Srdce versus rozum-Stará láska

Príspevok v téme: Srdce versus rozum-Stará láska
KristianSui7

Ahojte vsetci, chcel by som vas poprosit o radu. V 2013 z určitých dôvodov sme sa rozišli s mojou priateľkou s kt. sme boli spolu 3 roky... strašne sme milovali jeden druheho, ale.. ! Od žiaľu, bolesti a bezmocnosťi som odišiel do Švajčiarska a odvtedy som ju až do minulého roku (2021) nikdy som ju nevidel a ani nekontaktoval aj ked mi strasne chybala. Strašne som ju miloval a nikdy som neprestal, no nemal som odvahu ju kontaktovať, neviem prečo, aj keď som na ňu stále myslel, nosil som ju hlboko v srdci. Bola mojou najväčšou láskou a stále je. V Júli minulého roku som jej poslal sms na narodeniny a asi 2 týždne sme si niekoľkokrát písali a potom ma požiadala ma aby sme si prestali písať. Má 2,5 ročnú dcérku a je slobodná matka. Nevidel som ju od roku 2013, tak moja otázka znie, chcem za ňou cestovať do Bratislavy na 2 dni a deň predtým jej oznámiť, že zajtra budem v BA, aby som ťa vidiel a porozprávať sa. Tak čo si o tom myslíte? Bude ma chcieť stretnúť? Vidieť ma, aj keď prešlo 9 rokov? Objaví sa, keď jej napíšem, že tam a tam na ňu budem čakať? Srdce mi hovorí aby som šiel, ale rozum nie pretože prešlo toľko času a už má svoj život.. PS. od rozchodu mal som niekoľko vzťahov, no ani jeden vážny, keďže moje srdce a myšlienky vždy patrili jej. Ďakujem vám za čas strávený čítaním môj príspevok a za každú radu.

slobodnemaciatko

Alebo to dopadne tak, ze nebude mat ani jednu. Keby bola tvoja byvala mrcha, tak ta natahuje ako gumu v trenkach, dava ti falosne nadeje, hra sa s tebou jak s handrou, kym sa nerozides s tou co si a potom pre nu prestanes byt zaujimavy.
Aj take su.
Osobne kvitujem, ze ti hovori nie.
Poviem ti tajomstvo, ten, co s tebou chce byt, jednoducho je.

daniela2

"V lete, ked budem doma na dovolenke, budem ju informovat mailom alebo smskou, ci ma zaujem stretnut sa, ak nechce, potom nikto z nas nebude trpiet, aspon ja nebudem, kedze to raz a navzdy uzavriem ,"

Takže do leta si nechávaš v zálohe dievča, ktoré Ťa miluje. Ak by ste sa v lete stretli s bývalou, a chcela by pokračovať, ako predtým, tak by si dievčinu prepustil, stala by sa prebytočnou....

Neodsudzujem, len konštatujem...ten život býva aj nefér...

Keby si si to v sebe uzavrel, so súčasnou priateľkou by si ostal preto, lebo s bývalou to nevyšlo, tak lepšie vrabec v hrsti ako holub na streche....

fonte

Ta ignoracia znamena este vacsie nie, ako keby ti napise, lebo by si zas mohol a preco nie a podobne.
Takto utne komunikaciu a vybavene.
Neponizuj, nedoprosuj sa.
Je to pod uroven, ked ta nechce nech sa da vypchat :D
Teraz sa s tym vyrovnaj konecne a zacni si zit svoj zivot.

KristianSui7

Ospravedlnujem sa za neskore odpovede, ale bol som zaneprazdneny v praci.

fonte,
''[...]pripravujes o to najdolezitejsie, o cas a aj o rozum[...]''
Suhlasim s tebou.

blueberryNN,
''Podla mna to definitivne nie dostal uz zoparkrat'',
Ani raz.
''A predsa sa stale pokusa kontaktovat a vsugeroval si, ze musi este raz skusit, lebo co ak''.
Iba raz, nie este raz:), vyjasnit, ze ''nie'' znamena ''nie'' ( uzavriet raz a navzdy a dalej zit svoj zivot a ona svoj), ''ano'' (pokracovali by sme tam, kde sme skoncili). Myslim si, ze toto je velmi jednoduche..
''Dufam len, ze ked ho najblizsie odmietne, uz jej da pokoj''.
Nechcem sa branit ani sa spravat defenzivne, len raz som jej povedal, ze by som sa chcel s tebou stretnut (sms) a nedostal som odpoved. Viem, ze s najvacsou pravdepodobnostou to znamena 'nie' lebo keby znamenbalo 'ano', opdovedala by kladne. Ale.. (opakujem sa ) vyjasnit, ze ''nie'' znamena ''nie'' ( uzavriet raz a navzdy a dalej zit svoj zivot a ona svoj), ''ano'' (aby sme pokracovali tam, kde sme skoncili).

ovomaltine,
''mozno sa s tebou stretne, ale len raz [...]'
Nie viac, stacilo by len raz.

Omen,
''uviesť ťa do rozpakov nebol môj zámer, preto som ti nenapísala všetko, čo si o sebe prezradil, čo sa dá vyčítať medzi riadkami. :)''.
Viem:)
Srdecne dakujem.
Dakujem Vam vsetkym za prispevky, rady, pohlady na vec, nazory, povzbudenie, atd.

Omen

Kristián,
uviesť ťa do rozpakov nebol môj zámer, preto som ti nenapísala všetko, čo si o sebe prezradil, čo sa dá vyčítať medzi riadkami. :)
Musím ti ale povedať, že žiadne negatíva som na tebe nenašla, dokonca si zdravý telesne aj duševne! : D

Otázky si položil ty a ja musím znova zopakovať, že odpovede nepoznám. A to bez zaujatosti, bez stotožnenia sa s tvojou ex... Mimochodom správnu odpoveď nepozná nik z nás. Ak niekto tvrdí opak, je klamár. Nik jej totiž do srdca a hlavy nevidí. Nik nevie, čo sa v nich odohráva. Ak by sa tu prezentovala, dalo by sa o nej niečo vyčítať, ale takto nie. Máme tu len tvoje úprimné slová, ktoré sú v súzvuku s tým, čo cítiš. Je to iná bytosť. Iná ako ja, iná ako ty... Jedinečná.

Vidím to tak, že srdce a rozum máš v harmónii a čo ono cíti, rozum už pretaví do správnych slov.
Keďže ti inak neviem pomôcť,tak som ti aspoň na pomoc poslala začiatok upravenej Schubertovej piesne Ständchen ( v origináli je MEINE Lieder, zu DIR).
Kristián, bojuj o svoje šťastie, buď šťastný! Prajem ti to. : )

ovomaltine

mozno sa s tebou stretne, ale len raz, mozno zas aj viackrat, zo slusnosti, mozno zvedavosti, ale ty budes trpiet este viac, lebo znova sa to vsetko zacne pre teba odznova

blueberryNN

Podla mna to definitivne nie dostal uz zoparkrat. A predsa sa stale pokusa kontaktovat a vsugeroval si, ze musi este raz skusit, lebo co ak. Podla mna je pohlteny vlastnymi predstavami. Dufam len, ze ked ho najblizsie odmietne, uz jej da pokoj. Mna by to velmi obtazovalo na jej mieste. Nepride mi to zdrave, co on robi. Ani velmi neverim, ze dalsie "nie" bude prenho bodka za tym celym. Prenho v jeho hlave.

fonte

To nieje kritika, ja sa ti snazim otvorit oci, lebo jedine, co sa deje je, ze si zaseknuty vo svojich vlastnych predstavach ktore zivis a tym sa pripravujes o to najdolezitejsie, o cas a aj o rozum :D
Ono 9 rokov je nic. Ak citi ona to, co ty, je to ako pred tyzdnom, len musite byt rovnako nastaveni, bohuzial sa ale toto stane malokedy asi.
Pises, ze nechcela stretko, lebo by ste skoncili v posteli, ale to je fluidum, co opadne, ked pride kazdodenny zivot.
Tahas za nos niekoho, co je zle a cakas na zazrak.
Len aby si sa po tom pre teba definitivnom nie nezosypal, aj ked uz asi prislo davno.