Aké výživové doplnky užívate/odporúčate celoročne?

Príspevok v téme: Aké výživové doplnky užívate/odporúčate celoročne?
marek1251487

Ktoré by mali byť každodennou samozrejmosťou? Chápem, že nič nevyváži pestrú a zdravú stravu, preto sa volajú doplnky. Avšak mnohé dopĺňajú aj tú zdravú stravu. Ja užívam konopný proteín kvôli omegám, maca prášok, hydrolyzovaný kolagén. Pijem doma robený kefír, jem doma pečený kváskový chlieb, ovocie zo záhrady, vajcia domáce. Pre mozog si dávam brahmi+gotukola.

Nie som nejaký maniak, ale zaujíma ma, čo vhodné by som k týmto produktom doplnil. Samozrejme prírodné veci. Čo vám prinieslo nejaké zdravotné benefity, na čo nedáte dopustiť? Určite zase toho nejesť na kilá. Len niekoľko. Hľadám nejakú správnu kombináciu, aby sa do tela dostalo všetko prospešné, čo tam nedostanem stravou.

Barciii

Ja musím povedať, že nedám dopustiť na Wobenzym,
bývala som často chorá, teraz takmer vôbec. Pomohol mi aj od častých zápalov močových cast, ktorými som trpela.
Takže ten mám stále pri sebe :)

fulko

Ja tieto výživy moc nemusím. Manželka mi však poradila wobecare enzym, a to kvôli tomu, že som mal totálne rozhodené trávenie. Musím uznať že mi to pomohlo nakoľko sa cítim lepšie a trávenie sa mi jednoznačne zlepšilo, čo sa týka hlavne stolice. Čo som čítal, tak je to dobré aj na imunitu. Uvidím ako na tom do budúcna budem, čiže minimálne tento enzým vrelo odporúčam,

Fernetka

Rano uzivam- po ranajkach Zinkosel
Po obede Oreganovy olej
Vecer - probiotikum
+ sporadicky za lyzicku pestrec drveny.... (3 mesacnu kuru vyssej davky som vyuzivala tak preto uz len sporadicky

Fernetka

endura/ tak to je svata pravda, je potrebne najst take ktore cloveku vyhovuju. Ja som prvy rok uzivania probiotik vyskusala vela druhov, vzdy som pockala minimalne dva mesiace pri jednych ...niektore boli naozaj vyhodene peniaze....ziadne zmeny som na svojom organizme nezaznamenavala, avsak konecne som prisla na to ktore mi vyhovuju PROBIOFIX a LINEX. Taktiez uzivanie mi vyhovuje vecer tesne pred spanim ked probiotikum posobi v prazdnom zaludku.

chryzantenka

ja som si teraz kupila balik na imunitu koli tomuto virusu, je tam
5-HTP - kapsule
Vitamín B-komplex + B12 MHA 500
Vitamín D3 + K2 1000 IE
Bio Camu camu - prášok
Zinok 25 mg + Vitamín C - kapsule
od sunday natural, su bez prisad, lepok laktoza...
teraz ho ma vitarian. sk v zlave, myslim ze ta cena je celkom dobra na tolko vitaminov

BJ 2

endura, vitamin D netreba brat denne, kedze ma dlhy polcas rozpadu. Najlepsie raz za tyzden. Blbost kupovat 1000IU tabletky lebo byvaju drahe. Lepsie brat raz za tyzden 10000 IU napriklad. Tie byvaju ovela lacnejsie na rovnake mnozstvo. Clovek usetri cas a peniaze.
Ale este lepsie je kupit dobry multivitamin, kde je casto aj 1000 IU vitaminu D. Usetris peniaze a nemusis brat dalsiu tabletku, kupovat dalsie plastove krabicky, cize aj menej odpadu.

Probiotika su blbost. Vyhodene peniaze, ak ich beres pravidelne. Drahsi a menej ucinny doplnok vyzivy pomaly neexistuje, vacsinou za ne vycakas 20 eur za mesiac, co je 5-6x viac nez za ine doplnky, pritom efekt je casto nulovy, s riskom este zhorsenia traviacich problemov (niekedy probiotika nesadnu, niekedy sa znicia v zaludku, niekedy tam ani ziadne niesu, ako zistili s hrozou niektore testy) Teda problem je dostat kvalitne probiotika za rozumnu cenu. Vacsina ludi si kupi nejake zle, a prerobia totalne. Za tych 20 eur mesacne sa da kupit asi 5-10 ovela lepsich a ucinnejsich doplnkov vyzivy.

Probiotika treba uzivat len narazovo, v urcitych kurach, po hnackach, antibiotikach atd. Kto to bere ako lentilky, nema velmi dobre vedomosti o doplnkoch. Teda za 20 eur mesacne kupit probiotika je blbost, lepsie doriesit ucinnejsie doplnky najprv, ako napr horcik. Probiotika by som radil len ludom, co rozhadzuju na doplnky 50-100 eur mesacne, tak tam sa uz povedzme daju pichnut, rovnako ako enzymi. Ale brat probiotika a napr. horcik nie, je hlboka nevedomost v oblasti doplnkov vyzivy.

endura

Celorocne probiotika s aspon 5 kmenmi vratane Bulgaricus 2 tobolky denne. Najst si pripravok ktory ti sadne a po uzivani ktoreho citis zdravotny rozdiel. Ale asi bude treba brat vyssiu davku ako odporuca vyrobca. Mne sa niektore alergie zmiernili na minimum a niektore zmizli.
Vacsinu roka vit D3 aspon 1000IU 1 tbl denne. Nedostatok robi tazku sarapatu,kazia sa zuby,depresie atd. Mozno skusim aj kombinaciu D+K ako tu niektori spominaju.

fitnessrecenzie

Pozor, tento príspevok je od používateľa, ktorý často do diskusie vkladá obchodné ponuky.

Zdravím,
výživové doplnky sú zaujímavou otázkou, ale pre každému sa nedá odporučiť rovnako. Záleží najmä na tom, aký je tvoj cieľ, resp. či chceš schudnúť, nabrať svalovú hmotu, žiť zdravo,...
Chudnutie
Najlepšie bude ak si zakúpiš multivitamín, omegu, nakoľko tvoje telo nemá dostatok mikronutrientov, teda minerálov a vitamínov. Je to kvôli nižšiemu množstvu jedla, ktoré sa konzumuje počas diéty. Zároveň by som do toho pridal proteín a BCAA, nech ochránim svalovú hmotu. Posledným doplnkom, ktorý by si si mohol zakúpiť by bol kofeín, alebo karnitín, prípadne iný spaľovač tuku, avšak ten by som riešil ako posledný.
Budovanie svalov
Zase by som povedal, že vitamíny, omega a minerály sú vhodné, no už je možné sa zaobísť aj bez nich, nakoľko telo má dostatok stravy. Otázka je ale akej stravy. Ak je bohatá na vitamíny a minerály, nevidím dôvod pridávať naviac. Číslo jedna by vo tomto prípade bol buď gainer alebo proteín. Záleží najmä na tom, ako ťažko, resp. ľahko naberáš. Za zmienku stojí aj kreatín, ktorý dokáže pomôcť pri tréningu, a je úplne bezpečný.
Žiť zdravo
Teda nie chudnúť ani budovať svaly, iba žiť zdravo. Tvojou voľbou budú vitamíny a minerály, prípadne aj omega mastné kyseliny. Všetko sú to dôležité látky, bez ktorých telo nebude fungovať správne. Od veci nie je ani užívať srvátkový proteín, nakoľko bielkoviny sú pre naše telo nevyhnutné a jednoznačne pomôžu.
Veľmi veľa ľudí si pletie užívanie proteínu, ako výhradne záležitosť kulturistov. Proteín ale je určený pre oveľa väčšie množstvo ľudí! Vrelo odporúčam si prečítať tento článok, ktorý ti dá kompletnú predstavu o proteíne, a pomôže ti správne sa rozhodnúť.
www.fitnessrecenzie.sk
Dúfam, že som pomohol, a zodpovedal tvoju otázku

Sima_001

Celoročne užívam Colafit. Začala som kvôli pobolievaniu kolena a po niekoľkých týždňoch bolesť ustúpila a zatiaľ sa ani nevrátila (užívam cca 2-3 roky). Je to čistý kolagén a mám aj lepšiu pleť, vlasy, nechty... Samozrejme treba kolagén doplniť vitamínom C ale to sa dá poriešiť aj v strave a nemusí sa nutne užívať ďalší doplnok. Potom ešte zvyknem užívať magnéziu kvôli svalovým kŕčom (objavovali sa hlavne počas tréningu čo je normálne). Nejde o finančne náročné doplnky Colafit na 4 mesiace stají okolo 22 €, nakupujem na www.pilulka.sk a s cashbackom www.kodino.com