nemám kamaratov a partnerku

Príspevok v téme: nemám kamaratov a partnerku
Man30

Zdravim Vás viem že podobných tém je tu veľa no moja situácia je trocha iná. Mám 30 rokov nemám priateľov ani partnerku, do teraz som veľa vzťahov nemal. No teraz je to trocha inak lebo momentálne som po pracovnom uraze na vozíku ale som snáď preto iný človek že si nezaslúžim mať priateľov a partnerku ? A nie som na vozíku už navždy.

dudinka57

Treba len verit, ze casom to bude lepsie a najdes si spravnych ludi, ktory budu pri tebe stat aj v dobrom aj v zlom!

miki25

Ahoj, zmenilo sa niečo? Ono je ťažké si nájsť niekoho, pre niekoho kto nie je zdravý. Sám viem o tom, ako invalidný dôchodca s duševnou diagnózou svoje. Viem, čo mám robiť, ako bolo spomenuté chodiť medzi ľudí. Samozrejme, že nie teraz, ale po pandémii. Si ZŤP tak to využi a zoznamuj sa medzi svojimi. Ja som chodil na stacionár a som odhodlaný tam chodiť po pandémii. Tiež chcel by som chodiť po výletoch, čo organizuje zväz zdravotne postihnutých a verím, že niekoho spoznám. Snáď sa zoznámim aj s nejakou ženou vo svojom veku. Mladé ženy nechodili na stacionár a to som chodil 3 roky.

Tomaas 12345

Cariboo :

Som fyzicky chorý a nedokázal by som sa venovať partnerke a chodiť s nou von.

Dal som svoj slub Bohu a nato nepotrebuješ mať vysviacku aby ten slub platil. Ja inak ani katolíkom niesom ale som evanjelikom. Neverim na katolícke učenie.

Ja som štastný aj bez ženy i ked túžim po žene to je pravda že ma to k nej ťahá.

Ked niekto netuzi po vecnom živote tak ho ani nezíska. Večný život sa neponúka každému ale len tým kto ho chce a kto pre to niečo spraví.

Cariboo

Tomaas12345, myslis to tak ze tvoj zdravotny stav by mohol negativne ovplyvnit aj ju?

ty si si sam dal slub, to este neznamena, ze je aj prijaty a Boh to tak chce. ked sa muz chce stat knazom a zasvatit svoj zivot vo viere, nestaci to, aby bol knazom, musi prejst vysiackou co je akesi "potvrdenie zhora" jeho knazskeho slubu.
Tym chcem len povedat, ze ak nahodou predsa raz stretnes tu pravu, tak to spolu skuste, Boh by urcite nebol stastny ak ty nie si stastny.
Sam si napisal, ze duchovne poslanie nieje v rozpore s beznym zivotom a takto sa netreba dopredu on pripravit. Prajem ti vela sil, lasky a zdravia, nech uz pojdes akoukolvek cestou :)

Co myslis, taki ludia, co poznaju krestanskeho Boha,ale nevyznavaju ho, netuzia po vecnom zivote, maju moralne zasady zhodne s krestanskou vierou, budu musiet byt aj oni spaseni?

Tomaas 12345

Cariboo :

Kvôli môjmu zdravotnému stavu si nemôžem hľadať partnerku a jednak som dal Bohu sľub že budem bez ženy.

Hlboko sa oddaju preto lebo náboženstvo im ponúka večný život a ľudia túžia po večnom živote.

Na ktoré ostatné viery ?

Budú spaseni pokiaľ o kresťanstve nepočuli a žili podľa morálky.

sihkira

netreba sa opustat ale treba zacat zit a uvidis, ze potom si najdes aj kamaratov a mozno aj partnerku. treba len chodit medzi ludi. oni o tebe predsa nevedia, ked si furt len doma.

Cariboo

Tomas12345, ok, takze ti teoreticky nic nebrani najst si partnerku.
zaujimave preco sa ludia oddaju hlboko nejakemu nabozenstvu, aky mas nazor na ostatne viery? budu aj tito ludia spaseni ?