V čom spočíva práca farmaceuta - lekárnika

Príspevok v téme: V čom spočíva práca farmaceuta - lekárnika
Verca23

Dobrý deň,

budúci rok maturujem na gymnáziu a premýšľam študovať farmáciu.
Učím sa už na prijímačky.
Ale zaujímalo by ma skúsenosť niekoho, kto tu prácu robí aj nejaký ten rok. :)
Chcela by som pracovať len v lekárni, ale potrebujem aj viac info k tejto práci.
Potrebujem si od vás prečítať reálny pohľad čo ta práca obnáša, či je stresujúca, aký charakter by mal mať človek, ktorú tu prácu robí (nie len vedomostne), či je to dobre platené, aké výhliadky má táto práca v budúcnosti.
Viem, že si prácu určite po škole nájdem a to je pre mňa silná motivácia. Potom vraj aj platovo je to super - budem si môcť dopriať aj materiálne veci
len, či to je ozaj tak, ako sa to aj propaguje. A či vôbec existuje nejaká možná nezamestnanosť.
Z chémie však nie som žiaden profík, mám vačšinou dvojky na vysvedčení. Ani matika či fyzika nie je moj kamarát. Som skôr viac na iné predmety, ale nechcem vyštudovať niečo, čo už dnes nie je ohodnotené.

Ďakujem za odpovede.

Verca23

Pharmal

aj napriek všetkému, si s prácou spokojný alebo veľmi nie?
O plate mi nikto nepovedal - nemám nikoho známeho čo je farmaceut. To som si len ja myslela, že to tak je. Hovorí sa, že ide o veľmi dobre platené pracovné miesto.

Najradšej by som bola učiteľka, to by ma bavilo, ale neuživí ma to, tak pôjdem niekam, kde to má vačší finančný zmysel.
Nechcem si prácu vyberať len podľa financií, ale dnešná doba je ťažká a ešte to len bude horšie a horšie :(

Danubiii

Nenadskakujem, ale ta upozornujem, ked nevies poriadne citat. A o mna sa starat nemusis, ja som si vybrala krasne poslanie a som s nim spokojna po vsetkych strankach. :)

vgfdv

Pharmal ty v akej diere pracujes? Pozeral som profesiu, kde je hruby plat uvadzany v priemere 1300 eur a to i v okresnych mestach. Nemusi to byt ani Pazrava na Dunaji. Cize vysokonadstandardny plat. V Liptovskom Mikulasi si za to Kralovnou.

vgtrfv

jo a este nebolo pocut, aby na pracu nadaval niekto,kto ma dobry plat. Aj ked praca nie je vzdy idealna, ak ma dost prachov, moze sa realizovat vo volnom case. Vzdy nadavaju len ti s nedostatocnm platom. Cmuk ty chytrana.

Danubiii

HLAVNE podla platu. Nevytrhavaj vety z kontextu a nerob si potom vymyslene zavery. Jasne, ze aj plat je dolezity, ale riadit sa hlavne nim, co tu vidim na fore, ze riesi hlavne prachy, tak to nie je prave najlepsie.

vgfdv

Vyberat povolanie podla platu je naopak velmi dobry napad. Potom tu aspon nebude o 5 rokov vypisovatna na fore, ze jej nedaju ani hypoteku a ze je frustrovana.
Alternativu mas este pracovat ako farmaceuticky reprezentant. So znalostou jazykov mozes byt aj v korporate.
Buchajte si hlavu kolko chcete, je to stale predavac v peknom bielom plasti. Rizikom su bakterie a virusy, ktore ti tam pacienti prinesu. Vyhodou je lahky pristup k liekom a schopnost namiesat si svoj elixir. To co tu pise zena je len jej zbozna predstava o povolani. S realitou to nema nic spolocne.

Danubiii

Vyberat si buduce povolanie hlavne podla platu nie je velmi dobry napad. A ver, ze keby ta chemia nebavi/nejde ti, tak tu skolu nedokoncis.

PharmaI

Verca, nie nevybral. Ja som to lahko vystudoval, islo mi to. Chapem, ako si dosla k sume 1.500 cisteho, niekto z nas ti to uprimne povedal, ze? Tym prezradil, odkial ludia dokazu zohnat lieky, ktore su len na predpis ;)
Tieto veci dost vynasaju, aj to ma drzi.
A pre ostatnych, myslite, ze lekarnikovi prida na pocite dolezitosti, ked konzultuje s lekarom predpisanu davku? Vy ste skusali niekedy nejakeho lekara poucat o jeho liecbe? Skuste to a uvidite. Pokial to s davkou uplne neprezenie, nik z nas to neriesi, kazdy liek ma urcitu toleranciu mimo bezneho davkovanoa, lebo aj sam pacient moze nieco popliest a aj tak to musi byt pre neho bezpecne. Samozrejme, ked uzije naraz cele balenie, tak to uz je problem.