Ohodnotte jedalnicek.Schudnem takto?

Jezisko

Chikita, uz sa neozyvas, ako si dopadla? Dufam, ze ta to preslo. Ja som takto chudla z 57 na 50 pri vyske 160. Za dva mesiace 7kg. Ked som zacala jest (nie prejedat sa), pribrala som sup +7 naspat a tadaaa dalsich 7 ako bonus. Cize, to co drasticky schudnes, naberies raz tolko. Odvtedy som vdaka depresii schudla zasa 7kg za mesiac, cize z 64 na 57 a tadaaa ked sa mi polepsilo a zacala som jest, naspat 7 + dalsich 7 ako bonus. Takto nejako to funguje. Prvy krat som si za to mohla sama, druhy krat depresia. Teraz idem zo 71 a kazdy den si nadavam, co som bola sprosta a nebola spokojna s 57. Moj denny prijem nejde pod 1500kcal a denne rychla chodza 30min. Takze, ak nechces dopadnut ako ja, zacni sa stravovat racionalne a cvicit. Hladovka ti znici metabolizmus tak, ze budes priberat aj zo vzduchu.

fitnessrecenzie

Pozor, tento príspevok je od používateľa, ktorý často do diskusie vkladá obchodné ponuky.

Zdravím,
ako sama vidíš viacero ľudí ti napísalo, že to nie je ideálne ako to máš nastavené. Súhlasím s nimi, majú pravdu.
1. Zníž rýchlosť chudnutia
To asi neznie veľmi lákavo, ale je to nevyhnutné. Ak sa budeš snažiť schudnúť 22,3kg za 2 mesiace, buď to nezvládneš ty, alebo dáko prežiješ na tých kalóriach, metabolizmus bude extrémne spomalený, teda telo sa naučí hospodáriť lepšie s tým jedlom, ktoré mu dávaš, a keď dosiahneš koniec mája, začneš jesť normálne ako predtým priberieš váhu. Skončíš s tým, že z tuku ti neubudne, telu uškodíš, a prídeš o takmer všetku svalovú hmotu.
2. Váženie sa
Ak sa jedného dňa odvážiš, a budeš ťažšia ako včera, nerob paniku! Stačí ak si deň predtým vypila viac vody alebo prijala viac soli, ktorá zadržiava vodu, alebo si vykonala inokedy potrebu na WC ako inokedy. Neznamená to, že si spravila niečo zle ty, ale jednoducho nebudeš vidieť každý deň váhu klesať. Dôležité je aby si z dlhodobého hľadiska chudla.
3. Viac kalórii
Túto chybu robí tak veľa ľudí čo chcú chudnúť, že je to až smutné. Nebuď jednou z nich! Platí tu pravidlo chudnutia, viac spáliť ako prijať. Nemôžeš si ho ale vysvetliť tak, že nebudeš mať žiaden príjem.
Keď začínaš diétu iba trochu znížiš príjem a začneš robiť kardio. Za dva týždne sa odváž. Schudla si? Super pokračuj v tom čo robíš, za predpokladu že si neschudla 5kg, čo je na 2 týždne extrémne množstvo. V tom prípade pridaj trochu stravy. Ak si neschudla po dvoch týždňoch, ešte o 100-200 kcal zníž svoj denný príjem. Zase sa sleduj týždeň - dva. Takto pokračuješ, a ak v niakom bode prestaneš chudnúť, čo sa zaručene stane, nakoľko tvoje telo nechce chudnúť a pôjde proti tebe, tak znížiš kalórie o ďalších 100. Telu bude trvať pokiaľ sa naučí efektívne hospodáriť s menším množstvom kalórii, a ty budeš chudnúť istú dobu. Takto budeš pokračovať pokiaľ sa nedostaneš na cieľovú váhu. Zmier sa s tým ale že to za 2 mesiace nebude.
Teraz, čo ale urobíš keď na začiatku diéty znížiš kalórie na takmer nulu. Z čoho chceš potom uberať? Ak nechceš umrieť, budeš musieť tie kalórie zvýšiť, a telo si povie: super už mám jedlo, treba všetko uložiť do tukov, aby som sa pripravilo do budúcnosti, ak sa to bude niekedy opakovať, aby som prežilo. Výsledok? Pribrala si, a úplne zničila metabolizmus, prišla takmer o všetku svalovú hmotu.
Odporúčam ti jesť: chudé mäso, veľa zeleniny, ryžu, ovsené vločky, vajcia, ovocie, mliečne produkty ako cottage cheese, tvaroh, nízkotučný jogurt.
Z doplnkov výživy si namiesto spaľovačov tuku zakúp srvátkový proteín. Ubezpečujem ťa že je pre teba totálne bezpečný. Určite si pozri tento článok, ktorý zodpovie všetky tvoje otázky ohľadne proteínu. www.fitnessrecenzie.sk
Samozrejme tréningy a aerobné aktivity sú taktiež kľúčové. S tým ale ako pozerám asi problém nemáš, no zatiaľ stačí ti 1x bodyweight tréning denne. Neviem skadiaľ si vytiahla tak presné číslo 480 kcal, ale garantujem ti že tak presné nie je.
Prosím, pouč sa z tohto môjho príspevku, viem o čom píšem, ja som si už tým prešiel. Nepíšem o niečom čo som neskúsil. Vzdelávaj sa o chudnutí, môžeš začať napríklad priloženým článkom vyššie.
Myšlienka na zamyslenie:
Prečo má tak málo ľudí vytúženú postavu. Keby to bolo také ľahké, že stačí 2 mesiace takmer nič nejesť a mať dokonca života svoju postavu, asi by ju mal každý. Každý dokáže trpieť istú chvílu, a trápiť sa 2 mesiace. Ty čo majú ale dobré postavy, to robia roky, a ak chcú mať tú postavu, budú to robiť dokonca života. Schudnúť 22,3kg je otázka roku, možno aj viac. Určite nie 2 mesiacov!
Pevne verím, že som bol nápomocný, a že som toto nenapísal zbytočne. Veľa šťastia pri robení zmien!

olivkalivka

Pises ze tu ho mame ohodnotit a ci tak schudnes.
X ludi ti tu pisalo, ze jedalnicek je zly a ty si ani jednemu neodpovedala, nezobrala si z toho radu. Takto neskudnes ani na 60kil.Trap sa dalej

Chikita48

Ahojte,
Vcera a dnes bol cheat day.mama mala narodky .
7.4.2020 zacinam na novo s vahou 66 kg.Denne by som chcela schudnut aspon 0,3 kg.Bola by som hrda na seba kebyze schudnem na 56 kg.Do konca juna dufam dam na 46 kg.

olivkalivka

Ahoj Chikita,
tiež mám dietu už mesiac, išla som zo 70 tiež na 50 a schudla som zatial na 64,5 kg.
Tvoj jedálniček je veľmi zlý a preto sa ti zastavilo chudnutie, určite nie kvôli tomu že si si zabudla dať citrón. Takto možno niečo schudneš, ale za veľmi dlhý čas a veľmi málo, budeš trpieť hladovať a potom keď hocičo zješ váha sa ti hneď vráti a možno aj na viac kg ako si mala pôvodne.
V prvom rade je treba si uvedomiť, že DIETA NIE JE HLADOVKA!
Najideálnejšie je prijať 5x za deň jedlo, každé tri hodiny...KAŽDÉ VYNECHANÉ JEDLO TO SPôSOBUJE SPOMALENIE METABOLIZMU A TÝM PÁDOM CHUDNEš POMALšIE!!!!
A zázvorový čaj na večeru sa určite ako jedlo nepovažuje. Čaj je rpedsa tekutina..
Napíšem ti ako vyzerá môj deň:
7:00 raňajky - buď omeleta z 2 vajec so zeleninou alebo celozrnných plátok chlebíka s kuraciou šunkou a zeleninou / alebo biely nizkotučný jogurt
10:00 desiata - ovocie banán, alebo jablko alebo ovocné smoothie
13:00 obed - ryby/kuracina/hovadzina a veeeeľa zeleniny, občas k tomu kopček ryže alebo varený zemiak
16:00- olovrant cottage cheese, alebo zelenina, alebo nizkotučný jogurt
19:00 večera - podobné ako obed ale už bez prílohy (ryža, zemiak)
okolo 20:00 si vždy rada uvarím zázvorový čaj tiež...
plus k tomu behám 3x do týždňa a chodím na bicykel.

ModraObloha

Najhoršie čo môžeš robit pre seba je "chudnúť" tak, že si na nízkokalorickom prime.. telo automaticky stráda, nema energiu na všetky funkcie aj keď sa može javit že ano, v skutočnosti ideš sama proti sebe a proti svojmu telu či už zdravotne ale aj čo sa týka z hladiska estetiky.. Keďže máš nejaky minimálny príjmem tak telo neprechádza na endogennu výživu (z vlastných zdrojov - tuky) a bere velku čast energie na trávenie. To je jedna vec. Druhá to že nemá dostatok živín a potrebných mikro či makronutrientov ho robí unaveným a potom ked sa začneš stravovať normálne automaticky to bude brat nejak takto - Konečne mám potravu musím ju rýchlo uložiť do zásob ak by som zase strádal a čo sa bude diať ? Ano jojo efekt.. a ty sa budeš trápiť.. ak ti to aj náhodou víde stojí to zbytočne vela usilia a trápenie a v buducnosti možné zdravotné problémy najmä metabolické... už ked chceš chudnúť naštuduj si poriadne literatru a nerob pokus omyl lebo dopadneš zle.. a inak čo si myslím je to že dievčatá su velmi kritické na svoju váhu a dokonca aj ked maju velmi dobrú postavu to je niesu vychudnuté ale maju aj prirodzene krivky aj tak chcu chúduť a pritom robia len zle... radšej papaj normálne posiluj... nohy a brucho... to vie velmi zoštíhlit žensku postavu... a pri rovnakej váhe budeš vypadat ako keby si mala o 10 kg menej a budeš silna a zdravá.. a ešte aj krajšia..

Chikita48

Takze moj plan:
April:25 dni x 0,2 kg dole=5 kg dole
Maj:31 dni x 0,2 kg=6,2 kg dole
Jun:30 dnix 0,2 kg=6 kg

Moja vaha: 66 kg
Ciel:49 kg
- 17 kg