(Len veriaci) Bije moje srdce naozaj pre neho (pre toho chalana)?

Príspevok v téme: (Len veriaci) Bije moje srdce naozaj pre neho (pre toho chalana)?
Angeliana

Ahojte vsetci. Na zaciatok by som vas chcela poprosit aby mi pisali veriaci ludia na prispevok a poradili naozaj s dobrym umyslom (myslim v tom zmysle abyste mi nenadavali alebo nepisali skodlive alebo vulgarne prispevky). Dakujem vopred... Takze...chcela by som vas poprosit o radu v tom co ma trapi. Totiz ked som mala 17 trapilo ma ze som nemala kamaratky/kamaratov a tak mi jedno dievca poradilo nech idem na jednu krestansku zoznamku kde sa mozu spoznat aj bez toho aj ze by som si niekoho nasla do vztahu a ze si mozem najst aj kamosky/kamosov. Vravela som si ze to skusim a tak som tam isla o par dni neskor a nakoniec mi napisal jeden 19rocny chalan na jeden moj prispevok kde som potrebovala poradit (uz nepamatam o co konkretne islo) a tak som mu odpisa na to. Nakoniec sme si zacali pisat a volat a tesila som sa ze som si nasla kamarata s ktorym som dokonca mala vela spolocneho a super bolo :)...lenze sa mi stala taka vec po pol roku ze sme sa zacali hadat co sa tykalo hodnot a aj krestanskych hodnot (priklad. som veriaca a on nebol, nenavidel Boha a pod... ). Plakala som kvoli tomu vsetkemu velmi dlho a aj kvoli tomu ze som mu nevedela pomoct (minimalne dva tyzdne). S mamkou som sa o tom porozpravala a vravela ze sa citim smutne preto lebo som zamilovana. Ja som sa nad tim zasmiala pretoze mi to vtedy pripadalo blbost sa zamilovat do niekoho ked som ani toho cloveka cez internet nevidela, ale stalo sa. Neskor som si uvedomila ten pocit ze som zamilovana (myslela som iba na neho vsade kde som bola, zovieralo ma v hrudi ked som myslela na neho, chcela som mu pomoct so vsetkym s cim potreboval, chcela som byt s nim a pod.)...nakoniec som mu povedala co citim. Zo zaciatku ho to tesilo ale nakoniec ma odmietol. Zaroven sme aj boli od seba velmi daleko takze sme aj vedeli ze by to nefungovalo (vychod a zapad)...o pol roka neskor si nasiel ine dievca cez internet. Bola som smutna aj vtedy ale nie uz kvoli hodnotam ale kvoli tomu ze si nasiel dievca ale trval smutok asi 3 dni a nakoniec som bola stastna ze si niekoho nasiel a priala som mu nech sa ma dobre....odvtedy som o nom nepocula minimalne 3 roky kedze si zrusil socialne siete a tak som sila zivotom dalej. Spoznala som vtedy o rok ineho chalana ale s nim som to rychlo ukoncila a 2 dalsie roky pokracovali...az na jedno leto ked mi napisal ten isty chalan s ktorym som som si pisala pred 3 rokmi aj daco. Napisal mi ze ahoj pise ti chalan ktory ti ublizil a ze ako sa mam. (Snazil sa mi napisat po 3 rokoch s tim ze vie ze mi ublizil). Bola som prekvapena zo zaciatku a tak som mu napisala ahoj sa ze sa mam dobre. V rovnaky ten den sme si nakoniec zavolali a rozpravali 3 hodiny aj nieco minimalne. Vsetko sme si vysvetlili a vyrozpravali a aj prepacili si medzi sebou. Vysvetlil mi aj ohladom toho jeho dievcata s ktorou mal byt ze nakoniec ona si nasla niekoho ineho. Bola som rada nakoniec ako to vsetko za tie roky s nim dopadlo zmenil sa nakoniec a uz mal vysporiadaneho sam seba (totiz mal pred tymi rokmi depresie, rozvedena rodina, bludenie zivotom, nezaradene hodnoty a pod)...modlila som sa inac za neho pred rokmi a kedze mi pisal po tych rokoch modlila som sa za neho znova aby sa mal dobre kedze este stale boli veci ktore mal tazke. Obcas sa stale za neho pomodlim....nakoniec v pritomnosti teraz v juni som bola na sesternicinej svatbe na zapade a to sme sa dohodli ze sa stretneme na dalsi den po svatbe. A tak sa aj stalo ze sme sa stetli po 2 rokoch obnoveneho pisania si a volania. Zo zaciatku ked som ho videla nevedela som ako kedze som bola opatrna ale prekvapivo som sa ho vobec nebala naopak sme kecali do aleluja. Mozno to bolo ze mam 22 a on 24 takze som bola asi aj vyzrela xD....dala som mu dokonca darcek ako modlitebnu knizku a ruzencek. Tesil sa velmi z toho a nakoniec z coho som bola velmi prekvapena a vravel ze to bude vyuzivat (aj vyuziva)...nakoniec som ho pozvala na púte kde chodim sa modlit a nakoniec sa aj obratil na veriaceho cloveka z coho som bola velmi prekvapena a zaroven mala aj nakoniec radost z neho :). Uvedomila som si aj ze sa mi pred ocami meni a ze stale ho aj konecne nazivo spoznavam kedze len teraz tento rok som ho videla nazivo niekolko krat a zistila aj ze ma aj ine vlastnosti ktore som nezpoznala este a tak odvtedy chodi ked sa dohodneme zo zapadu za mnou aby sme isli von po meste...a dostavam sa k bodu konecne kde potrebujem poradit. Totiz odvtedy co chodime von je super bavime sa spolu a chodime aj do muzeii alebo do parku k jazeru, na zmrzlinu a pod...co je super, lenze ma trapi jedna vec. Povedal mi totiz ked sme sa videli niekolkokrat potom ze sa mu pacim no vie ze nezacnem pravdepodobne s nim chodit (po tom co sa stalo). Ja som mu samozrejme odpustila a a je pravda zaroven ze som len opratrna. Povedala som mu aj ze by som ho rada spoznala a povedala aj nech si vytvori vztah s Bohom (kedze sa obratil nedavno) a az potom sa uvidi. Povedal mi ze dobre rozmyslam a tak sme sa aj dohodli... Zaroven tu ma trapi jedna vec ale... Totiz ked naposledy isiel naspat domov tak dal mi pusu ma lice a aj ja jemu kedze sme sa lucili a vraj som bola cervena jak paprika (aspon tak povedal)...takze tu je otazka...totiz neviem ci sa mi paci tak ako pred rokmi ano bola som sice cervena ako paprika ale neviem ci mam tie znaky ze sa mi paci tak ako predtym. Totiz vnimam ze nemam znaky ze by som bola nervozna ci mi bilo srdce alebo ci by som chcela byt s nim ako kedysi pred rokmi. Jedine co vnimam s nim je mi je pri nom dobre. Totiz ze pri nom relaxujem a ze sa aj ho nebojim...ale hlavne je to ze vnimam to ze mi je s nim dobre ale to je asi cele. Nevnimam toriz to akokeby mi bilo srdce ci by som bola nervozna ci by som myslela kazdy den na neho...nieje to totiz take ako predtym ked som mala 17 a bola voci nemu vtedy taka v zamilovanosti...je to ine dnes...nieco co nedokazem po pravde pochopit...preto neviem ci sa mi paci alebo nie...naozaj jediny pocit co mam ze mi je dobre s nim a ze napriklad ked sa obijmeme ked odchadzame tiez tak je to dobry pocit no nervozna niesom ked sa obijmem...neviem to vysvetlit...zaroven mu nechcem ublizit hlavne pokial to neni to coho sa aj bojim a nemam any v umysle mu ublizit a ani nechcem mu ublizit...ja viem pytam sa tazku radu a zaroven viem ze je hlupost sa vas pytat kedze nemozete zazivat moje pocity ale bola by som rada keby ste mi poradili po pripade pokial ste mali podobnu skusenost...dakujem vopred a prepacte ze je to tak dlhy prispevok ^^'

tomas 12345

naozaj :

Ja som ochotný sa s hocikým pustiť do diskusie a svoju pravdu si obhájiť použitým biblických citácii. Toto nie je vysvetlovanie biblie od buka do buku. Od buka do buku je také vysvetlovanie ktoré dávaš ty ked v Biblii hladáš to čo tam napísané nie je, to čo ty nesedí označíš za obrazné pomenovanie, a všetky protiargumenty ktoré ti dám ty odignoruješ.

"Unika ti vsak jeden zasadny problem a sice, ze viera nie je zalozena na tom, ci telo pojde alebo nepojde do neba. Je to vlastne uplne irelevantne."

Len som sa ti snažil vysvetliť že tvoj názor o tom že do neba ide duša je chybný. Snažil som sa s tebou viesť normálnu diskusiu, ale pokial sa urážaš na každý argument na ktorý nevieš reagovať a namiesto priznania si omylu odchádzaš do diskusie, tak s tebou naozaj normálna diskusia sa viesť nedá.

"Cele dni sedis na internetovych forach, ale aky to ma prinos? Imaginarni ludia si s teba robia zarty, niekoho mozno i nastves, ale v konecnomdosledku ta kazdy pusti z hlavy hned ako sa odhlasia. Koho si tu evanjelizoval? Kto sa na tomto fore vdaka tebe obratil na vieru?"

Ide o snahu, jedná sa o princíp. Aj Noe hlásal o potope sveta a nikdo mu neuveril. Išlo však o princíp že Noe spravil všetko preto aby oboznámil ľud s pravdou. Ja sa tiež snažím ľud oboznámiť s pravdou, a keby aj mi nikto neuverí aspon som sa o to pokúsil.
............................................................................................................
Mne je po psychickej stránke dobre :)
Co sa fyzickej stránky týka tam užívam na to určite lieky aby mi bolo lepšie. Zo psychiky fyzické problémy nemám, to viem predsa ja sám najlepšie ako moje telo na čo reaguje.

naozaj

Tak este teda jeden prispevok. To, ze ty si vysvetlujes bibliu od buka do buka, za to ja nemozem. Unika ti vsak jeden zasadny problem a sice, ze viera nie je zalozena na tom, ci telo pojde alebo nepojde do neba. Je to vlastne uplne irelevantne. Tu ide o tvoj fanatizmus, svojvolne vysvetlovanie biblie a nasilne pretlacanie svojho nazoru o ktorom vobec nevies ci je spravny. Prave ty si neodpovedal na dolezitu otazku. Cele dni sedis na internetovych forach, ale aky to ma prinos? Imaginarni ludia si s teba robia zarty, niekoho mozno i nastves, ale v konecnomdosledku ta kazdy pusti z hlavy hned ako sa odhlasia. Koho si tu evanjelizoval? Kto sa na tomto fore vdaka tebe obratil na vieru? Ries svoj psychicky stav. Poznam cloveka, ktory je na tom podobne. Nepracuje, zivia ho rodicia, ma stavy slabosti, bludne nazory a spravanie a pod. Po mnohych rokoch vsak konecne diagnostikovana forma schizofrenie a nastavena liecba. Nebudem tu vypisovat vsetko,no vidim mnoho paralel. Naozaj si zbehni k psychiatrovi a mozno sa tym vyriesi i tvoja fyzicka slabost. Viac uz pisat nebudem. Mas mozog, tak rozmyslaj.

tomas 12345

naozaj :

"Moj nazor je taky, ze Jezis pri poslednej veceri uz nechcel apostolov vystrasit viac ako boli a hovoril im to tak, aby to boli schopni pochopit. Je to vsak len moj nazor, rovnako ako ten tvoj je tiez len vyslovene TVOJ nazor."

Bibliu napísali apoštoli pod vedením Ducha Svätého. Všetko čo napísali Biblii je adresované verejnosti - celému ludstvu. Prečo by teda Boh dával čitatelovi všetky dôvody myslieť si že do neba vstúpi telo ak by to nebola pravda ? Ak by do neba telo nevstúpilo, Boh by to vo svojom Písme vyjadril jasne a nedal by nám všetky dôvody myslieť si o opaku. Ten tvoj hore uvedený argument neobstojí v žiadnom prípade a ide znovu o robenie si z Biblie trhací kalendár. Ked teda apoštoli nebudú piť plod viniča v nebi, potom Boh klamal ked apoštolom povedal že ho tam piť budú. A Boh neklame, niekto iný tu klame a mýli sa.
..............................................................................................................
"Dovolim si predpoklad, ze nemavas osobne zjavenia s Jezisom, kde by ti vysvetloval co a ako bolo myslene."

To nemám, ale nemáš ich predpokladám ani ty ( a napriek tomu si presvedčený o svojej pravde) a nemá ich ani ten knaz na ktorého ma odkazuješ. Osobné zjavenie nie sú potrebné, kedže celá pravda sa nachádza v Písme, ktoré sa dá lahko pochopiť pokial ho človek skúma nezaujato, bez predsudkov, nevytrháva z neho verše a chápe ho tak ako je napísané a nie tak ako chce aby bolo napísané.
..............................................................................................................

"Dalej predpokladam, ze dusa bude mat po vstupe do neba trochu inu formu energie ako ma tu na zemi. Bolo by to v sulade s fyzikalnymi zaknmi."

Nevieme aké su fyzikalne zakony v nebi t akže ťažko hodnotiť. Ale nič to nemení na fakte že pojem duša a duchovne telo su dva odlišné pojmy. Ak by malo do neba vstúpiť duša, Pavol by hovoril o duši a nie o duchovnom tele. Boh predsa nechce čitateľa zmiasť, a preto ak by do neba vstupovala duša Boh by nám dal všetky možné dôvody aby sme tomu verili, avšak žiaden rozumný argument si doteraz nepredložil prečo by malo do neba vstúpiť duša a nie telo. Nič tomu ani nenasvedčuje.

"Neviem si tiez predstavit naco by nam vlastne telo v nebi bolo a ak by tam to telo naozaj slo, tak je to cisty materialzmus. To si tu spravim tetovania, vytunujem svaly a sup ho ohurovat anjelov do neba. To asi tak nebude :-)."

Vsak hovorím ti že v nebi nebudeme mať naše aktuálne telo, ale budeme mať nové duchovné telo, ktoré bude po fyzikálnych vlastnostiach iné než pozemské telo. Predpokladám však že to bude telo podobne aké mali Adam a Eva v raji.

"Tiez nevidim dovod, preco by Adamov a Evin raj mali byt podobny nebeskemu raju. To by mohli rovno byt v nebi a nezatazovat sa pobytom na Zemi."

Kedže v pozemskom raji vládla nesmrtelnosť a v nebi bude rovnako vládnuť nesmrtelnosť, je rozumné predpokladať že nebeský raj bude podobný tomu pozemskému. Aj v pozemskom raji predsa vládla dokonalosť až do času ked Adam a Eva zhrešili.

"No a hlavne,vsetko su to len predpoklady, lebo nikto v nebi nebol a nevratil sa nam povedat ako to tam funguje. A nedavaj mi tu prosim ta linky na tych tvojich samanov, co si myslia, ze v nebi boli. To su len chemicke procesy v mozgu. To co je naozaj po ozajstnej smrti sa vsetci leb domnievame."

Nie sú to len chemické procesy v mozgu. Alebo vysvetli, prečo teda títo ludia maju také halucinácie že sa ocitnu v nebi, prečo nemajú napríklad halucináciu kedy by videli treb árs spagetove monstrum ? Zaujimave že maju zorvna taku halucinaciu kedy sa im objaví nebo. Tie príbehy ak by si si ich prečítal sú až moc ucelené a prepracované na to aby išlo o nejakú halucináciu.

"Mne tu vycitas, ze si nevhodne vysvetlujem Bibliu. A kto si ty, ze ty si myslis, ze ju vysvetlujes spravne? Studoval si nabozenske vedy? Rozpravas sa pravidelne s knazom? Modlis sa k Duchu sv. za osvietenie?"

Ja svoje názory môžem podložiť Bibliou. Ak sa teda mýlim dokáž mi to, a to biblickými argumentami a nie pseudo argumentami a hladaním v Biblii to čo tam nie je napísane.

"Pytas sa na moju vieru? Preco to potrebujes vediet? Ved Boh je len jeden."

Tak ma to zaujíma, vsak nemožeš povedať ? Ja som evanjelik, predpokladám že ty si katolík ?

"Vycitas mi, ze ti zavidim? Nie nezavidim. Mam zavidiet, ze cele dni sedis na internete na forach a pises si s imaginarnymi ludmi? Koho si evanjelizoval? Ved ta kazdy ma za fanatika."

No predstav si že mnohí ludia závidia ostatným ked nemusia pracovať ale robia to čo ich baví. Nemusíš sa urážať za to že som ti vysvetlil prečo verím tomu čo verím. Vidím že ty dochádzaju argumenty ked na mnohé moje argumenty si nedal spätnú reakciu, avšak aspon by si mohol priznať že na ne nevieš argumentovať a nie urážať sa a odchádzať z diskusie.

naozaj

Moj nazor je taky, ze Jezis pri poslednej veceri uz nechcel apostolov vystrasit viac ako boli a hovoril im to tak, aby to boli schopni pochopit. Je to vsak len moj nazor, rovnako ako ten tvoj je tiez len vyslovene TVOJ nazor. Dovolim si predpoklad, ze nemavas osobne zjavenia s Jezisom, kde by ti vysvetloval co a ako bolo myslene. Dalej predpokladam, ze dusa bude mat po vstupe do neba trochu inu formu energie ako ma tu na zemi. Bolo by to v sulade s fyzikalnymi zaknmi. Neviem si tiez predstavit naco by nam vlastne telo v nebi bolo a ak by tam to telo naozaj slo, tak je to cisty materialzmus. To si tu spravim tetovania, vytunujem svaly a sup ho ohurovat anjelov do neba. To asi tak nebude :-). Tiez nevidim dovod, preco by Adamov a Evin raj mali byt podobny nebeskemu raju. To by mohli rovno byt v nebi a nezatazovat sa pobytom na Zemi. No a hlavne,vsetko su to len predpoklady, lebo nikto v nebi nebol a nevratil sa nam povedat ako to tam funguje. A nedavaj mi tu prosim ta linky na tych tvojich samanov, co si myslia, ze v nebi boli. To su len chemicke procesy v mozgu. To co je naozaj po ozajstnej smrti sa vsetci leb domnievame.
Mne tu vycitas, ze si nevhodne vysvetlujem Bibliu. A kto si ty, ze ty si myslis, ze ju vysvetlujes spravne? Studoval si nabozenske vedy? Rozpravas sa pravidelne s knazom? Modlis sa k Duchu sv. za osvietenie?
Pytas sa na moju vieru? Preco to potrebujes vediet? Ved Boh je len jeden.

Vycitas mi, ze ti zavidim? Nie nezavidim. Mam zavidiet, ze cele dni sedis na internete na forach a pises si s imaginarnymi ludmi? Koho si evanjelizoval? Ved ta kazdy ma za fanatika. Psychika je casto prepojena s fyzickym stavom tela. Porozmyslaj o navsteve dobreho psychiatra. Ved ak je tvoja psychika v poriadku,tak psychiater ti to len potvrdi. A ak najde psychiatricke ochorenie, tak psychiatrickou liecbou zmiznu i tvoje fyzicke problemy. Ber to ako moju dobru radu pre teba. Dalej uz s tebou nebudem stracat cas. Rozmyslaj, modli sa za osvietenie, otvor svoju mysel a posunies sa vpred. Drzim ti palce.

tomas 12345

desiva veda :

Nebol som tam, pretože som sa necítil dobre, takže som zostal doma. A nie je to žiaden mág, ale veriaci kresťan.

tomas 12345

naozaj :

"To ze budu pit dajaky vinic? Ved to znamena, ze sa tam stretnu."

To znamená to že ho tam aj budú naozaj piť. Ježiš tieto slová povedal pri poslednej večeri kedy pil s apoštolmi víno. Je teda jasné že ked apoštolom povedal že tak ako na Zemi tak aj v nebi bude s nimi piť víno, tak to znamená že s nimi to víno naozaj bude piť. Vôbec nijako z toho veršu nevyplýva že pitie viniču = stretnutie. Naozaj neuveritelne dokážeš prekrúcať niektoré biblické verše a hladať v nich to čo v nich napísané ani nie je!

"To, ze sa spomina duchovne telo? Ved to je dusa, resp. nejaka forma energie."

Nie nie je to duša. Pojem "duchovné telo" sa prvý krát objavuje v Pavlovej reči. Pojem duša sa objavuje v Písme niekolko krát a nikdy nie je pojem "duša" spojená s "duchovným telom". Nič teda nenasvedčuje tomu že duchovné telo predstavuje dušu. A navyše duchovné telo máme podla Pavla dostať až pri vzkriesení a to teda znamená že aktuálne to duchovné telo nemáme. Lenže dušu aktuálne máme, to dosvedčuju aj biblické verše ktoré spájaju dušu s aktuálnym stavom ludskeho tela. To je dôkaz toho že duša a duchovné telo nie sú jeden a ten istý pojem!

Rovnako som ti dal príbeh o Lazárovi, kde obaja boli v tele. Alebo aj tento príbeh je podla teba obrazný ? Nazveš obrazným všetko čo ti nepasuje do tvojho názoru ? A mimochodom kde v Biblii sa píše o tom že človek bude v nebi ako duša a nie ako telo ? Ziaden taký verš si mi nedal, takže na základe čoho tvrdíš že do neba vstúpi duša ?

Co sa Adamy a Evy týka, išlo síce o pozemský raj, no ten pozemský raj bol v mnohom podobný s nebeským rajom. Takže prečo by v nebeskom raji malo íst o úplne odlišnu situáciu ?

Inak ty si akého vierovyznania ? Evanjelik, katolík, jehovista, adventista, či akého vierovyznania ?
Som psychicky v poriadku :) nemusíš si robiť starosti :) a nemusíš mi závidie že nepracujem, venujem sa tomu čo ma baví, tak sa venuj aj ty tomu čo ťa baví a nájdi si v niečom čo ta bude baviť :)

naozaj

naozaj som ti nedal ziaden protivers, pretoze ja ani v tom prvom a ani v tom druhom nevidim nic, kde by sa pisalo o tom, ze telo pojde do neba. To ze budu pit dajaky vinic? Ved to znamena, ze sa tam stretnu. To, ze sa spomina duchovne telo? Ved to je dusa, resp. nejaka forma energie. Pani, ktora zalozila temu ti odporucala rozhovory s knazom. Naozaj by ti to pomohlo, lebo ty si vysvetlujes bibliu od buka do buka. A o raji - ved ten bol na zemi, tak samozrejme ze Adam s Evou mali normalne telo. Ty proste potrebujes knaza, ktory studoval bibliu na vysokej skole a s nim potrebujes viest rozhovor, premyslat a modlit sa k Duchu Svätemu a prosit o osvietenie.

K tomu psychiatrickemu ochoreniu - nie je to moja vec, no podozrenie tam je. Hlavne vsak, aby si neklamal sam seba.