ahojte,privitam akekolvek informácie o tejto chorobe...a čo s ňou....vďaka
Skleroza multiplex
Dakujem za moralnu podporu a rady, uz som sa trochu upokojila - aspon kym sa mi podari dostat na vysetrenia. Drzte sa! :-)
Milá Allegra, buď kludná, pravdepodobne to nebude SM, ale najskôr ide o poruchu krčnej chrbtice. Hlavne keď si sama s dvoma deťmi, čo dáva určite zabrať, je to veľmi pravdepodobné. Bolo by dobré trochu cvičiť s chrbticou, ale opatrne, pomáha aj suché teplo, napríklad fénovanie krčnej chrbtice a ortopedický vankúš. Ak to tŕpnutie končatín neprejde, treba ísť na Rtg chrbtice a následne na fyzioterapiu. veľa šťastia :-)
Allegra
Ja som mal nieco podobne pred dvoma rokmi ,chodil som po vysetreniach na nervove, magneticku res. Ct scan,krvne testy .ale nic nenasli, Z iternetu som zistil ze mam znizenu funkciu stitnej zlazy je na velmi lahky test,rano nez vstanes z postele das si pod pazuchu teplomer(digitalny nie je vhodny),min na 10 min idealne je lezat bez pohybu,ak je priemerna teplota 3 dni po sebe niksia ako 36.6 tak to moze byt stitna zlaza Ja som podporil funkciu stitnej zlazy vycistil som pecen a tie priznaky zmizli
allegra, prosim ta, to si ako diagnostikujes take zavazne ochorenie na zaklade par priznakov?
najskor mas len nedostatok vapnika a horcika, mas tetaniu. skus si dat urobit biochemicky rozbor krvi, ale nestresuj.
mojej kamaratke diagnostikovali SM az na zaklade toho, ze zacala padat na rovnej zemi.
nehnevaj sa na mna, ale je to naozaj prehnane ..
prajem ti vela zdravia a spokojnosti. uvidis, budes v poriadku.