Preco nadavaju slovaci na ludi, ktori pracuju v zahranici, vraj sme mamonari, lebo ideme po prachoch. Pritom tam nepadaju pecene holuby, ale odmietame uz driet od rana do vecera na SK, aby sme poplatili zakladne veci ako byvanie, strava atd. Uz dost!! Vychodne platy, zapadne ceny, a este na nas kydaju, je toto normalne?? Som sa dozvedela, ze sa o nas dvaja susedia takto vyjadrili. Tupe hlavy falosne, je toto vobec mozne?? Keby mal clovek luxusnu vilu, faro, znackove handry tak nepoviem, ale pri dnesnych cenach bytov a domov, jedla, sluzieb na SK si toto volakto dovoli povedat?? Takze ked neostanem doma robit za 500 a neplacem v senku ze mam exekutora na krku som mamonar?? Debi...ny spr..osty narod, toto uz je ozaj sila..
Preco nadavaju do mamonarov slusnym ludom, ktori robia v zahranici??
V arabských emirátoch.
Pink_Flamengo: V ktorej arabskej krajine žiješ?
Prispejem svojou troškou aj ja. Roky pracujem v zahraničí, vďaka tomu som si kúpila byt na Slovensku v hotovosti. Zahraničie mi dalo skutočne veľa, hlavne som sa perfektne naučila jazyky. Ak by som sa dnes vrátila na Slovensko, viem, že by som si určite našla dobrú prácu, kde by som jazyky využila. Mňa to ale veľmi nebaví sedieť na jednom mieste a preto stále cestujem za prácou von a zároveň spoznávam krásy krajiny. V každej krajine sa zdržím nejaký čas, pracujem tam a cestujem. Priznávam, že to rozhodne nie je pre každého, niekto potrebuje istoty, pohodlie domova. Mne to takto vyhovuje a ktovie, možno sa jedného dňa na Slovensko vrátim. Tiež som sa vydala za cudzinca, momentálne žijeme v arabskej krajine. Slovensko mám rada a rada sa vždy vrátim, ale tiež mi vadí, čo sa na Slovensku deje. A tiež sa mi nepáči, že niektorí slováci sú fakt rasisti, minulé Vianoce som bola aj s manželom na Slovensku, manžel je arab a niektorí ľudia ... škoda reči. Ale neposudzujem všetkých slovákov podľa pár extrémistov.
Toto je zaujímavá vec- pohľad piatich cudzincov, ktorí tu žijú, na Slovensku. www.startitup.sk
Niektorí tam povedali, že sú prekvapení, že Slováci majú negatívny postoj k svojej vlastnej krajine. A toto je práve to. Ako vidíme v tejto téme, väčšina ľudí berie za zmysel života mať viacej peňazí, pritom v živote sú dôležitejšie veci, ktoré sa dajú dosiahnuť aj tu a nemusíte kvôli nim chodiť niekam do Nemecka.
Aluh dik :)
Ja som sa tym ludom snazil iba otvorit oci, ze su nevdacni a odmietaju pomoct rodnej krajine, aj tym prikladom, ze sem tiez chodia cudzinci pracovat a asi tu nie su az take zle platy, ked sa im to oplati, len ide o priority, ze tu nasi ludia chcu hned zit v luxuse, pritom sa da prezit kludne aj za menej, len my sme narod, ktory sa potrebuje ukazat pred susedmi. A samozrejme, ze nasi na cudzincov nadavaju, lebo drzia platy nizsie, ale to iste robia nasi v zahranici a tym im skodia.
Sasanka, ak sa vydas za cudzinca, tak je uplne v poriadku ak tam ostanes, rodina ma drzat spolu, v tom pripade je tvoj pobyt v zahranici legitimny, i ked mam kamosku, ktora si zobrala Svajciara a nechcela odist, tak on prisiel tu. Kupili v zapadakove za 20.000 staru chalupu s pozemkom a nejakych par krav, sliepok, oviec, koz a vyrabaju vyrobky a predavaju a dobre si ziju, len toto Slovak robit nebude, lebo treba rano vstavat a pomaly cely den makat. U nas chce ist do prace, realne z 8 hodin odrobit 3 a mat plat aspon 1.500 v cistom a velky dom, ktory poriadne nevyuzijeca auto aspon za 50.000 aby bol frajer pred okolim.
Ja ked obcas vybehnem do Rakuska, tak najvacsie fara maju Slovaci a Rakusanom stacia male auta, lebo vedia o com je zivot. Nie je to honba za prachmi, ale vediet pokojne zit z co najmenej konzumnymi zbytocnostami.
Nech ti vyjde manzelstvo, je to tazke ked sa zmiesaju kultury, iny pohlad na zivot, ine zivotne priority.
Jatitopoviem: Ja som na teba hrdý, že sa snažíš budovať lepšie Slovensko a neutekáš ako títo zbabelci tu. Všetci moji známi chcú odísť, ale ja tu ostanem. Tu som sa narodil a tu aj umriem. Keď doštudujem vysokú, nájdem si robotu (nie, nejakého upratovača za 500€ robiť nebudem) a budem prispievať tejto krajine.
Sasanka nereaguj na uboziaka, poviem ti jedno, to je presne ako ti nasi susedia. Keby boli na Slovensku spokojni tak dopraju druhemu a neurazaju slusnych ludi, ktori si sli na domcek bez hypo zarobit :) Zerie ho, ze on doma bude splacat 30r a ja si za 5r dojdem a postavim za hotove :) A ty ak chces v zahranici aj ostat, drzim ti palce! Kde presne si? Ja v CH
Ja som to tu pisal uz davnejsie, kazdy rozumny clovek ujde z tej mizerie zvanej Slovenska republika...
Ja pracujem v nemecku a viem ake su deti bohatych rodicov.Ked som s priatelom nemcom byvala este v podnajme v rodinnom dome.Ten majitel domu mal jedineho syna a nechcel sa o ten dom starat kym jeho otec a matka zili v Teneriffe.Proste nechcel mat s podnajmom domu a najomnikmi nic spolocne!Ale ked jeho otec predal ten dom a mi sme sa museli odstahovat tak uz mu bolo dobrych tych 530 tisic eur co zaň získal.Ja som si o tom jeho synovi utvorila vlastny nazor!A myslim si ze je to absolutne nevdacny a rozmaznany fracek,ktory sa nenaucil ucte a pomoci svojim rodicom.Jasne jedinacik,ktory dostal v zivote vsetko.
Dalsia vec mojmu priatelovi zomrel otec a stary dom zanechal v dedicstve v povodnom stave.Chcel ho kupit jeden pravnik ale jeho nevdacne decka mu nechceli pomoct s rekonstrukciou domu!Tak od zmluvy nakoniec odstupil.To hovori za vsetko!Preto si zastavam Sasanky.
Jatitopoviem Ako myslíš. Koniec koncov, budú si musieť zvyknúť keďže sa o mesiac vydávam za cudzinca. A veru, jeho rodina ma neberie ako príživníčku a ani on :D Ty si buduj lepšie Slovensko.