Preco nadavaju slovaci na ludi, ktori pracuju v zahranici, vraj sme mamonari, lebo ideme po prachoch. Pritom tam nepadaju pecene holuby, ale odmietame uz driet od rana do vecera na SK, aby sme poplatili zakladne veci ako byvanie, strava atd. Uz dost!! Vychodne platy, zapadne ceny, a este na nas kydaju, je toto normalne?? Som sa dozvedela, ze sa o nas dvaja susedia takto vyjadrili. Tupe hlavy falosne, je toto vobec mozne?? Keby mal clovek luxusnu vilu, faro, znackove handry tak nepoviem, ale pri dnesnych cenach bytov a domov, jedla, sluzieb na SK si toto volakto dovoli povedat?? Takze ked neostanem doma robit za 500 a neplacem v senku ze mam exekutora na krku som mamonar?? Debi...ny spr..osty narod, toto uz je ozaj sila..
Preco nadavaju do mamonarov slusnym ludom, ktori robia v zahranici??
Lebo Slovaci su vecne nespokojni, závistlivi a zloprajni. Na jednej strane nadavame ako sa mame zle a pritom volime Meciara, Fica, Slotu, Danka, Kotlebu a mozno teraz este aj Harabina. Ked volis zlodejov sam si zlodej? No a zvysnych 50% ludi nechodi vobec volit takze ti, co volia grazlov doatanu este viac % kvoli nízkej ucasti. A ked si niekto povie, ze to tubuz cele moze os*** a ide het do zahraničia tak este aj na toho budu nadávať. Nech sa to tu len pekne vyludni a zostanu na Slovensku len komunisti, kotlebovsky nackovia, cigani a dôchodcovia. A ak sa nepovrazdia navzajom, snad si vybuduju svoj vysneny raj.
Ludia, ktori sa bojite hypotek, mali sme par takych, ktori nevladali platit, ale vzdy treba komunikovat s bankou, ze je problem, lebo nememu ani vlastna mat nerozumie. Najhorsie je iba prestat splacat a hrat mrtveho chrobaka, vtedy naozaj banka jedna tvrdo, lebo ide o neseriozneho cliveka. Naopak ti, ktori komunikuju si mozu prerusit splacanie, znizit splatky a predlzit dobu splacania alebo sa nehnutepnost preda a banka si uspokoji pohladavku a ostatok ide tomu, kto si zobral hypo. Ved dnes su uz urokove sadzby pod 1%, ten clovek skoro o nic nepride, dokonca vela dostalo viac ako splatilo, leb cena nehnutelnosti stupa. Mali sme jedneho, postavil dom v 2004 za 100.000. Splatil 10 rokov, co bolo okolo 40.000, potom ochorel a nemohol, nastastie komunikoval, dohodli sme sa na predaji. Dom sa predal za 220.000, my sme si zobrali 70.000 a on dostal 150.000 a kupil si iny, mensi dom. Mal urok 1,1% lebo mu skoncila fixacia. Vy si musite uvedomit, ze cena nehnutelnosti stupa a to za co kupite teraz bude o par rokov malo a hovorim, ved urok je pod 1% teraz, co je pod kazdorocnu inflaciu. Praveze ked si sporite a cena neustale rastie, tak velmi stracate, az si dokonca znemoznujete kupit dom. Skoda, ze sa ludia boja zadlzit a nezistia si blizsie podrobnosti aj ekonomicke a aj co urobi banka v pripade problemov. Banka sa musi riadit zakonmi, nemoze si robit co chce. Ale nikoho nenahovaram, len ma to nastvalo, co tu pisete. Ak poznate niekoho, komu banka iba tak pre banalitu vzala byt alebo dom, tak napiste, ale ani v ziadnych investigativnych reportazach som nevidela, ze by banka niekoho az zodrala z koze. My sa chceme predovsetkym vzdy dohodnut, lebo to je pre nas lepsie, nechceme si kazit meno, ze vystrasime ludiba zacnu nas nenavidiet a mozeme skrachovat.
vykasli sa na nich..nepovedali do oci...ked povedia do oci, potom im to mozes flusnut nazad. od urciteho veku prestanes riesit hlupych ludi.
A ešte bude písať, že materialisti.. ty blb jeden hnusný. Roky som nosila jedny rifle, jedny tenisky a jednu bundu, lebo som nemala z čoho kúpiť si nové, keď som si kúpila šaty na leto, bol to pre mňa sviatok a aj tie šaty boli lacné od číňana. Tak mi nepíš, že musím mať všetko, dodnes nemám televízor, nepotrebujem ho, nenosím značkové handry a nepotrebujem ani značkovú dizajnérsku kabelku, jediné čo som chcela a čo chcem je dôstojne žiť.
Len vďaka svojej usilovnosti a pracovitosti som sa dostala tam, kde som teraz. A čuduj sa svete, nepozerajú sa na mňa ako na cudzinca, ktorý im zobral prácu. Váži si ma manžel a aj jeho rodina. Na slovensku sa ku mne chovali ako k špine...
Ovecky nemá zmysel sa s nimi hádať, to oni nikdy nepochopia. Ja som odišla, aby som prežila. Mne hrozilo, že skončím na ulici. Vstávala som ráno o pol štvrtej, cestovala autobusom hodinu do práce, muklovala na 3 smeny a dostala 400 eur !!! A nájom som platila skoro 300 !!! Z čoho som mala žiť? To je život toto? Potom sme naraz 150-ti dostali výpoveď lebo sa prepúšťalo, lebo bola kríza a z čoho som mala žiť a platiť nájom? Z čoho som si mala šetriť? Bola som doslova na ulici, neprajem to nikomu zažiť.. A ten primitív ešte napíše, že tam ideme za peniazmi. Hlupák, musela som odísť, keď som chcela prežiť, keď som nechcela skončiť na ulici pod mostom! A to správanie slovenských manažérov štýlom " Ty kkt, ste j..bnuty, pi.če, retardovaný.. a podobne. Toto sa reálne dialo a aj deje v slovenských fabrikách... V zahraničí som sa namakala ako ešte nikdy a vraj sa priživujem... špina jedna čo len závidí...
Ovecka mas pravdu,na Slovensku je velka zavist a ked sa mas lepsie ako susedia tak ich ide porazit.Este ked som bola mala moj otec pracoval v zahranici a domov vzdy doniesol 40 000 Kčs.Zacali sme stavat dom a susedia si mysleli ze sme vyhrali peniaze v lotte.Stale nam robili zle,hadali sa s nami a udavali nas na policii.
Presne tiez by som sa nechcela zadlzit banke ktora by aj tak 30 rokov vlastnila akoze moj dom na hypoteku.Zit v strachu ze stratim pracu,budem dlhodobo nezamestnana alebo nedaj boze neaka vazna choroba,taki zivot by som zit nechcela.Ja fakt obdivujem ludi co si na seba zavesia slucku a pozicaju si od banky peniaze.
Halooo zit v zahranici sa nerovna mat viac penazi a to sa nerovna zmysel zivota. Neviem ako ostatni ale my sme tu na to aby sme nemuseli doma drhnut a zili v strachu z pozicky na strechu nad hlavou! My nie sme z bohatych rodin a nededili sme tak co??? Doma muz drhol od rana do vecera aby bolo na zakladne veci a tu robi 8 hodin pohodicka, ziadne natlaky na rychlost ako na SK! Tu si pekne zarobime a nemusime splacat banke, ale za hotove budeme mat a nespavat v strachu, aspon tie 3 izby budu nase!!! Sa zobudte, prekliati ste, ze sa pozerate na ludi, ktori ziju v zahranici ako na tych, ktori tam idu kvoli tomu, ze im ide o prachy. Pravda je taka, ze chcu zit v pokoji!!!
Ze slovak nebude vstavat a robit? V tom zahranici si myslis, ze co sa robi? Hore bruchom... skrabu? Fuj zavist z teba az tak srsi. Kto na co ma, to nech si kupi, kazdeho vec nie?? Slovaci maju fara jak los de...os na leasingy, na pozicky, to praveze taki ako ty co doma ostavaju sa vystacuju, a pritom exekutor dycha na krk kazdemu druhemu. Je mi z vas zle, z tej povrchnosti. Vystacujte sa, ze mate domy, ked ich 30r vlastni banka. Ja by som v takom strachu zit nechcela veru, kazde rano sa budit s tym, ze ked vypadne jeden prijem, beru nam dom. Kto chce kam, pomozme mu tam! Alebo byvajte doma v detskej a p...ujte na slusnych ludi spoza sklicka to vam ide