Prečo a ako viesť deti k športu

Táto diskusia patrí k článku: Prečo a ako viesť deti k športu
Prečo a ako viesť deti k športu

Pohyb u dieťaťa rozvíja hrubú motoriku a rôzne pozitívne vlastnosti a schopnosti, ktoré sa mu v budúcnosti určite zídu. Ďalej upevňuje zdravie a imunitu, je prevenciou pred nadváhou a predstavuje užitočné trávenie voľného času. Zámerne sme sa vyhli slovu šport, pretože o ňom, aj keď je to pohyb tiež, hovoríme až vtedy, ak ide o účelovú, cieľavedomú činnosť s určitými pravidlami.

Inge

Mňa ako dieťa k pohybu nikto neviedol. Rodičia nešportovali, ani sme nechodili na dlhé prechádzy. My s manželom sme naopak deti od mala brali von a viedli k tomu, aby sa hýbali a asi sa to celkom prejavilo, lebo chalani vo veku 12 a 14 aj teraz keď môžu, tak už aj berú bicykle a sú radšej vonku než doma na tabletoch.

tekvicka-micka

alica, my se teraz tieto kupovali nedavno cyklospeciality. sk/sk/detske-bicykle/detsky-lahky-bicykel-frog-52/ su naozaj veli pekne a kvalitne! lahke

pisticka

Deti su casto zrkadlom nas, preto nemozte chciet od dietata aby sa hybalo, ked sami nesportujete a vsade chodite autom.

tekvicka-micka

Presne ja si to tiez myslim :) ucie nasich dvoch krpcov na bicykel teraz a ide im to dobre, treba zacat fakt odmalicka

1mini2

Deti treba viest k sportu hlavne zabavnou formou, vtedy sa to stane zabavou a nebudete ich tak povediac do nejakeho pohybu nutit. Budu to chciet sami

slobodnemaciatko

Deti treba viest k pohybu, nie k sportu a kedze pohyb je prirodzeny, hlavne pre deti, netreba ich k tomu viest a kedze deti prirodzene napodobnuju vzorce dospelych...

Emilius

Neviem, ako je to s dnešnými detmi, ale ja som tam nejak prirodzene a aj vela mojich kamarátov začal športovať... vtedy som to možno ani nebral tak, ale skôr to, že sme s kamošmi boli niekde vonku a hrali futbal, hokej alebo niečo