Pozor, tento príspevok je od používateľa, ktorý často do diskusie vkladá obchodné ponuky.
Zdravím,
výživové doplnky sú zaujímavou otázkou, ale pre každému sa nedá odporučiť rovnako. Záleží najmä na tom, aký je tvoj cieľ, resp. či chceš schudnúť, nabrať svalovú hmotu, žiť zdravo,...
Chudnutie
Najlepšie bude ak si zakúpiš multivitamín, omegu, nakoľko tvoje telo nemá dostatok mikronutrientov, teda minerálov a vitamínov. Je to kvôli nižšiemu množstvu jedla, ktoré sa konzumuje počas diéty. Zároveň by som do toho pridal proteín a BCAA, nech ochránim svalovú hmotu. Posledným doplnkom, ktorý by si si mohol zakúpiť by bol kofeín, alebo karnitín, prípadne iný spaľovač tuku, avšak ten by som riešil ako posledný.
Budovanie svalov
Zase by som povedal, že vitamíny, omega a minerály sú vhodné, no už je možné sa zaobísť aj bez nich, nakoľko telo má dostatok stravy. Otázka je ale akej stravy. Ak je bohatá na vitamíny a minerály, nevidím dôvod pridávať naviac. Číslo jedna by vo tomto prípade bol buď gainer alebo proteín. Záleží najmä na tom, ako ťažko, resp. ľahko naberáš. Za zmienku stojí aj kreatín, ktorý dokáže pomôcť pri tréningu, a je úplne bezpečný.
Žiť zdravo
Teda nie chudnúť ani budovať svaly, iba žiť zdravo. Tvojou voľbou budú vitamíny a minerály, prípadne aj omega mastné kyseliny. Všetko sú to dôležité látky, bez ktorých telo nebude fungovať správne. Od veci nie je ani užívať srvátkový proteín, nakoľko bielkoviny sú pre naše telo nevyhnutné a jednoznačne pomôžu.
Veľmi veľa ľudí si pletie užívanie proteínu, ako výhradne záležitosť kulturistov. Proteín ale je určený pre oveľa väčšie množstvo ľudí! Vrelo odporúčam si prečítať tento článok, ktorý ti dá kompletnú predstavu o proteíne, a pomôže ti správne sa rozhodnúť.
www.fitnessrecenzie.sk
Dúfam, že som pomohol, a zodpovedal tvoju otázku