Prečo ľudia nevedia žiť sami ?

Príspevok v téme: Prečo ľudia nevedia žiť sami ?
Tutenstein_xD

Prejdem rovno k veci. Stále častejšie sa tu zakladajú témy, že je človek sám a nikdy ešte nikoho nemal a veľmi by chcel, tak sa pýtam, že prečo nevedia žiť ľudia aj sami ? Nemyslím tým bez svojej rodiny, priateľov, ale bez vzťahu.

Prečo sa ľudia vždy chcú dostať do nejakého vzťahu ? Prečo si myslia, že to bude ten správny krok k tomu, aby bol človek šťastný ? Veľa ľudí sa chce len silou mocou dostať do vzťahu, aby v nejakom vôbec boli, ale pritom sú tak zaslepení túžbou mať vzťah, že úplne prehliadnu s kým do toho vzťahu idú.

Mladých ľudí na strednej škole a možno aj po strednej škole chápem, že prečo chcú vzťah, lebo sú jednoducho neskúsení, plieskajú s nimi hormóny a konečne chcú zažiť aj sexuálne chvíle so svojím partnerom, pretože to láka určite každého mladého človeka.

Každý si predstavuje, že nájdem si priateľku, priateľa a zrazu môj život dostane nový rozmer. Budeme šťastní, budeme si rozumieť po všetkých stránkach a bude nám spolu fajn. Lenže v dnešnej dobe ľudia v prvom rade nevedia spolu vydržať možno nie viac ako rok, dva.

Sú tu ľudia, ktorí sú naozaj šťastní vo vzťahu, ale to sú ľudia, ktorí jednoducho mali v tejto veci šťastie. V dnešnej dobe veruže poznám len málo párov, kde to naozaj funguje. Preto by som povedal, že je radšej si zvyknúť žiť sám a nemusieť sa na niekoho naväzovať a mať zbytočne na očiach ružové okuliare.

Ak by som mal byť konkrétny, tak moja mama rozvedená. Ďalšie asi 3 kamarátky mojej mamy sú rozvedené. Kamarátovi krachol druhý vážnejší vzťah. Mojej sestre skrachovali tiež dva vzťahy. Jedna z mojich dvoch sesterníc má asi tretí vzťah a druhej sa vzťah totálne rozpadá.

Poznám asi tak tri rodiny, kde ten vzťah naozaj funguje a sú spolu tí ľudia aj vyše 20 rokov. V dvoch rodinách viem určite, že to funguje a v tretej si myslím tiež, keďže to je rodina môjho zosnulého kamaráta.

Aký na to máte pohľad vy ? Ste šťastní vo svojich vzťahoch ? Alebo radšej žijete sami bez potreby sa na niekoho viazať ?

julisa12

tak kazdy ma nejake veci, ktore su pre neho dolezite...akoze kazdy clovek potrebuje kontakt...niekto menej niekto viac...casto to je aj o genoch...

111svecka

su aj ludia, ktori proste radi ziju sami, no tych je istotne menej. Ved clovek je tvor spolocensky, tak sa nie je comu cudovat, ze clovek proste nechce zit sam. To je taky zivot podla mna o nicom

mamarta2

- a ty chces zit sam? myslim si, ze skor ci neskor by ta to tiez dobehlo. nikto nechce byt sam, takisto by ti bolo smutno. nehovorim, ze je zle istu dobu zotrvat sam, to je podla mna viac nez ziaduce, ale stale?

tanickam14

Je to predsa celkom prirodzene, ani ja si neviem predstavit, ze by som zila sama. Ty ano? Mozno niekto toto chce a vyhladava, ale ja by som pravdepodobne zomrela od zialu.

Betka132

Je to v biologii. Mas zvierata, co ziju cely zivot same a strevaju sa len raz rocne, v dobe parenia. Su zvierata co ziju v haremoch, jeden samec ma 20 samic a dalsich 19 nebude mat v zivote ani jednu. A potom su zvierata co tvoria pary na cely zivot, vacsina vtakov ale aj niektore cicavce, ako vlky. Pozri sa, ako zili nasi prapredkovia, vzdy zili v paroch. Je to v nasej prirodzenosti. Druha vec je doba ktoru teraz zijeme, ludia su velmi povrchni a sebecki. Preto pary uz spolu nevydrzia cely zivot ako kedysi, vlastne spolu vydrzia casto kratko. Prvy problem a idu od seba. Alebo sa jeden z nich alebo obaja spravaju vo vztahu sebecky a na druheho neberu ziadne ohlady. Takto to nemoze fungovat.

kajomija

myslim si, ze nikto nechce byt sam. a kto ano, tak asi bude nejaky typ asociala, lebo normalne to podla mna nie je :D kazdemu sa lepsie existuje vo dvojici, zivot je tak predsa krajsi.

folka32

clovek podla mna nemusi mat so samoty strach ak ma taky ten vyrovnany zivot a citi sa sam so sebou v pohode. niketorim ludom samota dokonca vyhovuje a tak nejak nie je zle, byt obcas aj tak nejak len sam so sebou

keity

Ja si myslim, ze kazdy jeden clovek sa boji samoty. Ani ja nie som ina, tiez som sa velakrat strachovala, ci nezostanem na ocot (ano a vacsinou to bolo po rozchode). Ludia jednoducho vyhladavaju spolocnost, ved kto sa neciti lepsie, ked ma s kym zdielat svoje stastie a radosti?

christina1988

často je podľa mňa problém, že máme strach a pritom zbytočný, základ je aby sme boli v pohode samy so sebou!