Pozor, tento príspevok je od používateľa, ktorý často do diskusie vkladá obchodné ponuky.
Zdravím,
ako sama vidíš viacero ľudí ti napísalo, že to nie je ideálne ako to máš nastavené. Súhlasím s nimi, majú pravdu.
1. Zníž rýchlosť chudnutia
To asi neznie veľmi lákavo, ale je to nevyhnutné. Ak sa budeš snažiť schudnúť 22,3kg za 2 mesiace, buď to nezvládneš ty, alebo dáko prežiješ na tých kalóriach, metabolizmus bude extrémne spomalený, teda telo sa naučí hospodáriť lepšie s tým jedlom, ktoré mu dávaš, a keď dosiahneš koniec mája, začneš jesť normálne ako predtým priberieš váhu. Skončíš s tým, že z tuku ti neubudne, telu uškodíš, a prídeš o takmer všetku svalovú hmotu.
2. Váženie sa
Ak sa jedného dňa odvážiš, a budeš ťažšia ako včera, nerob paniku! Stačí ak si deň predtým vypila viac vody alebo prijala viac soli, ktorá zadržiava vodu, alebo si vykonala inokedy potrebu na WC ako inokedy. Neznamená to, že si spravila niečo zle ty, ale jednoducho nebudeš vidieť každý deň váhu klesať. Dôležité je aby si z dlhodobého hľadiska chudla.
3. Viac kalórii
Túto chybu robí tak veľa ľudí čo chcú chudnúť, že je to až smutné. Nebuď jednou z nich! Platí tu pravidlo chudnutia, viac spáliť ako prijať. Nemôžeš si ho ale vysvetliť tak, že nebudeš mať žiaden príjem.
Keď začínaš diétu iba trochu znížiš príjem a začneš robiť kardio. Za dva týždne sa odváž. Schudla si? Super pokračuj v tom čo robíš, za predpokladu že si neschudla 5kg, čo je na 2 týždne extrémne množstvo. V tom prípade pridaj trochu stravy. Ak si neschudla po dvoch týždňoch, ešte o 100-200 kcal zníž svoj denný príjem. Zase sa sleduj týždeň - dva. Takto pokračuješ, a ak v niakom bode prestaneš chudnúť, čo sa zaručene stane, nakoľko tvoje telo nechce chudnúť a pôjde proti tebe, tak znížiš kalórie o ďalších 100. Telu bude trvať pokiaľ sa naučí efektívne hospodáriť s menším množstvom kalórii, a ty budeš chudnúť istú dobu. Takto budeš pokračovať pokiaľ sa nedostaneš na cieľovú váhu. Zmier sa s tým ale že to za 2 mesiace nebude.
Teraz, čo ale urobíš keď na začiatku diéty znížiš kalórie na takmer nulu. Z čoho chceš potom uberať? Ak nechceš umrieť, budeš musieť tie kalórie zvýšiť, a telo si povie: super už mám jedlo, treba všetko uložiť do tukov, aby som sa pripravilo do budúcnosti, ak sa to bude niekedy opakovať, aby som prežilo. Výsledok? Pribrala si, a úplne zničila metabolizmus, prišla takmer o všetku svalovú hmotu.
Odporúčam ti jesť: chudé mäso, veľa zeleniny, ryžu, ovsené vločky, vajcia, ovocie, mliečne produkty ako cottage cheese, tvaroh, nízkotučný jogurt.
Z doplnkov výživy si namiesto spaľovačov tuku zakúp srvátkový proteín. Ubezpečujem ťa že je pre teba totálne bezpečný. Určite si pozri tento článok, ktorý zodpovie všetky tvoje otázky ohľadne proteínu. www.fitnessrecenzie.sk
Samozrejme tréningy a aerobné aktivity sú taktiež kľúčové. S tým ale ako pozerám asi problém nemáš, no zatiaľ stačí ti 1x bodyweight tréning denne. Neviem skadiaľ si vytiahla tak presné číslo 480 kcal, ale garantujem ti že tak presné nie je.
Prosím, pouč sa z tohto môjho príspevku, viem o čom píšem, ja som si už tým prešiel. Nepíšem o niečom čo som neskúsil. Vzdelávaj sa o chudnutí, môžeš začať napríklad priloženým článkom vyššie.
Myšlienka na zamyslenie:
Prečo má tak málo ľudí vytúženú postavu. Keby to bolo také ľahké, že stačí 2 mesiace takmer nič nejesť a mať dokonca života svoju postavu, asi by ju mal každý. Každý dokáže trpieť istú chvílu, a trápiť sa 2 mesiace. Ty čo majú ale dobré postavy, to robia roky, a ak chcú mať tú postavu, budú to robiť dokonca života. Schudnúť 22,3kg je otázka roku, možno aj viac. Určite nie 2 mesiacov!
Pevne verím, že som bol nápomocný, a že som toto nenapísal zbytočne. Veľa šťastia pri robení zmien!