Neplatenie zdravotného poistenia

Príspevok v téme: Neplatenie zdravotného poistenia
Sikorova-Jana

Ahojte, v roku 2014 som odišla do zahraničia, odhlásila som sa na základe pracovnej zmluvy z poisťovne a platila som zdravotné poistenie v zahraničí. Vo februári 2016 som v práci skončila. Od mája toho istého roku som pracovala ako servírka v Rakúsku, tiež som si tam odvádzala zdravotné. Od roku 2017 si neplatím zdravotné poistenie nikde, domov mi doteraz nikdy nič neprišlo, od augusta tohto roka pracujem v Česku, kde už si zdravotné platím. Dokopy, keď to rátam, ide o 2 roky a pár mesiacov, čo som si nikde neplatila zdravotné, dodnes mi nič neprišlo zo zdravotnej, žiadne dlhy, nič. Mám to priznať alebo to nechať tak?

zena

Jana, nás = ty a tí, ktorí ti tu anonymne radíme.
Uviedla som ti, aké máš možnosti. Sú dve a je na tebe, ktorú z nich využiješ. Rozhodnúť sa musíš ty, ktorú si vyberieš.
Zistiť to môžu len tak, ak ťa niekto pozná, vie o tom a upozorní zdravotnú poisťovňu.

Grggrc

Ze soplava Elena :-DDD to je uplne super. To sa jej hodi. Ta je "odbornicka" na vsetko a nevie ani, ze zena moze otehotniet aj cez neplodne dni. Ale bude sa sem pchat a hrat sa na najmudrejsiu. Jedine nazory, ktore ber do uvahy su Defconove.

Sikorova-Jana

zena Nik okrem nás? Kto je to "nás"? Nie, služby zdravotníkov som nevyužila ani na Sr a ani v zahraničí. Len fakt neviem, aby to nezistili a neprišla mi pálka..

zena

Jana, keďže si odhlásená zo zdravotnej poisťovne a za ten čas si nevyužila služby zdravotníkov, nik okrem nás nevie, že si si zákonnú povinnosť platiť poistenie nesplnila.
Ak sa nemieniš vrátiť na Slovensko, môžeš sa na to vykašľať.
Ak ale nemáš istotu, či sa vrátiš alebo nie, potom ti odporúčam zájsť do poisťovne, nejako to zahovoriť a zameškané poistenie vyplatiť. Môže sa totiž reálne stať, že po rokoch sa zamestnáš na Slovensku, nebudeš môcť dokladovať kde a na aký čas si bola poistená, na dlh zabudneš a dlžná čiastka sa ti vyšplhá do astronomických výšok, ktoré nebudeš schopná zaplatiť.
Spravila si totiž chybu v tom, že v čase nezamestnanosti si nebola prihlásená na úrade práce, vtedy by zdravotné poistenie za teba platil štát ALEBO vynechala UP a sama si toto dobrovoľne platila.

Defcon

Zakladelka, spravila si velku chybu, ze si zalozila toto vlakno. Teraz ta akurat domotali 12-15 deti svojimi nazormi a ty ich asi zacinas brat ako fundovane nazory.-))))
Ad1 - je pravda ze si sa mala zakonnu povinnost sa prihlasit, ale zakon neuklada ziadnu sankciu, takze je bezzuby
Ad2- nemas co doplacat, lebo si nebola poistena
Ad3- pokial sa sama neriznas, tak ti na to nepridu, nemaju ako
Atakdalej atakdalej
Realne, pri rieseni akychkolvek skutocnych problemov zabudni na taketo fora, tu ta len domotaju 15 deti s ich nazormi