V čom spočíva práca farmaceuta - lekárnika

Príspevok v téme: V čom spočíva práca farmaceuta - lekárnika
Verca23

Dobrý deň,

budúci rok maturujem na gymnáziu a premýšľam študovať farmáciu.
Učím sa už na prijímačky.
Ale zaujímalo by ma skúsenosť niekoho, kto tu prácu robí aj nejaký ten rok. :)
Chcela by som pracovať len v lekárni, ale potrebujem aj viac info k tejto práci.
Potrebujem si od vás prečítať reálny pohľad čo ta práca obnáša, či je stresujúca, aký charakter by mal mať človek, ktorú tu prácu robí (nie len vedomostne), či je to dobre platené, aké výhliadky má táto práca v budúcnosti.
Viem, že si prácu určite po škole nájdem a to je pre mňa silná motivácia. Potom vraj aj platovo je to super - budem si môcť dopriať aj materiálne veci
len, či to je ozaj tak, ako sa to aj propaguje. A či vôbec existuje nejaká možná nezamestnanosť.
Z chémie však nie som žiaden profík, mám vačšinou dvojky na vysvedčení. Ani matika či fyzika nie je moj kamarát. Som skôr viac na iné predmety, ale nechcem vyštudovať niečo, čo už dnes nie je ohodnotené.

Ďakujem za odpovede.

adka45

Horšie podľa mňa je keď to vyštuduješ, máš k tomu vzťah, baví ťa to a nakoniec si nezoženieš nikde miesto a musíš robiť niečo úplne iné

bjgd

profesorka to povedzte vsetkym, ktori aj v 30tke byvaju u rodicov, lebo im banka neda ani len tu hypoteku. A ano, pracuju v oblasti, o ktorej si volakedy mysleli, ze k nej maju vztah, no frustracia z platu ich postoj zmenila.

ucitelka123

Najhorsie co clovek moze urobit, je vyber uzkospecializovaneho odboru. Napr.taky lekar. Ak vyhori, ma problem zmenit pracu. A ak sa potom po par rokoch bude chciet vratit k medicine, zisti ze uz su nove poznatky a on vela veci zabudol. Aj na toto treba mysliet pri vybere VS.

ucitelka123

Pripadne sa mozes venovat vyrobe kozmetiky. Viacero kozmetickych znaciek zalozili farmaceuti. Mozes byt copywriter pre portaly o zdravi. Mozes byt farmaceuticky reprezentant. Mozes si zalozit e-shop s liekmi. Ja by som videla farmaciu perspektivne.

ucitelka123

Syndrom vyhorenia a to, ze si ludia tuto profesiu nevazia. Napr. aj ten mytus nizkych platov. Ludia pozeraju na ucitelov ako na chudakov. A pritom to tak vobec nie je. Ale za to si mozu ucitelia sami svojim vecnym stazovanim sa.
Tebe by som vsak poradila farmaciu, s tym ze mozes pracovat v lekarni a aj ucit. Mala by si viac moznosti na uplatnenie, ako keby si studovala len cisto pedagogiku.

ucitelka123

Tolko som mala pred dvoma rokmi,ked som odisla zo skolstva. Teraz by to bolo este viac. Ucitelka ZS s dvoma atestaciami. Cize sa treba vzdelavat, ale to vsade. Region nie je dolezity, lebo platy su tabulkove na celom Slovensku. Je mytus, ze ucitelia maju nizke platy. Ucit mozes aj z farmacie. Ak si dorobis pedagogicke minimum, mozes ucit Bio-Chem. Trva to dva roky.