Preco nadavaju do mamonarov slusnym ludom, ktori robia v zahranici??

Príspevok v téme: Preco nadavaju do mamonarov slusnym ludom, ktori robia v zahranici??
Ovecky

Preco nadavaju slovaci na ludi, ktori pracuju v zahranici, vraj sme mamonari, lebo ideme po prachoch. Pritom tam nepadaju pecene holuby, ale odmietame uz driet od rana do vecera na SK, aby sme poplatili zakladne veci ako byvanie, strava atd. Uz dost!! Vychodne platy, zapadne ceny, a este na nas kydaju, je toto normalne?? Som sa dozvedela, ze sa o nas dvaja susedia takto vyjadrili. Tupe hlavy falosne, je toto vobec mozne?? Keby mal clovek luxusnu vilu, faro, znackove handry tak nepoviem, ale pri dnesnych cenach bytov a domov, jedla, sluzieb na SK si toto volakto dovoli povedat?? Takze ked neostanem doma robit za 500 a neplacem v senku ze mam exekutora na krku som mamonar?? Debi...ny spr..osty narod, toto uz je ozaj sila..

Jatitopoviem

Sasanka tvoje argumenty su uplne nelogicke voci tomu, co sa ti snazim povedat. Ak by si sa narodila v Mercedesy, tak je to ok, ale si myslis, ze ten majitel Mercedesu by tam radsej neuvital vedla seba napr. vlastnu dceru ako cudziu zensku, ktora mu tam sadla z MHD a ktora berie miesto jeho dcere, lebo sa jej nechcelo vlastnou snahou prispiet vo vlastnej krajine vytvorit podmienky, aby si tam ludia tiez mohli kupovat Mercedesy?
Vies, vy tam aj robite za mensie platy ako domaci, cize im to tam aj kazite, mohli by mat este vyssie platy. Skoda, ze oni su taki prilis zdvorili a nepovedia ti pravdu, co si o vas naozaj myslia, mozno by ti to otvorilo oci.

Jatitopoviem

Minken u nas si tiez vie zivnostnik zarobit aj okolo 4-5.000 mesacne, ked maka, co poznam takych ludi. Na to netreba odtialto odchadzat. V akej oblasti robis ak smiem vediet?

sasnka243

Jatitopoviem Tak zatiaľ mu nesmrdím, a vďačí mi za veľa vecí :D Na Slovensku je to inak? Hodnotu nevytvárajú pracovníci? Čítaš vôbec po sebe, čo píšeš? Bludy, nezmysly... To isté ako keby som pracovala pre SK podnikateľa, tomu tiež smrdia pracovníci??? Veď bez nich by na toho mercedesa nemal, pracovníci na neho pracujú, aby sa mal dobre, tak o čom to preboha točíš??

Jatitopoviem

Sasanka je smiesne, ze sa obhajujes tym, ze sa neprizivujes, ze platis dane, ty nechces pochopit o com hovorim. Ty si si z MHD drzo prisadla do luxusneho Mercedesu k majitelovi, ktory si nan makackou zarobil a si hrdinka, ze mu prispejes na benzin. Je to velmi ubohe a dehonestujuce pre cloveka s normalnymi moralnymi hodnotami. A samozrejme, ze ten majitel ta berie tak, ze mu iba smrdis v aute a nie je zavisly na tych par drobnych, ktore mu akoze s hrdostou das...

sasanka243

Jatitopoviem Neboj sa Ty len, na Slovensko sa už nevrátim nikdy. Čoskoro budem mať aj iné občianstvo. Neboj sa, Ty len protestuj, veď ja Vám prajem aby sa tá situácia na Slovensku zlepšila, nech to tam je lepšie, veď tam žijú moji rodiči a súrodenci. Urážať Ťa nebude, neznížim sa na Tvoju úroveň. Tak good luck :D

Jatitopoviem

Sasanka a vies preco su slovaci tupi a na pochod pridu iba desiatky ludi? Lebo vsetci robia presne to co ty, cize zdrhnu a nepridu, cize do tej tuposti a nezaujmu sa radis aj ty a preto to tu tak vyzera, ale ja to nevzdam a viem, ze sa to tu casom prelomi, ten cas pride. Potom ked tu bude dobre, tak dufam, ze ostanete tam kde ste a nevratite sa sem za tymi, ktori to tu vybudujeme bez vas.

sasanka243

Jatitopoviem Ja sa priživujem? Ty somár, ja tu platím dane, platím odvody z ktorých ten štát žije !!! Tak aké priživovanie?? O čom to táraš? Nemáš žiadne argumenty, že? Ty si myslíš, že by som tu bola, keby som sa nesnažila? Keby som nič nevedela a keby som sa nesnažila? Tu v zahraničí som sa musela snažiť ako cudzinec o to viac, musela som ukázať čo viem, že stojí za to zamestnať ma... a dnes zbieram plody svojej práce. Platím vysoké dane aj odvody, ale aspoň to vidím všade naokolo kam tie peniaze idú... Tu ani nepoznajú pojem exekúcia, ľudia nevedia, čo sú to pôžičky. Keď som im rozprávala, že na Slovensku si ľudia musia zobrať pôžičku keď sa im náhodou pokazí práčka alebo chladnička, ani mi neverili... Ty si buduj Slovensko koľko len chceš...

Minken

Ja som si otvorila v zahranici zivnost urobila rekvalifikacny kurz a mam v cistom 2500 eur mesacne.Zatial to nie je vela ale moj ciel je zarobit mesacne 8000 eur .Ale to si musim urobit este tri rekvalifikacne kurzy.Potom to bude realne.

sasanka243

cookie555 presne, ako píšeš. Nemienim makať za žobračenku a byť hrdá, že som neodišla.. do smrti by sa to tu nezmenilo na Slovensku. Máme tak vysoké odvody a daňové zaťaženie a je to niekde vidno? Diaľnicu staviame 20 rokov, nemocnice vyzerajú ako chliev, za všetko musí človek platiť... nič sa nestavia, iba ten cocot Danko si postavil za peniaze daňových poplatníkov nejaký stožiar, či čo to je.. veď oni si z nás robia srandu, smejú sa ľuďom do očí.. .taký Truban.. feťák... môj Ty Bože, to ako vážne??? A Sulík? Nedaj Bože, aby on dostal vo voľbách hlasy, okamžite by ten špinavec zrušil minimálnu mzdu... a xy ďalších cocotov. Zvýšili si mzdu o 1500 euro !!!! ale zvýšenie minimálky by malo dopad na zamestnanosť... špinavá, prehnitá vláda... ale ako sa hovorí, akí ľudia, taká vláda... my máme tupcov voličov, tupý národ a preto to tu takto vyzerá... keby si toto dovolili naši poslanci niekde v zahraničí, tak už by dávno viseli...ale nie, ja sa idem hrať na hrdú slovenku... zorganizuje sa pochod za naše práva, za lepší život a na ten pochod príde pár desiatok ľudí... smiešne.