Enrika ahoj, uz ste nejaky nasli, vybrali? tiez sme v tejto faze :) chcela by som pre nasho chlapca nieco bytelne, kvalitne, aby bola pevna konstrukcia keby aj nahodou spadne a tak... hladame stale no po internete :)
Prečo a ako viesť deti k športu
chcela by som moju dcerku tiez naucit bicyklovat, ale sama bicykel bohuzial nemam...aky by ste doporucili ako prvy kupit biciklik?
presne, treba im z toho urobiť hru , alebo súťaž :) tak sa naši naučili bicyklovať
preco? lebo pohyb je predsa zdravy :) a ako? pri kazdom dietati to bude vyzadovat iny pristup. kamaratka chodila s dcerou odmalicka na plavanie a mala 4 rokoch preplava bez problemov cely bazen a potapa sa. dalsia znama syna prihlasila na gymnastiku, z toho premostil na futbal. v kazdom pripade netreba dieta nutit ale brat vsetko hravou formou. hra je pre dieta zabava a to ich predsa bavi :)
malý ešte len začal chodiť, už som ho dával na bicykel, nech si zvykne držať rovnováhu
moji chalani sú veľkí cyklisti po mne...a dobre tak, lebo po mame by len chodili nakupovať :D
Našim chlapcom sme nedávno kúpili - mladšiemu odrážadlo a staršiemu bicykel a teraz chcú byť stále iba vonku. Pri návrete domov počuje ten plač celý dom :D
dieťa v pohybe je šťastné dieťa :)
aj naši milujú odrážadlá, bicykle, kolobežky...sú to malé šidlá, ktoré sú stále v pohybe. A večer odpadnú, niekedy už pri jedle :D
Naši chlapci milujú bicykle a kolobežky. Vždy čakajú na manžela, pokým príde z práce, aby ich zobral von. So mnou ich to asi nebaví :))
Pohyb u dieťaťa rozvíja hrubú motoriku a rôzne pozitívne vlastnosti a schopnosti, ktoré sa mu v budúcnosti určite zídu. Ďalej upevňuje zdravie a imunitu, je prevenciou pred nadváhou a predstavuje užitočné trávenie voľného času. Zámerne sme sa vyhli slovu šport, pretože o ňom, aj keď je to pohyb tiež, hovoríme až vtedy, ak ide o účelovú, cieľavedomú činnosť s určitými pravidlami.