Život sám - dá sa s tým zmieriť?

Príspevok v téme: Život sám - dá sa s tým zmieriť?
1994ka

Ahojte,

v najbližšich miesiacoch sa plánujem sťahovať do bytu, v ktorom budem bývať sám. Sčasti sa na to teším, ale vynára sa vo mne zároveň aj strach. Hlavne vzhľadom na moje "nadprirodzené schopnosti v balení žien". Nejako som sa už zmieril s tým, že som v ich očiach loser a proste to s nimi neviem. Ale týmto to naberá nový rozmer, trocha sa bojím každodenného života v osamotenom byte - hlavne v tomto období, keď ísť von = ísť do obchodu, max na prechádzku. Má s tým niekto skúsenosti? Dá sa na to zvyknúť?

Almarinos

este pridam 1 pribeh.
bude to v podstate teraz v opacnom garde. Cize stale sa tu proste pise, ze ako by som to povedal, ze my muzi vidime (viaceri) v tych zenach "spasu". Ze ideme za nejakou, prihovorime sa jej odmietne nas a je s nami koniec. Da sa povedat, ze dame do tej komunikacie aj zaujmu svoje srdce, lebo nam na tom zalezi.
  Davame do toho celu osobnost v nadeji, ze sa postasti. Ale to teraz mam na mysli zvlast v pripadoch, ked dlhsi cas niekoho  pozorujeme, je nam sympaticky a mame pocit, ze by nas nieco mohlo aj spajat.
   Cize ideme za takym clovekom, uz tam mame tie city, uz ich prezivame a zrazu ten druhy clovek povie ci uz priamo, alebo nepriamo-NIE. To nas moze odstavit, alebo dostat este do horsich stavov. Ako tu pise 1 osoba- Tiffany.
   No teraz moj pripad. Tentokrat to popisem z mojej perspektivy, KED SOM JA ODMIETOL A AKO SOM SA CITIL. Spoznal som 1 dievca v praci-na zaciatku som bol k nej normalny-zaujimala ma, aj som trochu s nou cez pauzu hovoril. Nepritahovala ma fyzicky, bola normalna ale. Urcite fajn zena, ktoru by som "odporucil" aj tu chalanom, ktori hladate lasku, lebo mozno ona zrejme tiez hlada (kontakt nemam).
Raz mi pri obede povedala: "Rozisla som sa s priatelom..." Ako mi toto povedala, hned ma zalial pot a obrovsky strach v predstave, ze by chcela so mnou chodit..(nechcem toto rozvadzat).  Nepovedal som, ze s nou nechcem chodit, nerozvijal som dalej debatu, ale zostal som iba ticho. A vymyslel inu temu...
    Odkaz pre Tiffany-naozaj niekto ta moze mat rad ale boji sa nasledkov zblizenia a je zodpovedny. To je za 1.)
A za 2.) bol som prekvapeny, ked som "balil" raz 1 jej kamosku v jej pritomnosti. Bol to iba taky srandovny flirt, ale nemal som zaujem si s nou zacinat nieco vazne. To, ze tato baba s ktorou som flirtoval (pacilo sa to ale aj jej-tej s ktorou som flirtoval :) ), videla teda aj kamoska z prace, ktora mi naznacila teda v minulosti, ze "Rozisla som sa s priatelom..."(cize nepriamo mi naznacila, ze mala o mna zaujem). Z tohoto flirtu nakoniec nic nebolo. Ale ok, ani nemalo byt, aj ked je pravda, ze som neskorsi nezaujem od nej tazsie niesol, ale vyrovnal som sa s tym.
No a ideme k pointe. S kamoskou z prace, ktorej som bol sympaticky, som sa raz stretol v inej firme. A dala  mi rovno otazku, ci som sa stretaval s tou jej kamoskou, s ktorou sme sa vtedy rozpravali ( flirtovali). Povedal som, ze nie. A VTEDY, KED SOM U NEJ TOTO POCUL, TEN JEJ SMUTNY HLASOK, TAK MI JEJ BOLO LUTO.
Lebo sa zamerala iba na mna a nebolo jej z toho dobre. A presne toto iste robime aj my chlapi, ze sa zameriame na 1 zenu, idealizujeme si ju, citovo na nej lipnene a potom ked povie, ze nie, sme v haji. A presne sa mi tu ukazuje to, co hovoria balici zien-na youtube, napr  Kopecky, ze sa nemame zameriavat iba na 1 zenu a mame si uvedomit, ze my mame svoju hodnotu. Nie sme tu na to, aby sme sa uplne rozdavali. Ze si mame vazit seba, ze mame narok aj na viac. Ze nestojime iba za to, aby sme sa my muzi fixovali len na 1 zenu. A ja si dovolim tvrdit, ze ani vy zeny by ste sa nemali fixovat na 1 muza. Je to podla mna dost take podpasove, ponizujuce.
Ale ako tak vidim, viacere zeny sa boja byt same, a ked ich opusti priatel, hladaju dalsieho. Ja napr. nie som taky.
Tiffany- kedze ty citis tu blizkost a vies ze to citi aj on, odporucil by som ti napisat mu, ze chces s nim ist sa niekam prejst (urcite nie na nejakej akcii) a tam sa pokus mu naznacit, alebo aj priamo povedat, ako sa pri nom citis a toto dalej rozviest do podrobna. Toto ked poriesis, ulavi sa ti. Predpokladam na zaklade opisu toho chalana, ze by mohol byt aj on uprimny. Ale 1 z vas musi zacat, inac to neotvorite a tym padom neporiesite a stale budu len otazniky, co ked...

Bubo12345

Ja som sa tiež sťahoval 4 roky dozadu do vlastného, myslel som si aj že mi to pomôže so ženami. Povedia si že ten je šikovný keď má vlastný byt..
Ale bohužiaľ nepomohlo...
Takže 4 roky bývam sám a zvykol som si.
Tiež som tichý, utiahnuť, pre ženy katastrofálna povaha.
Extrovertka povie že ona takého nechce lebo to je opačná povaha a introvertka že tiež takého nechce lebo také dve rovnake povahy by bola nuda. (Vlastná skúsenosť)
Ďalej ženy tu píšu že chlapi tu nemajú fnukat ale pracovať na sebe lebo takí plačkovia su nepritazlivy.
Ja som chodil aj dosť dlho psychológovi ale sme sa zhodli na tom že určité veci sa nedajú zmeniť v povahe a mám si hľadať takú ženu ktorej bude moja povaha vyhovovať. Taká ale neexistuje.
Tak ako tu píše Patrik že skúšal na zoznamke najprv so svojou fotkou a potom s fotkou niekoho kto je "sexi, in."
Ženy to vycítia už podľa fotky, podľa pózy, oblečenia, koho chcú a koho nie. Na tú istú správu jednému odpíšu a druhému nie.
Nič také ako "prvá správa musí zaujať" neexistuje. Kľudne stačí písať ahoj a ak ona chce tak odpíše.
Odporúčam na YouTube pozrieť video s evolučnou sexuologičkou v show Jana Krausa. To je realita ako to funguje a nie rozprávky od žien tu na fóre.

Almarinos

La-ci sa sam nedokaze zmenit to neviem. Ale myslim ze sa dokaze. Ale aj tak je vsetko relativne. Inak v podstate mas pravdu. Na to sem prisiel, aby sme mu poradili. Ludia to s touto povahou nemaju jednoduche. Len mi zas nenapis, ze to nikto nema jednoduche :)

La

Patriq, autor príspevku sa sám nazval, že je „loser“. To som si nevymyslela ja. Ďalej píše, že ľudia nemajú prečo mať voči nemu rešpekt, lebo vraj v rozhovore s niekým pôsobí trápne a nervózne. Kto je k nemu zdvorilý, tak to len preto, lebo to berie s rezervou a ostatní ho akurát tak vysmejú. Aha, takže ani zdvorilý človek nie je dosť dobrý, lebo by ho tiež vysmial, ale neurobí to, lebo je „zdvorilý“. Ďalej, žiadna ho nechce a krajšia už vôbec nie. Predpokladám, že doteraz ho žiadna nechcela. A tie čo zatiaľ nestretol, ani tie ho nebudú/nemôžu chcieť? Píše, že rozmýšľa, že ostane sám a nasratý na celý svet a na seba. BlueberryNN, máš pravdu, netreba sa strhnúť hnevom, ktorý ma v srdci niekto iný. No, ani hnevom, ktorý má človek v svojom srdci.

Možno som mohla písať citlivejšie, no keď som si to prečítala, iritovalo ma to. Koľko mužov, viac či menej schopných a úspešných, možno rozmýšľa ako ty? Ako ťa má mať niektorá rada a chcieť ťa za partnera, keď sa ty sám nemáš rád a s takou ľahkosťou sa ťa zmocňuje frustrácia? Nejaké bitky si možno prehral, ale ešte môžeš v živote veľa dokázať a v konečnom dôsledku môžeš byť víťaz. Ja verím, že keď si chceš niekoho nájsť a si otvorený zoznamovaniu, tak to raz príde. Nepotrebuješ, aby si sa páčil každej. Stačí jedna, nie?

Patriq, čo sa týka internetových zoznamiek, tak tento typ zoznamovania je špecifickejší ako v realite. Na zoznamke vidíš v prvom rade fotku, a teda fotka do veľkej miery ovplyvní rozhodovanie. No aj tak chýbajú ďalšie informácie ako mimika, gestikulácia, a pod. Pokiaľ sú si dvaja dostatočne sympatickí (na základe nejakého úvodného písania či fotky), tak si píšu a ďalej sa spoznávajú. Výzor však nie je všetko – ak je vonkajší zjav jediná dobrá kvalita na tej osobe, tak je to málo. Áno, je dôležité, aby tam bola aj fyzická príťažlivosť, ale najdôležitejšie je, aby to bol dobrý človek. Keby mi napísal pekný muž (pekný je relatívny pojem, pre každého je pekné niečo iné) a písal by mi normálne, samozrejme by som odpísala. Keď by som však videla, že si nepasujeme, tak by som nemala dôvod písať ďalej. Patriq, som si istá, že aj ty máš nejaké minimálne nároky na ženu a nepísal by si si úplne s každou.

Ja chápem, Almarinos, že je jednoduché niečo napísať a ťažké to urobiť prakticky. Do určitej miery sa dá dospieť k zmene. Je to však jeho prípad, že to nedokáže sám ani trošku zmeniť? Možno má v sebe silu to zmeniť. Ak nie, tak potom by bolo dobré, aby podnikol ďalší krok a vyhľadal pomoc. Samozrejme okrem niekoho blízkeho, mu môže lepšie pomôcť odborník – psychológ alebo psychoterapeut.

Almarinos

BlueberryNN- nerad si to priznavam, ale bol to odkaz aj pre mna. Diky.
Ale ten kto by vedel v tomto najlepsie poradit je asi Michal Kopecky z youtube. Ten to ma poriadne rozchodene...
...Ale aj tu by som bol opatrny a myslim si, ze keby aj kazdy chlap nasledoval jeho rady, tak nemusi to toho cloveka zmenit tak, ako to on tvrdi.

blueberryNN

Netreba sa nechat strhnut hnevom, ktory ma v srdci niekto iny. To v reakcii na jeden z predoslych prispevkov.

Inak chcela by som napisat mozno prekvapivu vec - mala som raz vztah s chalanom, ktory mal nesmierne komplexy. Bol velmi pekny a mal nesmierne dobre srdce, no ani jedno si nechcel pripustit. Chcela som s nim byt, no kazdu chvilu prislo nieco, co ho zozieralo a nebolo v mojej moci to vyriesit, to mohol iba on. Preto sme sa rozisli, ublizovalo mi to. No chcela som napisat jedno - rozisla som sa s nim preto, lebo to s nim bolo tazke. Inak si moje srdce naplno ziskal. Zo vsetkych mojich byvalych s nim jedinym som zostala v uzkom kontakte a zaradil sa medzi 4 najdolezitejsich ludi v mojom zivote. Aj ked je muz zakomplexovany, ma a moze mat nesmiernu hodnotu v ociach tych, ktori ju dokazu vidiet a ocenit. Uz ma novy vztah a poucil sa, zmenil sa, dokazal to. Vsetci vy, ktori trpite komplexami, ste ovela lepsi, nez si to dokazete predstavit. Iba tolko som chcela :)

Almarinos

La-ja uz som zazil osobnu konfrontaciu s podobou osobou ako si ty. A TO BOLA DOST OSTRA VYMENA NAZOROV! Tak ma vytocila.
Ale co sa mi ukazalo, taketo typy zien nemaju moc pochopenia pre takychto chlapov.
Aj ked sa takymto ludom hovori jednoducho o zmene myslenia, tak sa neda vsetko zmenit.
Niektori ludia si myslua, ze odtial vyhodim nejaky zly orogram a nahradim ho inym a uz som "zdravy". Ale tak to nefunguje.
Lenze to sa tazko vysvetluje. Nie je to vsetko iba o tom ze co chcem zmenit to zmenim, ale nase zranenia z minulosti nas zatlacia do uzadia. A tazko sa z toho dostava-a otazne je ci sa z toho da dostat a do akej miery. Vela ludi je napr. kvoli tomu na psychiatrickych liekoch, lebo tu mysel nemohli zmenit.
Patrikq-mohol si si s tymi peknymi babami podohadovat stretka- na konkretne miesta a casy s tym, ze by si tam potom neprisiel. Bola by potom sranda :). A potom by sa pytala- A co sa stalo? A ty ze Nasiel som si druhu.... Cha cha cha

miki25

Patrikq, lenže tí ľudia majú pravdu. Neúspech si vytvárame u žien sami. Ja som tiež tichý chlap a mal som problémy. Ja som bol silný na toľko, že stále som sa snažil oslovovať niekoho. Napokon išlo mi to tak dobre, že sa to zlomilo a odrazu ženy chceli ísť na stretnutia, parkrát oslovili ma ženy aj samotné. To, že väčšinou som nevyužil dané príležitostí tak je o inom, ale bolo ich dosť cca. 20 rôznych žien. V zásade verím tomu, že priťahujeme to, čo sme. Vyrovnaný človek má stále šancu niekoho pritiahnuť aj keď nevyzerá dobre, naopak niekto kto nemá to mentálne v hlave v poriadku tak nepritiahne jednoducho nikoho.

linduss84

Na vsetko sa da zvyknut, len treba chciet. A co ty vies, mozno ked sa osamostatnis, tak si najdes aj nejaku spriaznenu dusu :)