Nebaví ma a nechcem chodiť každý deň do roboty

Príspevok v téme: Nebaví ma a nechcem chodiť každý deň do roboty
Rina

Prečo funguje takýto systém vo svete, že ak chceš niečo mať musíš stále chodiť do práce, nejako si zarobiť peniaze a až potom sa dostať k produktom? Mám odrobených už takmer desať rokov, no som chudobný, pracujem vo fabrike za málo a nedali mi hypotéku, čiže svoje bývanie mať nebudem. Platím si nájomné a zostane mi stopäťdesiat euro mesačne na jedlo, oblečenie, hygienu.
Nebaví ma tento život, chcela by som umrieť. Niekedy som normálne naštvaná a mám chuť povedať mame "nenávidím ťa za to, že si ma sem priviedla".
To je presne ďalší dôvod prečo nechcem mať dieťa. Nepáči sa mi mi život na tejto planéte a reči "choď do zahraničia" si nechajte. Som xenofóbka, nemám rada multikulturalizmus, cudzie jazyky, cudzie prostredie. Keď mne je najlepšie doma a najradšej chodím do lesa, tam viem s kamarátkami (knihy) byť celé hodiny. Nemám veľmi rada ani túto technickú dobu, môj smartfón je skoro vždy vypnutý, vadí mi, keď počujem zvonenie, to keď mi niekto volá mi lezie na nervy. Som taká protisystémová, nie v zlom, ale JA NECHCEM BYŤ BYŤ V ROBOTE, ABY SOM MALA PENIAZE, RADŠEJ ICH MAŤ NEBUDEM. Som škaredá žena, dnes len krása hýbe svetom a maturitu majú skoro všetci, takže si vyberú krásky. Mňa chcú len do fabrík za almužnu, lebo krása reprezentuje a predáva, no ja krásna nie som.

Comamrobit

Napis o tom knihu a ukaz lufom svoj pohlad. Vypis sa dosliva z toho. Tlacit ju nemusis, staci dat ludom citat na internete. Podla mna to moze byt uspesne, lebo tento problem sa tyka 90% ludi na Slovensku.

crievicka

Svet je ako dzungla, preziju len ti najsilnejsi, ti co maju vzdelanie alebo znamosti a my ostatni, co nemame ani jedno ani druhe sa mozeme ist past. Mne by ku stastiu stacila strecha nad hlavou, ktora by bola moja, bez dlhov, bez hypoteky a kaslala by som na pracu, maximalne by som brigadovala ked by som chcela nejake peniaze. Teraz makam lebo musim platit najom.

Zdenka654

Ahoj moja, veľmi dobre Ti rozumiem. Ani mňa to nebaví, tiež robím vo fabrike, našťastie sa mi podarilo nájsť fabriku, kde robím len ranné. Ale aj tak, vstávanie o 4.00 ráno je zabijak. Mne nevadí práca ako taká, skôr mi vadí kolektív, vadia mi ľudia. Som introvert, už v škôlke a potom neskôr v škole, na základnej, na strednej som bola šikanovaná a utiahnutá. Asi to vo mne zostalo a ja nemám rada ľudí, nerada som s nimi, najradšej som sama, so svojou rodinou, so svojimi priateľmi, s ľudmi, ktorých poznám. Nenávidím chodiť do práce len a len kvôli ľuďom. Neznášam tie intrigy, to ohováranie, klebetenie, je mi z toho zle. Myslím, že je len veľmi málo ľudí, ktorí milujú svoju prácu a chodia do práce radi. Väčšina ľudí chodí do práce len kvôli peniazom a keby nemuseli, nik by do práce nechodil. Lenže musíme niekde bývať a aj jesť a nikto nám to zadarmo nedá, že?

kamion

Vsak dnes nikoho praca nebavi iba workoholikov zasranych fanatickych workoholikov ..
Ty si naturalistka, za zapade je ich kopa ktori sa odmietaju podriadovat systemu statu. Ziju z toho co si vypestuju a vychovaju/zver/

naive

Myslím si, že je to o tom, ako nájsť ten najvhodnejší spôsob života pre seba, aby si bola spokojná. Ani ja som nebola spokojná, stále som menila prácu, sťahovala sa, prichádzala s novými nápadmi a skúšala sa presadiť nejak inak, až som raz našla to svoje. Po rokoch pokusov a omylov. Ísť do zahraničia nie je riešenie, je to len dočasné muklovanie za peniaze, čo presne nechceš. Čiže prečo to tak funguje vo svete, ako píšeš? Pretože si to ľudia nechajú. Ja som sa z toho kolotoča dostala, možno sa to podarí raz aj tebe a aj každému, kto bude skúšať robiť zmeny a nielen komentovať nevyhovujúci stav.

Ednapia

Nie si sama koho to nebavi. Svet je preludneny, nie je dost prace pre kazdeho nieto aby kazdy robil ITckara ci vrcholoveho manazera. Je kopa ludi ktori ledva prezivaju, kopa takych co si pracu ani najst nevedia. A oni sem do Europy este tahaju negramotne agresivne poloopice co budu spolocnosti dalej na pritaz. Co na to povedat. My to nedokazeme zmenit.