ahojte,privitam akekolvek informácie o tejto chorobe...a čo s ňou....vďaka
Skleroza multiplex
nie nic mi nepovedali .ibaze ak budeme chciet a ze ked chodi na vysoku do blavi tak sa ma rozhodnut ci chce chodit do centra k mudr.lysemu.ale jej urcite nieco nasadia lebo u nas v meste mi v piatok lekarka naznacila co jej vybavila nemocnicu ze ona uz vie o nej vsetko a ze nech sa neboji ze to sa da aj infuziami raz do mesiaca .ale uvidime co povie primarka v nemocnici.som z toho nervozna ale co bude to bude
ani ti pred tým nevravili, že čo jej pravdepodobne bude nasadené???či až po tejto mri??
tu lumbalku jej robili tiez likvor mala negativny
hm tak daj potom vediet ze co jej nasadili
jej robili v novembri vsetko ct mozgu a este rengeny chrbtice,a rozne ine a aj MRI a teraz ide znova na MRI chcu to porovnat neviem chcela to lekarka uz v januari nechcela cakat do februara .ale diagnoza je uz ista mne to uz povedali ona to uz zistila dcera ale teraz jej to oficialne oznamia a nasadia liecbu .na mri mala nalez aj na mozgu aj na chrbtici.
ale však mri jej už robili nie? aspon tusim ze si pisala ze mri jej robili a lumbálku nie..či naopak??
ja napr. chodím k dr. procházkovej
tak uz som v obraze .ja som zvedava ake bude mat dcera vysledky na druhy tyzden po MRIa som zvedava aku liecbu jej daju.chcu aby isla v bratislave do centra k nejakemu MuDR.LYSEMU dufam ze som si dobre zapamatala to priezvisko ,poculi ste o nom a je dobre ist do toho centra co vy na to.
no nie je to tak dávno, čo bola veková hranica - tuším do 40 alebo 45 rokov, to znamenalo, že ak človeku diagnostikovali SM a mali po 40tke /alebo 45tke - nie som si istá ako to bolo/, tak liečbu nedostali, lebo to poisťovne jednoducho nechceli preplácať /pre nich bol taký človek už asi neproduktívny a nebol hoden takej drahej liečby/
NEFINKA:aku vekovu hranicu zrusili na podavanie liekov ja tomu nerozumiem to pre pacientov SM bolo to obmedzenie vekom a co sa maju ako liecit.len nemajte na mna nervy ze sa zas pytam ale ja tomu fakt nerozumiem
milgamma je vitamin B kupujem si ho v lekarni a chodim k mojej doktorke si ho pichat. pichala mi ho aj doktorka ktora bola na intraku velke mnozstvo vitaminu B je pri tomto ochoreni zaklad
co sa tyka sm liekov tak uz je aj novy liek v tabletkovej forme dokonca mi ho aj v ba ponukali ale odmietla som ho pretoze mali zle vysledky pecenovych testov pacienti ktori boli lieceni tymto liekom