Letavizu1, ja som s tym zas moc spokojny neni. Lebo proste tiez planujem planujem a nic z toho. Co uz. Tak potom na co su plany?
Ak nic neplanujem, som v pritomnom okamihu.
(Ale urobil som raz experiment, ked som v 1 den nic nemusel urobit. Jednoducho som nemal ziadnu povinost nic urobit, NIC SOM NEPLANOVAL ZE UROBIM a bol som jednoducho v takom stave pritomneho okamihu, cize nic nemuselo nastat a sucasne vsetko bolo take ake bolo. To bolo velmi zaujimave. Nemusel som vyslovene ani na nic mysliet. Vtedy hodnota stresu=priblizne 0. A sucasne sa ale zvysila intuicia. A toto vlastne aj vyuzivam pri praci so sebou, ked chcem pochopit niektore svoje podvedome bloky. Vtedy je vhodne vsupit do takehoto stavu.)
Tiez mam pocit, ze to riadi nieco vyssiie. Uz si ale naozaj tak trochu pripadam ako v matrixe. Ked som sa aj hlbsie nad tym zamyslel, tak napr. Dnes som isiel do obchodu v urcitom case. Myslim si, ze som sa sam rozhodol ze tam pojdem. Ale zaroven o tom pochybujem. Pretoze som zistil, pripadne mam taky nazor, ze vsetko co sa tu deje, vsetky tie medziludske interakcie, a to vychadzam z metody ruš su tak prepletene, ze v 1 okamihu sa odohrava sucasne viac interakcii medzi ludmi, pricom kazdy z nich "je prave tam, kde by mal byť."a kazdy z nich ma svoje vlastne zamery, prip. aj nesprac. zazitky a kazdy s nich nieco riesi a riesi to prave s ludmi, ktorych stretava. A toto vsetko sucasne prebieha. Nie je tam nic co by bolo navyse a je tam presne to, co by malo prave vtedy nastat. Tato tema ma inak dost zaujima.
Akoze hej, hovori sa ze mame slobodnu volu sa rozhodovat, ale mam casto taky pocit, ze niekto, alebo nieco rozhodne za nas, my si myslime, ze rozhodujeme my. Ale kde je ta istota ?
Nase rozhodovanie je ovplyvnene emociami a myslim ze tato oblast stale nie je dostatocne preskumana. Napr. ked sa ja niecoho zlaknem, nezlaknem sa toho, lebo som si povedal, ze sa toho zlaknem, ale zlaknem sa automaticky. Da sa povedat, ze je to prve to nevedomie, emocna zlozka, ktora to spustia.
.. Mam tiez pocit, ze vsetko toto okolo nas a medziludske interakcie su komplexne prepojene. A v danom okamihu asi nastavaju interakcie, ktore by asi "mali" nastat. Prave toto ma nuti, o tom spekulovat, ci sme nahodou v matrixe. Koniec koncov, asi nikto nevie preco vesmir vznikol a asi to nikdy nebudeme vediet. A tiez co je v inych galaxiach ked sa nemylim a ako to tam funguje. .
..... tuto myslienku sa mi nechce viacej rozvijat, lebo som teraz unaveny a neviem, ci by som sa niekam dopracoval.
.. Ale ak by to matrix nebol a pripustil by som ze mame slobodnu volu, tak je to system ktory je pre nas vsetkych rovnaky. Podvedomie tam hra rolu podla mna dost velku. To su tie emocie, limbicky system.
Ale ak ti to pomoze, tak jeden myslim ze psychiater aj napisal, ze my ludia si myslime, ze o sebe rozhodujeme, ale v skutocnosti to nie je tak a sme z velkej casti ovplyvneni podvedomim. To ono rozhoduje, ako sa cítime a na základe pocitov sa rozhodujeme. Je to omnoho silnejsie nez nasa vola...
www.google.com
Ja s tym suhlasim, uz aj viem, ze sa aj daju odstranit emocne bloky z detstva, ale stale premyslam o tom, ci este nie je nieco za tym...