Prečo a ako viesť deti k športu

Táto diskusia patrí k článku: Prečo a ako viesť deti k športu
Prečo a ako viesť deti k športu

Pohyb u dieťaťa rozvíja hrubú motoriku a rôzne pozitívne vlastnosti a schopnosti, ktoré sa mu v budúcnosti určite zídu. Ďalej upevňuje zdravie a imunitu, je prevenciou pred nadváhou a predstavuje užitočné trávenie voľného času. Zámerne sme sa vyhli slovu šport, pretože o ňom, aj keď je to pohyb tiež, hovoríme až vtedy, ak ide o účelovú, cieľavedomú činnosť s určitými pravidlami.

We_ndy

Enrika ahoj, uz ste nejaky nasli, vybrali? tiez sme v tejto faze :) chcela by som pre nasho chlapca nieco bytelne, kvalitne, aby bola pevna konstrukcia keby aj nahodou spadne a tak... hladame stale no po internete :)

enrikap99

chcela by som moju dcerku tiez naucit bicyklovat, ale sama bicykel bohuzial nemam...aky by ste doporucili ako prvy kupit biciklik?

lili303

preco? lebo pohyb je predsa zdravy :) a ako? pri kazdom dietati to bude vyzadovat iny pristup. kamaratka chodila s dcerou odmalicka na plavanie a mala 4 rokoch preplava bez problemov cely bazen a potapa sa. dalsia znama syna prihlasila na gymnastiku, z toho premostil na futbal. v kazdom pripade netreba dieta nutit ale brat vsetko hravou formou. hra je pre dieta zabava a to ich predsa bavi :)

Sandruska

Našim chlapcom sme nedávno kúpili - mladšiemu odrážadlo a staršiemu bicykel a teraz chcú byť stále iba vonku. Pri návrete domov počuje ten plač celý dom :D

Hani123

aj naši milujú odrážadlá, bicykle, kolobežky...sú to malé šidlá, ktoré sú stále v pohybe. A večer odpadnú, niekedy už pri jedle :D

AAlenkaa

Naši chlapci milujú bicykle a kolobežky. Vždy čakajú na manžela, pokým príde z práce, aby ich zobral von. So mnou ich to asi nebaví :))