Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Koľko vody denne vypijete?

Príspevok v téme: Koľko vody denne vypijete?
Michal523

Ahoj :), chcem sa opýtať, koľko vody zvyknete behom dňa vypiť?
... zdá sa mi že pijem veľmi málo vody a tak ma celkom zaujíma, ako je tu u iných ľudí...
... možno aj z toho mi vyplývajú nejaké tie zdravotné problémy, len neviem sa nejak prinútiť piť viac vody, resp. zabudnem, nepociťujem smäd tak ako ostatný.

zuzi74

zena preco sa rozculujes? Ja som ta len opravila co do pitneho rezimu nepatri a kolko je potrebne rano vypit vody. Do tvojich vypoctov som sa vobec nestarala.

zena

Zuzi, podľa akého kľúča si mu vypočítala tie 3,5l tekutín? To by musel vážiť o 16,666kg viac! Tak kto tu čo "poplietol"?

zuzi74

zena, trosku si to poplietla. Ani polievky a ani omacky sa nepocitaju do pitneho rezimu. Stavy len v tom pripade ak su 100%-ne bez pridaneho cukru.

Rano nalacno vypit 0,5 - 1 liter podla hmotnosti. Mozu byt aj tebou spominane len 3 dcl. ale nie max.Prave po noci podporis hned zrana oblicky a creva vlaznou vodou.

sibierina

to kolko vody treba vypit zalezi vsetko od hmotnosti cloveka a tiez od toho ako je na tom zdravotne, vseobecne sa to povedat jednoznacne neda :/

zena

Michal, tvoj MAXIMÁLNY denný príjem TEKUTÍN sú 3 litre!!! Ani menej, ani viac za predpokladu, že si zdravý, dospelý a nepotíš sa.
Viac len v prípade špecifických situácií, aj to len krátkodobo - horúčka, potenie, urýchlenie vylúčenia toxických látok, kontrastnej látky...
Menej v prípade určitých chorôb, na čo ťa zdravotníci upozornia.
Ako tu už máš napísané, do celkového príjmu tekutín sa počíta zelenina, ovocie, ale AJ polievky, omáčky, šťavy...
Nepočíta sa mlieko, káva, močopudné čaje, alkohol...

Ráno je dobré začať pohárom vlažnej vody, max. 3 dcl. Jedlo sa nezapíja, tekutiny sa prijímajú pol hod. pred jedlom a po jedle. Ak si doteraz vypil len 1,5l, pomaličky si zvyšuj príjem. Nezabudni si doň započítať všetky položky, z ktorých by mala voda tvoriť tu najväčšiu. Vodu z vodovodu v otvorenom sklenom džbáne necháš postáť dovtedy, kým z nej vyprchá chlór. Môžeš si ju ochutiť citrónom alebo čerstvými bylinkami. Na zdravie!

zuzi74

Pri tvojej vahe by si mal vypit cca 3,5 l za den. Je to taky orientacny vypocet, ale zalezi aj od stravovania. Ak prijimas pocas dna zeleninu, ovocie aj z toho cerpas vodu. Taktiez od fyzickej aktivity, od toho ako vela sa potis. U teba mi pride 1,5 l naozaj malo. Ak mas moznost, postav vedla seba na stol dzban s pitnou vodou, to ta viac prinuti si na vodu spomenut. Ja tiez velmi nepocitujem v zime smad, ale zase som maniak na teply caj, ktory ma vzdy zahreje, takze na ten si velmi rada spomeniem.
Hned rano po zobudeni skus vypit aspon 0,5 l vlaznej vody. Nemusis naraz, skus po 2 davkach. Potom uz priebezne doplnaj tekutiny.