Dobrý deň, mám takú otázku. Našla som si nedávno priateľa..a problem je taký, že má necháva často platiť účet..priateľ je o do mňa o 10 rokov starší, ja som len dokončila strednú školu, ma dobrú prácu a zarába dosť. Už keď sme boli na prvom rande povedal že má pri sebe iba české peniaze a nevie či sa da platiť kartou, dalo sa platiť kartou no aj tak som platila ja..ok brala som to.. no ked sme boli u neho v meste raz zaplatil asi on a potom na druhý krat mi priamo povedal, že mam platit obed ja tak som zaplatila..potom možno zas zaplatil on a potom zas ja, boli sme napríklad u neho objednali sme si pizze a povedal, že mam ist po ne dole ja..a ja že či by nešiel on že mna sa moc nechce a on že mam zaplatiť ja, tak aom mu dala kartu a povedala pin...no a takto stále dookola no a keď som si celkovo pozerala určenky tak mam pocit že som platila pravdepodobne častejšie než on..neviem príde mi to celé zle..čo mam kamarata o 2 roky staršieho ma prácu kde zarobí o dosť menej menej než on, no vždy sa ma snaží pozvať, vždy nu poviem že fakt už platím ja a proste nechce, raz som mo hi nasilu donutila aby som zaplatila ja...ani v kine mi nedovolil kúpiť popcorn..nemám problem zaplatiť, len mám pocit, že toto nieke v poriadku hlavne na začiatku vzťahu, vždy by som sa mu snažila odvďačiť, určite by som nemala problem fakt sama od seba zaplatiť ten účet par krat aj ja, ale proste nebol schopny ma aspon 2 krat na začiatku pozvať on? A vyslovene mi oznamoval že mam zaplatiť ja. Príde vám to v poriadku? Aký mate názor na to vy?
Priateľ ma necháva platiť účet. Sám si to vyžaduje.
Ja som začala pracovať hneď po strednej, dokonca mam popri práci aj brigádu ;).
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
ale takto to vyzera, ze si to platite na polovicu nie? raz ty a raz on, to je podla mna fer celkom
Nuz, doma gentlemanov pominula. Kde su tie casy, ked chlapi vedeli zene pomoct do kabata, otvorit dvere, boli galantni. Co cakas od dnesnych chlapov vychovanych na pecku a games v PC. Vsak to ani na vojne nebolo. Chlap, ktory necha platit zenu, ktora ledva skoncila skolu, ak sam je uz 10r zarobkovo cinny, je podla mojho osobneho nazoru proste kreten :)
Myslím, že to nie ok ak platievaš naozaj viac ty. Pokiaľ je to tak, že sa striedate, že raz platí on a potom zase ty alebo si delíte nejaké náklady nan polovicu tak si myslím, že je to ok
Myslím si, že je to sku--ený židák, ktorý je totálne lakomý. Ja byť tebou prášim od neho. Ja by som mu povedala:,,Chceš sa nažrať? zaplať!!!,, Ja osobne som povaha, že si zarobím na to sama a nepotrebujem aby mi niekto niečo platil. Nie nepotrebujem sa vyvážať autom, aby mi to bolo neskôr vyčítané. Dlho som si zvykala na partnera, ktorý ma presvedčil o tom, že to nie je o tom, že budeme každý fungovať ako samostatná jednotka ale o tom, že sme tu dvaja a je úplné prirodzené, keď raz zaplatí on a ja. Je to dnes už automatické a nikdy mi nedal najavo, že mám zaplatiť ja. Preto si myslím, že ak ti raz chlap naznačí, že máš zaplatiť ty tak je to hulvát. Nehodí sa to. Je zárobkovo činný. Mal by chápať, že si ešte len študentka. By som mu inak nabombovala, hajzel.
Treba si uvedomiť jednú vec, keď je to chlap ako tento tu opisovaný, mal dotyčnú iba ako zabavku. Preto veci s tým spojené bral ako zbytočný výdavok a nechal aby to platila. Bral to totiž tak, že ona chce jeho. Muž čo ma záujem o ženu a vidí s ňou buducnosť tak takéto veci nerieši a nerobí mu problem zaplatiť.
- ja teda žasnem a to som mala pocit, že chlapi takéto veci nejako vo veľkej miere neriešia -
Super, zbavila si sa "lakomca", keďže z nejakej lásky sa vyžiť nedá a ako typickkej žene ti musí byť láska dokazovaná peniazmi, drahými handrami, dovolenkami atď. Takže teraz ti už nič nebráni v hľadaní si zazobaného pracháča. Ak by si mala problem takeho nájsť, stále je k dispozícií známy podnikateľ a multiotecko, Boris K., ktorý by sa ťa mohol ujať a kúpil by ti všetko, na čo pomyslíš. Už by si nemusela ani zadok zdvihnúť a mala by si luxusný život. Len neviem, či spĺňaš kritéria jeho ideálnej partnerky, najmä čo sa veku týka. Všeobecne dávajú pracháči prednosť mladším a krajším kúskom, takže by si sa mala poponáhľať.
Dana mas zdravu pravu nohu? Ak znie odpoved ano, tak ho z celej sily kopni do prdele.