Ahoj :), chcem sa opýtať, koľko vody zvyknete behom dňa vypiť?
... zdá sa mi že pijem veľmi málo vody a tak ma celkom zaujíma, ako je tu u iných ľudí...
... možno aj z toho mi vyplývajú nejaké tie zdravotné problémy, len neviem sa nejak prinútiť piť viac vody, resp. zabudnem, nepociťujem smäd tak ako ostatný.
Koľko vody denne vypijete?
Minimálne 2 litre denne :-)
2 až 3L denne.
Danielka, 7 dcl vody sa "nepije len tak"! Ak o tom nič neviem, tak sa spýtam a ja ti odpoviem, lebo viem. To robia tí, ktorí si tým riešia určité zdravotné problémy.
neviem kto by rano vypil sedem deci vody len tak, to by som nedala ani len nahodou ;)
keď sa jedná len o čistú vodu, tak tej vypijem tak 2 litre za deň a potom jednu alebo dve kávy a večer si zvyknem spraviť čaj.
zena, naco tolko vykricnikov...ved ty maj pitny rezim taky aky chces, pre mna za mna aj liter mlieka denne.
A najprv to boli max. 3 dcl vlaznej vody, teraz je to uz max. 7 dcl.
S tebou sa ja hadat nebudem a ani nechcem:)
Tak z tohto nechapem ozaj...Som myslela, ze vsetko sa rata...
Šťavy, džúsy, pivo, kapustnica, polievky, prívarky, lečo... SA do celkového príjmu RÁTAJÚ!!! Aj potraviny OBSAHUJÚ vodu (ešte aj mlieko, čím menej tuku obsahuje, tým viac vody) a práve z nich by sme mali prijímať NAJVIAC tekutín, najmä teraz v zime, kedy nepociťujeme takú potrebu piť. Z toho vyplýva, že na pitie nám ostáva oveľa menej ako sa sami domnievame. Hneď po zobudení je dobré vypiť pohár VLAŽNEJ vody, max. však 7 dcl!!!
Zaklad pitneho rezimu je nekaloricka voda..
Polievky maju sice velky obsah vody, ale zaraduju sa medzi potraviny rovnako ako mlieko.
Všetko sa počíta, aj voda v cestovinách.