zvláštne rozmýšľanie

Príspevok v téme: zvláštne rozmýšľanie
Natt5484

Dobrý deň,

prihlásil som sa sem ohľadom istého stavu, ktorý je dosť ťažké opísať, je to niečo ako veľmi veľká až extrémna zaujímavosť a všímavosť detailov, a z toho následne plynúca nerozhodnosť čo si vybrať čo spraviť ako sa zachovať, často napokon neurobím nič, nevenujem sa ničomu. Som už z toho dosť zničený . K tomu sa pridali poruchy ako introvercia atď.

pupavka18

Ale keď kontroluješ, ako si niekde uviedol a extrémne rozoberáš a rozoberáš, v hlave sa toto neustále premieta, môže to byť aj nejaká forma OCDička...

Almarinos

alzbetiena - ano tak. Napisal som to ale preto, ze to tak autor metody v 1 videu povedal... Kazdy pripad je iny.

alzbetiena

*Almarinos* tak to či je to na dve sedenia je podľa mňa ťažko povedať, pretože u každého tá potreba môže byť iná.

Almarinos

poradim, metoda rus riesi aj schizofreniu. Podla mna si velmi citlivy jedinec. Nieco sa ti zrejme kedysi davno stalo a toto potrebujes spracovat.
Schizofrenia je tusim na 2 sedenia, ak by si isiel na terapiu.

Natt5484

Ja sa snažím vždy si nájsť nejaký čas alebo niečo čo si vyberiem a kontrolujem len ja , najčastejšie som vtedy sám , lebo ak by bol vtedy so mnou niekto druhý potreboval by som aby sa celkom prispôsobil a o je dosť málo pravdepodobné.
A čo je hlavne dôležité je správanie ľudí s ktorými prevažne tráviš čas.
S tou nerozhodnosťou sa snažím vysporiadať plánovaním a konkrétnym programom. Ale je to ťažké. Mne robí najväčšie potiaže jednoznačne vyhodnotiť správanie ľudí + adekvátnu reakciu a čo to znamená v spojení s predchádzajúcim chovaním. Čiže inými slovami hlavne rozprávanie. Osobne si myslím že to je forma do istej miery kompenzovanej schizofrenickej poruchy. Je to ozaj ťažké, a výhliadky do budúcna nie sú ktovie ako ružové. Inak som celkom šikovný človek, vyštudoval som medinu, viem cudzí jazyk.

mimwi

Almarinos: Jasné, že postupne ono nič dlhodobo zaužívané nejde len tak rýchlo vyriešiť, zmeniť. Chce to čas.

Almarinos

Slovíčko TY si sám sebe hovorievam často, lebo takto to o mne hovorili rodičia a ja som to prijal za svoje. Ale zisťujem, že sa s tým dá pracovať a to je dobre. Dá sa to doslova odstániť :) Ale postupne.