Skleroza multiplex

Allegra

Ahojte, posledne 2 dni mi zrazu strpli ruky a nohy, mam zavraty a pocitujem mravcenie. Dala som priznaky do vyhladavaca a vyhodilo mi diagnózu SM. Precitala som, co sa dalo a mam panicky strach! Som sama s dvomi malymi detmi. Prosim, potrebujem aspon svetielko nadeje. Musi ist o SM? Je mi jasne, ze treba ist na neurologiu, ale tam su neskutocne dlhe objednacie doby a mam pocit, ze dovtedy sa utrapim v neistote. Potrebujem tiez vediet, ako to asi vyzera s beznym zivotom. Ak by sa diagnoza potvrdila, ako dlho je este realne zvladat robotu, starostlivost o deti... Prosim, nemajte ma za hypochondra, ale som fakt v tazkej situacii... Dakujem.

- mira

Máš strach, pretože nepoznáš príčiny choroby, ani spôsob liečenia. SM je zanesenie organizmu /tuky, hlieny/, zápaly sú spôsobené prekyselením a sladkosťami.
Organizmus je potrebné prečistiť a to veľmi dôsledne pripravenou a vyváženou stravou.
Energia neprúdi, sú zablokované životné pochody a pohyb tekutín. Tento vážny stav si vyžaduje poctivý prístup a pochopenie príčin.

kraaska

Ahojte ludkovia,18 decembra idem na magneticku rezoranciu kvoli podozreniu na SM,mam neskutocny strach :(( ake ste mali prve priznaky?

kraaska

Ahojte ludkovia,18 decembra idem na magneticku rezoranciu kvoli podozreniu na SM,mam neskutocny strach :(( ake ste mali prve priznaky?

Yoko

Takze co o tejto chorobe povedat asi nic lebo o nej nikto nic nevie mam pocit a vsetkych co liecia doktori su len pokusne kraliky kedze clovek je schopny spravit v takej situacii vsetko takze ja mam tento dar SM 5 rokov daval som si Avonex momentalne Copaxone nemam pocit ze by mi pomahal ani jeden raz su dobre dni raz zle som stale mobilny bez akych kolvek pomocok ,zdravy zivotny styl nedodrzujem ved naco aj fajcim pijem alkoholicke napoje skusal som uz vsetko mozne takze si vyberte takze kde je odpoved?

renusi

ruzový panter,moze suvisiet,aj nemusi.pokial clovek nema inee priznaky SM "len"to zabudanie,patrala by som aj inde...

Jesika

Z krvi sa zistit nedaju,musia ti urobit lumbalnu punkciu,zobrat likvor a este musis ist na magneticku rezonanciu (mozog,krcna chrbtica....),podla vysledkov sa da diagnostikovat SM.Tak sa zbytocne nenervuj,radsej bez do kina na dobry film,precitaj si dobru knihu a na taketo mylienky sa vykasli. K SMke patri vela dalsich priznakov.