas dole. A vznika pitom v tebe napatie. * Napatie, V KTOROM SA MU PODLA MOJHO NAZORU NECHCES VYROVNAT, ALE CHCES BYT LEPSI NEZ JE ON. NIKDY SA TO ASI NESTANE, NECH SA BUDES AKOKOLVEK SNAZIT. JE TO LEN ILUZIA, ZE BY SA TO DALO (z tohto o. i. vznikaju aj depresie, ze si v tomto stave, ja som mal depresiu a viem, ze toto som pocitoval, ze chcem niekomu nieco za kazdu cenu dokazat, ze za to stojim). Preto sa snazis za kazdu cenu byt hore, aby on mohol byt zas dole a ty si mu ukazazal, ze ty si lepsi nez on. To vyvolava v tebe urcity tlak, mohla by to byt nenavist. Tento tlak bude trvat dovtedy, dokedy si neporiesis prislusne bloky. A zistis, ze si dobry a krasny taky aky si bez toho, aby si musel nieco niekomu dokazovat. To je to bezpodmienecne sebaprijatie. "Som tym kym som" A to je vsetko. A nasledne je mozne, ze potom z teba bude vyzarovat energia, ktora bude aj zeny pritahovat, hoci tomu teraz mozno ani neveris co pisem. Sa mozes pozriet dole na tie kratke videa v ktorych hovoria ti ludia, co si presli metodou rus. Z nich zrovna take to stastie vyzaruje. *
(to co som tu napisal medzi hviezdickami ** si mozes sam preverit, ci to tak je, ja som napisal svoj nazor z vlastnej analyzy, kedze som zavidel a stvalo ma to, ze som zavidel.)
Skutocnost je taka, ze nikto nie je horsi, alebo lepsi nez ty. Vsetci sme si rovni. Bezpodmienecne. Bez ohladu na to, aki sme. Zelam ti, aby si na to tiez prisiel. Lebo vidim, ze velmi chces poznat pravdu a hladas.

Ked chces, kludne si napis na papier, a poloz si otazku, Preco mu zavidim?... a skus to zanalyzovat. Zapisuj si myslienky. Podobne ako ked hladas odpoved na otazku, ze preco podla teba su menej pekne zeny len pri knihach. No ked chces schvalne sa chod pozriet do knihkupectva, ake zeny tam uvidis :) Mal som podobny nazor ako ty.

Mirecc

To si netrafil, vyhýbam sa mu ako sa len dá, v jeho prítomnosti sa vôbec necítim dobre, snažím sa s nim nerozprávať.
Ešte keď som mu ja požičiaval peniaze tak mi potom vlastne došlo že on z mojich peňazí financuje tie ženy ktorým tlačí kaleráby do hlavy a ja som dlhodobo nezadaný. No to by ani Rosamunde Pilčerová nevymyslela. Ja som si ho našiel aj na sociálnych sieťach, všade tam ma klamstvá popísane o sebe aby namotal ženy. Takýto ľudia sa mi hnusia. A to že mu závidím a tiež by som chcel mat taký úspech u žien ako on len umocňuje to že ho nechcem ani vidieť.

Almarinos

este si skusim tipnut, ze tento clovek z tej prace je asi aj taky, ze mu mozes povedat, co si myslis, ze ta za tvoj nazor neodsudi a tiez plati asi aj to, ze aj napriek tomu ze ti vadi ze pije alkohol a poziciava si peniaze, tak citovo ho mas asi aj tak rad a vidis ze aj on teba. A proste si myslim, ze nemas nejake zabrany s nim komunikovat, resp. prihovorit sa mu, ak si to porovnas dajme tomu s inymi kolegami, ktori su podla mna taki uzavretejsi a tym padom pri tych ostatnych si skor premyslis, ci im nieco povies, lebo mozno citis u seba zabrany im nieco povedat (vychadzam pri tychto uvahach z mojich vlastnych pocitov, ked som mal podobne takéhoto kolegu v robote).
Takze si mozno v podstate rad, ze s tebou aj hovori.

Ja sa pytam schvalne aj preto, ze som mal takeho podobneho kamarata a priznam sa ze pil alkohol, to mi vadilo, co sa tyka zien, to neviem, ale nemal s nimi problem a hovoril obcas o nich. Bol tiez odviazany.

Almarinos

som sa pobavil tvojimi komentarmi a to s tymi 5% tami co si tu pisal, je pravda, ja som tomu tiez nerozumel, ale cital som o tom v 1 psychologickej knihe. Napr. poznam 1 zenu co je naviazana na 1 muza tyrana. On ju aj bil, lenze je pri nom preto, lebo obcas dostane to dobre od neho. Cize v podstate len caka, ze pride to dobre.
Ale to je potom aj taky zivot.
Netvrdím, ze to ale plati pre vsetky zeny.
V podstate by sme sa tu mohli dokolecka bavit o takychto ludoch, ktori sa nad tym nezamyslaju.

Ked si nezadany tak mas naskok, aby si nedopadol ako kolegovia. Mozes analyzovat co a ako funguje, spoznavat.
Ja si nemyslim, ze clovek nutne potrebuje zit v manzelstve, aby si mohol dovolit milovat ludi.
moze byt- je takych zrejme viac

mozebyt

Ja poznám aj velmi bohatého mladého muža,ktorý aj vyzerá v pohode, aj sa vie správať extrovertne a predsa nemá partnerku.

Mirecc

Každá žena potrebuje zabezpečiť svoje potomstvo. Toto sa deje podvedome, preto hľadajú gangstrov, drsňákov a sú na peniaze. Lebo takýto chlap sa vie životom prebiť a očakávajú že aj jeho deti budú rovnaké. Tak isto keď má chlap peniaze tak vedia že aj dieťa sa bude mat dobre.
Toto sú podvedomé procesy ktoré si ženy ani neuvedomujú lebo sa nad tým ani nezamýšľali ale budú tu vypisovať že to tak nie je.

To má základy milión rokov dozadu už v zvieracej ríši.
Existuje jeden typ mravca ktorý samček má abnormálne veľké oči na dlhých tykadlách. Z fyziologického a evolučného hľadiska je to totálny nezmysel ale samičky si samozrejme vyberajú vždy toho ktorý ma oči najväčšie a najdlhšie tykadlá. Tak ako si samičky vtákov vyberajú vždy najfarebnejšieho samčeka, levice leva s najväčšou hrivou atď..
A samičky človeka samčeka s najdrahším autom.

Na nejakú bezpodmienečnú lásku môžeš zabudnúť, spýtaj sa kolegov čo sú ženatý, láska vyprchá max po roku, potom už nastáva iba že sú dvaja spokojní spolu a vyhovuje im spoločný život. Preto ani žiadnu lásku nehľadám.

Mne raz jeden známy ktorý taktiež nemal absolútne problém so ženami povedal, že ženu treba 95% času mať úplne na háku a 5% času jej prejaviť lásku, doniesť kvety alebo čo. Že na toto sa tak namotá že bude celých tých 95% času čakať len kedy prídu tie 5%. A vtedy bude cela šťastná aký si super, milujúci a pozorný.
To vidíš aj na chlapoch čo mlátia ženy a potom sa ospravedlňujú a chvíľu sa hrajú na dobrého. Takto vzťahy dlhodobo fungujú a ženy z nich nejdú von a vypisujú tuto na fóre čo majú robiť lebo sú na tých chlapov namotané ale zároveň vedia že asi niečo nie je v poriadku. Tie ženy sú proste zmanipulované.
Keď budeš ženu bezpodmienečne milovať tak ju to prestane po chvíli baviť a zbaví sa ta.

A teraz ku tomu kolegovi. Podľa mňa nie je charizmaticky, charizmu si predstavujem inak. On je doslova troska. Smrdí z neho alkohol lebo pije do rana, kruhy pod ocami, od každého pýta peniaze.
Ale je hravý, bezprostredný, bez stresu, z ničoho si nerobí problém, žije zo dna na deň, svet gombička áno vychvaľuje sa koľko žien pretiahol (a ako), asi každý deň. A nikto mu neoponuje, to je pravda, ani ženy. Takto flirtuje aj s jemu nadriadenými ženami a nemá s tým problém. Oni sa len chichúňajú, baví ich to.
A v blaženom úžase asi z neho moc nikto nie je, u nás je každý zadaný a nemá problém so ženami. Len ja.