Odišla, ale chcem ju späť.

Príspevok v téme: Odišla, ale chcem ju späť.
Matej012345

Ahojte, chlapi aj dievčata.
Prišiel som si sem po radu, aj keď možno dostanem len výsmech ale potrebujem sa s vami podeliť o moju situáciu a možno by som veľmi ocenil ak by mi niekto vedel poradiť čo a ako robiť.

Rozišiel som sa so svojou priateľkou, zhruba pred týždňom, a je to najdlhší týždeň môjho života, plný bolesti, neprespatych noci a dni, kedy do seba neviem dostať ani omrvinku.
Je to žena môjho života.
Boli sme spolu skoro 7 rokov, z toho sme 2 a pol roka spolu bývali. Nikdy v našom vzťahu nebola nevera, ani klamstva ani podrazenie si nôh.
Proste vzťah ochladol, z mojej viny. Nevenoval som jej toľko pozornosti ako by si zasluzila, nesprával som sa k nej akoby si zaslúžila. Rozišli sme sa v dobrom, píšeme si, povedali sme si že ostaneme kamaráti ale mňa to zoziera a nedokážem si to pripustiť, nikdy sa jej nechcem vzdať.
Zbalila si veci a odišla, povedala že takto to bude lepšie, že na otázku či ma ľúbi a či so mnou chce byť mi nedokáže odpovedať, preto povedala že rozisť sa bude najlepšie riešenie. Nesúhlasil som a nesúhlasím ani teraz ale nemohol som ju nútiť. Tak som povedal dobre a nechal ju ísť.

Veľmi by som ju chcel naspäť, bojovať o ňu, ale neviem či to ešte má cenu. Mal niekto z vás tento problém? Nie je tento boj zbytočný a myslíte si, že týmto si svoje trápenie len prdlzim? V poslednej dobe už bolo veľa hádok, už nás dokazali vytočiť fakt hlúposti.
Ale viem, že je to žena po ktorej som stále sníval a ľúbim ju z celého srdca, neviem si predstaviť žeby ju nahradila nejaká iná.

Poraďte, čo robiť alebo nerobiť. Nechať to plávať, aj keď mi to srdce nedokáže dovoliť alebo bojovať ? A ak áno ako? Mám jej dávať denno denne vedieť že na ňu myslím? Alebo mám jej dať čas pár tyzdnov, mesiacov, a neozyvat sa.
Som na totálnom dnes, kto to dočítal až sem tak tomu ďakujem.

Carie

Ona mozno cakala ze budes o nu bojovat, ze ju nenechas len tak odist. Tym samozrejme nemyslim ze jej priviazes nohu o radiator ale ze ju slovne skusis presvedcit, ze jej povies ze ju lubis, nevies si zivot bez nej predstavit a nechces aby odisla. Naco to pises sem nam ked ona na tie slova cakala a mozno stale caka. Tym ze si len mykol plecom ze dobre chod si jej len dal najavo ze o nu vobec nestojis, nemas k nej ziadne city a je ti ukradnuta. Po 7 rokoch si ju uz mal aj poziadat o ruku, je to dlha doba a vas vztah bol uz prechodeny. Poznam chlapov co ostali stari mladenci a desiatky rokov spominaju na svoju prvu lasku s ktorou boli dlho ale nikdy ju o ruku nepoziadali a vztah odmietali posunut az ich ona nechala a zalozila si rodinu s niekym inym. Tak neviem ci chces ist tiez tymto smerom. Daj jej najavo city. Samozrejme je mozne ze ta odmietne, mozno je uz neskoro. Ale ked to neskusis nezistis. A ak ta odmietne tak ti ruka ani noha neodpadne, neubudne z teba a prezijes to. Vazne, skus to.

grilda05

ked si spolu piseste a ste v kontakte, tak preco jej to neskusis navrhnut? ved sa teda o tom este porozpravajte, ci sa nedate dokopy.

Bubuu

Najlepšia by bola neohlásená návšteva niekedy večer cez výkend. Ak ti otvorí cudzí chlap, tak to ťa vylieči definitívne.

Bubuu

oprava: Ak ste boli 7 rokov spolu a nezobrala si ťa, tak to s tebou nemyslela vážne. Bol si pre ňou len dočasným riešením. Keď si našla toho pravého, rozišla sa s tebou. Z nejakého dôvodu v tebe chcela vyvolať pocit viny, to sú tie predstierané hádky. Možno chce peniaze, možno ťa má ako zálohu... Aby si mal istotu, skús trochu doliezať, napríklad ju navštív s kvetmi. Uvidíš že chyba v nebola v tebe. Bude pokračovať v rovnakej hre na pocit viny a priatelstvo.

Bubuu

Ak ste boli 7 rokov spolu a neobrakla si ťa, tak to s tebou nemyslela vážne. Bol si pre ňou len dočasným riešením. Keď si našla toho pravého, rozišla sa s tebou. Z nejakého dôvodu v tebe chcela vyvolať pocit viny, možno chce peniaze, možno ťa má ako zálohu... Aby si mal istotu, skús trochu doliezať (napríklad kvety), uvidíš že chyba v nebola v tebe.

pepe542

Popíšem Ti to trochu zoširoka aby si sa zorientoval ... na začiatku bola fyzická príťažlivosť. Okamih, kedy ste sa stretli. Teplo, neurčitý pocit radosti a vzrušenia. Za toto môže dopamín. Látka, ktorá sa vyplavuje napríklad aj pri požití drog. Ďalej štádium randenia zahŕňa povestné motýliky u žien. V dôsledku dopamínu ste hodne závislí na pocite z partnera. To všetko spôsobuje stres a tým aj vyplavovanie adrenalínu, čo vo vás zvyšuje chuť po dosiahnutí partnera. Nasleduje úplne pobláznenie, myslíš len na partnera a môže za to serotonín. Údajne sa to musí takto byť, aby sme nestratili záujem hlbšie poznávať partnera. Ďalšou fázou je idealizovanie partnera. Obhajujeme jeho správanie aj keď nie je vždy ideálne. Za tento čin môže tzv. chemická úprava mozgu...potlačenie funkcie určitých partií, ktoré kontrolujú negatívne emócie, hanbu, úsudok a empatiu. Tu by sa už mal vytratiť pocit neistoty z predošlých štádií, či s toho niečo bude alebo nie. Toto štádium už mal nahradiť kvalitný vzťah ovplyvniteľný rozumom. Pocity vzrušenia, eufórie a iné silné emócie charakteristické pre začiatok vzťahu začínajú pomaly blednúť. Toto je čas, kedy sa vzťahy zo zamilovanosti rozpadávajú, pretože si ľudia nevedia zvyknúť na zmenu. Ako si napísal, vzťah ochladol. Tieto pocity však za normálnych okolností nahradia iné, a to pocit bezpečia, pochopenia, prepojenia a dôvery. Telo vyplavuje oxytocín a vazopresín, látky, ktoré sú zodpovedné za tieto emócie. Tou najväčšou fámou je u väčšiny ľudí to, že očakávajú, že ich vzťahy budú vždy také, ako na začiatku. Omyl. Ani vy ste túto fázu nezvládli a teraz sa nachádzaš v hlbokom absťáku s nedostatku oxytocínu. Možno si viac citlivý a ona menej, ak vôbec. Ak by sa Ti podarilo dostať ju späť, nebolo by to už nikdy také ako predtým. Ak si robíš výčitky, že si sa k nej mal chovať inak. Robíš zle. Študuj a rozmýšľaj iným smerom. Všetko zapríčinili posledné dva a pol roka čo ste žili spolu. Nezvládli by ste pravdepodobne ani manželstvo, kde sú podmienky oveľa tvrdšie. Bol som postavený v minulosti pred niečím podobným a tak som sa tým dlho zaoberal, nakoľko nemám sklon k stádovému chovaniu, je mi jedno čo si myslí väčšina. Tak som čítal veci o tom, prečo človek je schopný ubližovať sám sebe.

DontWorry

Komentar podomnou to asi zhrnul najlepsie. I ked netvrdila by som, ze si to zasluzis, ale je to normalna reakcia zeny, o ktoru chlap stratil zaujem a bral ju ako samozrejmost.

Po tolkych rokoch ked odisla, tak si ju uz asi musel fakt srat. Mne je zahadou, ze ked vam to zena rozprava, aby ste nieco zmenilo tak to nejde pocas vztahu, len pretocite ocami a vsak si rozpravaj. Zrazu ti istota odisla a ostali ti oci pre plac a zrazu to ide? Preco si si ju nevazil pocas vztahu?

Plati to aj pre zeny ktore sa tak chovaju k muzom.

Ak ju chces spät tak sa o to pokus ale nepredpokladam ze sa ti hned vrhne okolo naruce.

Uprimne mne keby toto robil muz a zmierila som sa s tym ze rozchod je jedina moznost, tak asi by ma spät nedostal. Lebo ak sa raz clovek zmieri s tym tak mozno ju uz jej sloboda aj tesi.

Daj tomh priestor, nevyvijaj tlak ale ak nebude mat zaujem tak sa pouc a nechaj to plavat.

Shiksa

Zeny najčastejšie podvádza ju a opustaju, keď ich muzi zanedbávajú, nevenujú im žiadnu pozornosť, nevšímajú si ich, nevážia si ich, berú ich už ako samozrejmosť, nevenujú im už pekne slová a nežnosti, pripadne ani sex. Potom príde muž ktorý v nej vidí bohyňu, vyzlieka ju očami, dáva samé komplimenty a je k nej pozorný. No bodaj by nepodlahla,ak je to presne to, čo si jej ty prestal dávať - len tak, lebo si to tak chcel, lebo si chcel byť k nej chladný a chcel si ju oberat o nežnosti a pozornosť, akoby si to už nezasluzila lebo už si s nou dlho a uz si si ju získal. Ludia maju slobodnú vôľu, prirovnam to k príkladu s pomáhanim iným - môžeš pomahat iným , môžeš im ubližovať a môžeš pre nich neurobiť nič. Tak aj ty- mal si slobodnú vôľu - mohol si ju milovať a byť k nej pozorný, mohol si ju tyrat alebo si mohol úplne si ju prestať všímať, ignorovať ju. Ty si ju CHCEL ukracovat. Bola to tvoja slobodná vôľa, robená vedome - vedome si ju ukracoval o všetko, čo si ako partnerka zaslúžila, vedome si jej ubližoval, takto sa nespráva milujúci muž. Ak ta žena podvedie, môžeš si za to sam, spytuj si svedomie. Svoj terajší stav si absolútne zaslúžiš a dúfam že sa k tebe nevráti, nakoľko si ju ty ani trochu nezaslúžis. Neviem prečo majú niektorí muži (zrejme sexisticki) pocit, že keď už ženu získajú do svojho bytu, vzťahu ci manželstva, nemusia sa jej už venovat, byt pozorni, dávať jej komplimenty ci uz jej nedávajú najavo, že po nej aj (fyzicky) túžia a pod. Pripadne sa k nej začnú chovať ako k sestre, spolubývajúcej ci sluzke. Haló, môj zlatý, toto je dôvod prečo si sám a zaslúžiš si to.