Neplatenie zdravotného poistenia

Príspevok v téme: Neplatenie zdravotného poistenia
Sikorova-Jana

Ahojte, v roku 2014 som odišla do zahraničia, odhlásila som sa na základe pracovnej zmluvy z poisťovne a platila som zdravotné poistenie v zahraničí. Vo februári 2016 som v práci skončila. Od mája toho istého roku som pracovala ako servírka v Rakúsku, tiež som si tam odvádzala zdravotné. Od roku 2017 si neplatím zdravotné poistenie nikde, domov mi doteraz nikdy nič neprišlo, od augusta tohto roka pracujem v Česku, kde už si zdravotné platím. Dokopy, keď to rátam, ide o 2 roky a pár mesiacov, čo som si nikde neplatila zdravotné, dodnes mi nič neprišlo zo zdravotnej, žiadne dlhy, nič. Mám to priznať alebo to nechať tak?

Xxl32

Alebo chod do pobocky a spytaj sa, ze ako to vyzera s tvojim poistenim ci tam nemas dlhy a ona ti vymenuje ze odvtedy dovtedy si tam ako vedena.Len to si za tie 2 roky nepotrebovala lekara? Lebo mne hned chodili upomienky a ak si bola v Rakusku tak ne..

Defcon

Preco by si mala doplacat zdrav poistenie ? Bola si riadne odhlasena a pokial sa zas neprihlasia, tak ti nevznikol ziadny dlh. Bol to tvoj risk a tvoja stavka na to, ze nebudes potrebovat ziadneho doktora.

zdravotka

Ja by som to na Tvojom mieste priznala a dohodni si splatky. Nestoji to za to, aby Ti za pár rokov zobrali strechu nad hlavou alebo aby si mala na krku exekútora. Pekne choď do poisťovne, vysvetli im situáciu a doplať to. V žiadnom prípade nechci mať opletačky s exekútorskou mafiou na Slovensku.

Sikorova-Jana

Nie, nie som na dlznik.sk, nie som nikde vedena ako dlznik. Mam to priznat a dohodnut si splatkovy kalendar?

Xxl32

Ono ti to pride za 10 rokov ale uz od exekutora.Teraz bola amnestia na stare exekucie ked si zsplatil polku polku ti odpustili.