Prečo a ako viesť deti k športu

Táto diskusia patrí k článku: Prečo a ako viesť deti k športu
Prečo a ako viesť deti k športu

Pohyb u dieťaťa rozvíja hrubú motoriku a rôzne pozitívne vlastnosti a schopnosti, ktoré sa mu v budúcnosti určite zídu. Ďalej upevňuje zdravie a imunitu, je prevenciou pred nadváhou a predstavuje užitočné trávenie voľného času. Zámerne sme sa vyhli slovu šport, pretože o ňom, aj keď je to pohyb tiež, hovoríme až vtedy, ak ide o účelovú, cieľavedomú činnosť s určitými pravidlami.

dadulamil

Základ je nech majú priestor a možnosť si vybrať čo by ich bavilo, aj keď k mnohým veciam my zrovna nemusíme mať vzťah, ale deti by mali všetko vyskúšať.

Anna1923

Pretože pohyb prispieva k fyzickému i duševnému zdraviu dieťaťa a obzvlášť v tejto zvláštnej dobe. Naši sú stále vonku a v pohybe.

We-bero9

Súhlasím s názorom, že dieťa po čase samo príde čo ho/ju baví, aký šport. alebo niečo iné. Je tu veľa možností, bicykel, tenis, korčuľovanie v zime, lyžovanie a mnoho ďalších športov.

Kika40

Aj u nás majú deti Woom a Rascal a každý deň musíme ísť von na bicykle. Som rada, aspoň majú zdravý pohyb.

ancapanca

prečo je asi úplne zbytočná otázka :) a ako? no niečím, čo majú radi - u tých úplne malých sme začínali milovaným odrážadlom, neskôr to bola kolobežka, bicykel, túry atď. Výbavu sme nakúpili na cyklospecialitách