Preco nadavaju slovaci na ludi, ktori pracuju v zahranici, vraj sme mamonari, lebo ideme po prachoch. Pritom tam nepadaju pecene holuby, ale odmietame uz driet od rana do vecera na SK, aby sme poplatili zakladne veci ako byvanie, strava atd. Uz dost!! Vychodne platy, zapadne ceny, a este na nas kydaju, je toto normalne?? Som sa dozvedela, ze sa o nas dvaja susedia takto vyjadrili. Tupe hlavy falosne, je toto vobec mozne?? Keby mal clovek luxusnu vilu, faro, znackove handry tak nepoviem, ale pri dnesnych cenach bytov a domov, jedla, sluzieb na SK si toto volakto dovoli povedat?? Takze ked neostanem doma robit za 500 a neplacem v senku ze mam exekutora na krku som mamonar?? Debi...ny spr..osty narod, toto uz je ozaj sila..
Preco nadavaju do mamonarov slusnym ludom, ktori robia v zahranici??
Sasanka, je ubohe a zbabele utekat pred problemami a davat svoje sily na budovanie inej krajiny, ked si tu vyrastala a zazrak, ze si prezila do dospelosti a nezomrela od hladu a dufam, ze si nechodila naha, nebyvala pod mostom a vies citat a pisat... kebyze nie, tak by ta ani do toho zahranicia nevzali robit.
Ja pracujem v jednej firme ako referent vyroby v tlaciarni. Mam 3 rocnu ucnovku, ale som sa vypracoval vlastnym usilim a iniciativou z jednoducheho robotnika. Nie som IT ani nepodnikam. Tu sa da velmi slusne zit a ano je tu zla situacia co sa tyka politiky, ale chodim na protesty a snazim sa to zmenit. Tiez mozem zbabelo zdrhnut. Zneuzivate to, ze oni tam v tej krajine kde si makali, protestovali ak sa nieco zle stalo, budovali si to tam a vy ste si tam prisli na ich hotove plody prace a prizivujete sa na nich. A asi to tam mas jednoduchsie ako tu, kde nevies prezit, takze nehovor nic o stahovani, to je pre teba menej ako tu makat. Hrdost by mi nedovolila ist k niekomu ako taky zobrak, lebo si nevies v rodnej krajine prispiet k jej rozvoju. Zober si, ze sem na Slovensko chodia Srbi, Rumuni, Ukrajinci... a ako ich berieme my tu? Ako podradnych ludi z chudobnych krajin, nikdy nie tak rovnocenne ako nasich, cize takisto tam teba beru domaci, ako posledne hovno! Ale ked sa tak citis dobre kvoli prachom, tak si uzivaj to tvoje pseudostastie ty chudera vymleta neschopna!
Je to smutné že to je tak ako to je. Že na Slovensko je ako tak dobre len v Bratislave resp. jej blízkom okolí a všade inde naokolo len bieda.
Veľmi rád by som zostal na Slovensku, ale len kvôli peknej prírode čo tu máme. Nič iné tu nie je dobré... aj ľudia tu sú na nič, nie len robota... samý závistlivec a žobrák čo si na jednej strane sťažuje a strane druhej nechce robiť nič pre zmenu... veď to tu vidíš aj v komentoch čo tí klauni píšu - ale že by sa snažili robiť niečo preto aby sa situácia zmenila tak to nie. TY si ten zlý za to že neostaneš robiť za žobračenku... viete čo, s takýmto prístupom aký tu máte vy milí užívatielia čo ste tu komentovali, si ani nič iné nezaslúžite! Zomrite tu od hladu, vy "hrdí Slováci"... fakt, Slovensko ako krajina a Slováci ako ľudia ma veľmi sklamali...
Jatitopoviem: Jediným úbožiakom si Ty. Slovensko je krajina, kde slušný, pracujúci človek nemá šancu zarobiť ani len na základné potreby, preto ľudia utekajú pracovať von. Každý nemôže študovať medicínu, IT technológie, takisto nemôže byť každý manažér, podnikateľ. Aj ľudia pracujúci rukami sú potrební, ale na Slovensku ich zaplatiť nevedia. Prečo by som mala drieť vo fabrike za 500 euro mesačne, keď v zahraničí dostanem dva krát toľko? A aj po odrátaní nákladov mi zostane slušná kôpka peňazí, z ktorých môžem žiť. Takže nadávať na slovákov akí sme úbohí, že sme odišli preč môže len úbožiak, ktorý sám pracuje a na konci mesiaca je rovnaký žobrák ako na žačiatku alebo podnikateľ, ktorý nechápe, že nie každý môže byť úspešný. Úbohé je nadávať ako sa mám zle, ako zle zarábam, ale neurobím nič preto, aby som to zmenila. Odísť do zahraničia je veľká odvaha a nie každý to zvládne v cudzom prostredí, vybavovať xy vecí v cudzom jazyku... Vyskúšaj si to a potom nadávaj. Ďalšia vec je absolútna nevymožiteľnosť práva, exekučná mafia, ktorá na SR vládne, predražené potraviny.... a xy ďalších vecí, ale nechce sa mi to tu rozpisovať.
Mimochodom, pracujem v zahraničí a na SR by som sa už nevrátila, ani nie tak kvôli platom, ale presne kvôli takým sedliakom ako si Ty. Good luck :D
Jatitopoviem má pravdu. Utekanie pred problémami je úbohé a aj autorka témy je úbohá
Lebo ist robit gastarbeitera, lebo tu mame zle podmienky je to iste ako zaklopat u suseda a pozuadat ho, ze chces byvat u neho, lebo on ma luxusnejsi byt ako ty. Je to ubohe zneuzitie toho, ze oni si to tam tak vybudovali namiesto toho, aby si sa to iste snazil vybudovat u nas. Potom v zahranici vyzera Slovensko ako krajina neschopnych zebrakov a beru nas ako menejcennych. Tito ludia chodia akoby bonzovat, ze sa tu zle zije namiesto toho, aby prispeli k tomu, aby to tu zlepsili. Utek pred problemami, ubohe! Oni si to tiez nemuseli tak vybudovat a mohli ujst tiez do inej krajiny s lepsim zivotom a vy by ste teraz robili co? Ti co tu ostali su schopnejsi ovela ako vy, premaznani chudacikovia kaziaci dobre meno Slovenska a urcite sa tam vsetkym na nas stazujete a ohovarate nas. Ja by som tym ludom zobral obcianstvo z dovodu vlastizrady!
Dig 20 000
Dig more muranenge mačis Tarea dig nenter murka parčis ciiiiiiii mište
Lebo zavist, neprajnost, lebo slovaci. Proste je to tak s tym nic nenarobis:) Aj oni by chceli, ale nemaju na to gule tak ohovaraju a zavidia:)
Daj si travu a ukludni sa. Nikto okrem tvojho suseda sa o teba nestara.