(Len veriaci) Bije moje srdce naozaj pre neho (pre toho chalana)?

Príspevok v téme: (Len veriaci) Bije moje srdce naozaj pre neho (pre toho chalana)?
Angeliana

Ahojte vsetci. Na zaciatok by som vas chcela poprosit aby mi pisali veriaci ludia na prispevok a poradili naozaj s dobrym umyslom (myslim v tom zmysle abyste mi nenadavali alebo nepisali skodlive alebo vulgarne prispevky). Dakujem vopred... Takze...chcela by som vas poprosit o radu v tom co ma trapi. Totiz ked som mala 17 trapilo ma ze som nemala kamaratky/kamaratov a tak mi jedno dievca poradilo nech idem na jednu krestansku zoznamku kde sa mozu spoznat aj bez toho aj ze by som si niekoho nasla do vztahu a ze si mozem najst aj kamosky/kamosov. Vravela som si ze to skusim a tak som tam isla o par dni neskor a nakoniec mi napisal jeden 19rocny chalan na jeden moj prispevok kde som potrebovala poradit (uz nepamatam o co konkretne islo) a tak som mu odpisa na to. Nakoniec sme si zacali pisat a volat a tesila som sa ze som si nasla kamarata s ktorym som dokonca mala vela spolocneho a super bolo :)...lenze sa mi stala taka vec po pol roku ze sme sa zacali hadat co sa tykalo hodnot a aj krestanskych hodnot (priklad. som veriaca a on nebol, nenavidel Boha a pod... ). Plakala som kvoli tomu vsetkemu velmi dlho a aj kvoli tomu ze som mu nevedela pomoct (minimalne dva tyzdne). S mamkou som sa o tom porozpravala a vravela ze sa citim smutne preto lebo som zamilovana. Ja som sa nad tim zasmiala pretoze mi to vtedy pripadalo blbost sa zamilovat do niekoho ked som ani toho cloveka cez internet nevidela, ale stalo sa. Neskor som si uvedomila ten pocit ze som zamilovana (myslela som iba na neho vsade kde som bola, zovieralo ma v hrudi ked som myslela na neho, chcela som mu pomoct so vsetkym s cim potreboval, chcela som byt s nim a pod.)...nakoniec som mu povedala co citim. Zo zaciatku ho to tesilo ale nakoniec ma odmietol. Zaroven sme aj boli od seba velmi daleko takze sme aj vedeli ze by to nefungovalo (vychod a zapad)...o pol roka neskor si nasiel ine dievca cez internet. Bola som smutna aj vtedy ale nie uz kvoli hodnotam ale kvoli tomu ze si nasiel dievca ale trval smutok asi 3 dni a nakoniec som bola stastna ze si niekoho nasiel a priala som mu nech sa ma dobre....odvtedy som o nom nepocula minimalne 3 roky kedze si zrusil socialne siete a tak som sila zivotom dalej. Spoznala som vtedy o rok ineho chalana ale s nim som to rychlo ukoncila a 2 dalsie roky pokracovali...az na jedno leto ked mi napisal ten isty chalan s ktorym som som si pisala pred 3 rokmi aj daco. Napisal mi ze ahoj pise ti chalan ktory ti ublizil a ze ako sa mam. (Snazil sa mi napisat po 3 rokoch s tim ze vie ze mi ublizil). Bola som prekvapena zo zaciatku a tak som mu napisala ahoj sa ze sa mam dobre. V rovnaky ten den sme si nakoniec zavolali a rozpravali 3 hodiny aj nieco minimalne. Vsetko sme si vysvetlili a vyrozpravali a aj prepacili si medzi sebou. Vysvetlil mi aj ohladom toho jeho dievcata s ktorou mal byt ze nakoniec ona si nasla niekoho ineho. Bola som rada nakoniec ako to vsetko za tie roky s nim dopadlo zmenil sa nakoniec a uz mal vysporiadaneho sam seba (totiz mal pred tymi rokmi depresie, rozvedena rodina, bludenie zivotom, nezaradene hodnoty a pod)...modlila som sa inac za neho pred rokmi a kedze mi pisal po tych rokoch modlila som sa za neho znova aby sa mal dobre kedze este stale boli veci ktore mal tazke. Obcas sa stale za neho pomodlim....nakoniec v pritomnosti teraz v juni som bola na sesternicinej svatbe na zapade a to sme sa dohodli ze sa stretneme na dalsi den po svatbe. A tak sa aj stalo ze sme sa stetli po 2 rokoch obnoveneho pisania si a volania. Zo zaciatku ked som ho videla nevedela som ako kedze som bola opatrna ale prekvapivo som sa ho vobec nebala naopak sme kecali do aleluja. Mozno to bolo ze mam 22 a on 24 takze som bola asi aj vyzrela xD....dala som mu dokonca darcek ako modlitebnu knizku a ruzencek. Tesil sa velmi z toho a nakoniec z coho som bola velmi prekvapena a vravel ze to bude vyuzivat (aj vyuziva)...nakoniec som ho pozvala na púte kde chodim sa modlit a nakoniec sa aj obratil na veriaceho cloveka z coho som bola velmi prekvapena a zaroven mala aj nakoniec radost z neho :). Uvedomila som si aj ze sa mi pred ocami meni a ze stale ho aj konecne nazivo spoznavam kedze len teraz tento rok som ho videla nazivo niekolko krat a zistila aj ze ma aj ine vlastnosti ktore som nezpoznala este a tak odvtedy chodi ked sa dohodneme zo zapadu za mnou aby sme isli von po meste...a dostavam sa k bodu konecne kde potrebujem poradit. Totiz odvtedy co chodime von je super bavime sa spolu a chodime aj do muzeii alebo do parku k jazeru, na zmrzlinu a pod...co je super, lenze ma trapi jedna vec. Povedal mi totiz ked sme sa videli niekolkokrat potom ze sa mu pacim no vie ze nezacnem pravdepodobne s nim chodit (po tom co sa stalo). Ja som mu samozrejme odpustila a a je pravda zaroven ze som len opratrna. Povedala som mu aj ze by som ho rada spoznala a povedala aj nech si vytvori vztah s Bohom (kedze sa obratil nedavno) a az potom sa uvidi. Povedal mi ze dobre rozmyslam a tak sme sa aj dohodli... Zaroven tu ma trapi jedna vec ale... Totiz ked naposledy isiel naspat domov tak dal mi pusu ma lice a aj ja jemu kedze sme sa lucili a vraj som bola cervena jak paprika (aspon tak povedal)...takze tu je otazka...totiz neviem ci sa mi paci tak ako pred rokmi ano bola som sice cervena ako paprika ale neviem ci mam tie znaky ze sa mi paci tak ako predtym. Totiz vnimam ze nemam znaky ze by som bola nervozna ci mi bilo srdce alebo ci by som chcela byt s nim ako kedysi pred rokmi. Jedine co vnimam s nim je mi je pri nom dobre. Totiz ze pri nom relaxujem a ze sa aj ho nebojim...ale hlavne je to ze vnimam to ze mi je s nim dobre ale to je asi cele. Nevnimam toriz to akokeby mi bilo srdce ci by som bola nervozna ci by som myslela kazdy den na neho...nieje to totiz take ako predtym ked som mala 17 a bola voci nemu vtedy taka v zamilovanosti...je to ine dnes...nieco co nedokazem po pravde pochopit...preto neviem ci sa mi paci alebo nie...naozaj jediny pocit co mam ze mi je dobre s nim a ze napriklad ked sa obijmeme ked odchadzame tiez tak je to dobry pocit no nervozna niesom ked sa obijmem...neviem to vysvetlit...zaroven mu nechcem ublizit hlavne pokial to neni to coho sa aj bojim a nemam any v umysle mu ublizit a ani nechcem mu ublizit...ja viem pytam sa tazku radu a zaroven viem ze je hlupost sa vas pytat kedze nemozete zazivat moje pocity ale bola by som rada keby ste mi poradili po pripade pokial ste mali podobnu skusenost...dakujem vopred a prepacte ze je to tak dlhy prispevok ^^'

BJ 2

V Biblii je napisane tolko blbosti, ze toto keby povedal alebo chcel Boh, tak to "zbohom". Vsetky tie jatky, kamenovania.... v starom zakone.
A modlitby k Marii urcite funguju, skusal som, funguje to. Pomaha to, rovnako ako ina modlitba. Vidno, ze Boh podla toho nesudi, ak sa modlis pekne a s vierou v Boha, tak funguje aj ked prosis Mariu. je to mozno preto, ze Maria sa nakoniec dostala do neba.

mirec411

tomas 12345 - táto téma patrí Angeliane a nechcem ju spamovať debatou s tebou. Chápem ťa, rozumiem ti, ale zároveň poznám iných Tomášov z iných náboženstiev, ktorí sú presvedčení o existencii ICH Boha - Alláha, Budhu, Krišnu... a tam by bola parketa pre debatu medzi nimi a tebou. Každý sa modlí k inému Bohu, každý má bibliu, či korán a v presvedčení o "vlastnej pravde" a história dokazuje, že sa pokojne dokážu aj zabíjať v mene toho SVOJHO Boha. Čo je to za vieru?! Jeden druhého udiera Bibliou a Koránom po hlave až na zabitie... Ďakujem, nič také si neprosím. Moje vedomie je samozrejme nastavené na vnímanie a prijatie jediného Boha, a ak ho nazveš "univerzálnym", tak áno, Univerzálneho. Nie je to Boh z Biblie a ani z Koránu. K obom mám svoje výhrady..., ale to je moja vec - vec môjho poznania, mojich skúseností a mojich zážitkov. Nikomu neberiem jeho vlastnú vieru a ani "nevieru" (aj keď reálne každý verí...). ------- No a sv. Mária? Ty ju vidíš inak - zatiaľ čo iní sa k nej s obrovskou dôverou modlia vo Francúzskych Lurdách, či v Portugalsku k Fatime. Aj keď tieto zjavenia boli odborníkmi a lekármi dokázané, vrátane uzdravení, ty modlitby veriacich berieš ako "modloslužbu". Ale aby si rozumel: - Mne to nevadí!!! Chápem tvoje presvedčenie presne tak, ako presvedčenie zarytých ateistov, pretože podľa mňa je to čistý prejav SLOBODNEJ VôLE človeka. -------- Lenže... Pozerať ako spochybňuješ vieru niekoho (teraz Angiliniany), tak prepáč, ale vidím to len ako tvoju sebeckú, tvoju osobnú vieru. No a už len veselé mi môže byť nazvanie ruženca "okultným" predmetom. Kríž nie je okultným predmetom? Ani kalich? A čo samotná Biblia? --- Tomáš, Tomáš... Ale už stačí. Myslím, že moja viera ostane univerzálnou a môj Boh bude v mojom vnímaní univerzálnym - teda rovnakým pre každú ľudskú dušu, ktorá je tu na Zemi. A sväté mi bude všetko, čo ľuďom prináša to hlavné: - silu poznania a lásku. Od Budhu, cez Ježiša, až po Máriu. ------- ...A už tu nebudem spamovať tému. Nepatrí nám.

desiva veda

mirec, vidim to uplne ako ty, si vyborny analyzator.
ta moja verzia bola len jedna z verzii, priklanam sa k tvojej, je ovela pravdepodobnejsia.

tomas 12345

mirec411 :

"keď sa modlíš k Ježišovi, zatiaľ čo láska a modlitba k jeho matke je iba falošnou "modloslužbou"."

Lenže Ježiš bral svoju pozemskú matku ako normálneho človeka tak ako každého iného. To dokazuje Lk 11:28 a Mk 3:34. Mária je teda len človek bez toho aby sa jej prisudzovala nejaká vyššia funkcia. Toto je jedna vec, a dalšia vec je tá že Biblia jasne prikazuje že modliť sa a prosiť máme jedine Boha, o žiadnom inom sprostredkovatelovi tam nie je ani reči. Pre tieto dôvody odmietam nejaké modlenie a prosenie u Márii.

Len ťažko niekto pochopí tvoju vieru, keď už aj ateisti vedia, že sám Boh je láska a že aj Ježišove slová zneli: - "Miluj blížneho svojho..."

Zato že sa človek odmieta modliť k Márii nemiluje svojho blížneho ?

"Veriaci človek jednoducho verí, ...pretože aj keby nikdy v živote nepočul o Bohu, o Ježišovi, či o Márii, ale modlil by sa v hlbokej viere za vyzdravenie, či v zúfalosti za záchranu hoci aj v pralese k stromom, tak by bol veriacim človekom. Jeho úprimnú prosbu by ako modlitbu pochopil aj sám Boh."

Toto by som mohol prijať ale jedine kebyže nie som kresťan. Ako kresťan verím že jedine kresťanský Boh je ten pravý Boh a preto pochopitelne modlenie sa k nejakým stromom v pralese označím za modloslužbu.

"VIERY, ktorá vôbec nepozná náboženstvá."

A to je aká viera ? Ty teda neveríš v konkrétneho Boha ale v univerzálneho Boha ?

mirec411

desivá veda, samozrejme som zobral do úvahy všetko, ...a aj článok Angeliany som čítal podrobne a pozorne. Myslím že viem čo myslíš a čo naznačuješ, ale... Musel by som naivne veriť v náhle "obrátenie" toho chalana, a aj v to, že hovorí pravdu o naozaj ťažkom živote v rodine a že tieto "náreky" nevyužíva u veriaceho dievčaťa len na obmäkčenie jej srdca. ---- No povedzme, že hovorí pravdu o rodine a aj o všetkom ťažkom v jeho (zatiaľ) krátkom živote. No prečo to hovorí dievčaťu, ktoré sa s ním zoznámilo na internete za účelom nájsť si chlapca na vzťah? Nezdá sa ti to účelové z jeho strany? Prečo mal kedysi také striktné názory na vieru? Veď už vtedy žil v problematickej rodine a akosi ho to nepoznačovalo..., nehľadal vieru, hoci Angelianu poznal. Nechal ju tak a našiel si iné dievča. Potom nemal nikoho a tak skúsil "zlomiť" svoju starú známu - a prepáč, podľa mňa ľútostivou hrou na trpiaceho chlapca. -------- Nechcem byť k nemu zlý, naozaj nie... Ale ešte nikto nedokázal spoznať človeka cez internet, ...a naivne uveriť jeho stonaniu a prechodu na vieru... hmm... Tento druh naivity neprináša dievčatám nič dobré. Nepoznajú sa..., nemôžu byť spolu kvôli diaľke..., a aj on sám dobre vie, že dievča z opačného konca republiky by mu mohlo byť dobré akurát tak na nejakú hru. Môžu si písať, môže mu byť vzdialenou kamarátkou, ale reálny pohľad by mal mať každý - aj ona, aj my. ----------- PS: - Pozri na jej slová o tom, že necíti lásku, ale zároveň píše o príjemných pocitoch z objatia. No a pre mňa to indikuje jediný pocit: - chýba jej skutočný partner - skutočná láska k niekomu, kto by ju objal a rozbúchal jej srdce. ---- No a toto by mohli byť jej ružové a naivné okuliare (- teda čo sa týka toho náhle zmeneného chlapca, ktorý podľa mňa ostal akým bol...).

SaZamysli

Autorka priznava,ze bola donho zamilovana a on ju odmietol a ze vie o tom,ze jej ublizil.Ked uz sme pri viere,nie je sebecke sa odrazu ozyvat niekomu,kto bol zamilovany a odmietnuty?Ok,mal tazke okolnosti,ale nie je jediny s takymi okolnostami.Tak sa mohol ozvat naozaj kamaratke a nie dievcatu,ktore bolo donho zamilovane v minulosti.Vyslovene neempaticky to vyzera.

mirec411

------ Tomáš 12345 : - Konečne som pochopil tvoj vyhranený druh ""viery"". KTO, či KDE si sa naučil niečomu takému, ako je selektovanie viery v Boha?! Modliť sa k Márii je iba "modloslužba"? Máš čudnú vieru, keď sa modlíš k Ježišovi, zatiaľ čo láska a modlitba k jeho matke je iba falošnou "modloslužbou". Len ťažko niekto pochopí tvoju vieru, keď už aj ateisti vedia, že sám Boh je láska a že aj Ježišove slová zneli: - "Miluj blížneho svojho..." Nuž ale tvoja viera je asi iná. Vieš ako vyzerá skutočne "veriaci človek"? --- Veriaci človek jednoducho verí, ...pretože aj keby nikdy v živote nepočul o Bohu, o Ježišovi, či o Márii, ale modlil by sa v hlbokej viere za vyzdravenie, či v zúfalosti za záchranu hoci aj v pralese k stromom, tak by bol veriacim človekom. Jeho úprimnú prosbu by ako modlitbu pochopil aj sám Boh. .....Len náš Tomáš12345 - ten nie. Tomáš má vlastnú predstavu o viere, ...a tá je presná. Lenže čosi jej chýba. Chýba jej pochopenie VIERY ako takej. VIERY, ktorá vôbec nepozná náboženstvá. ---- Lenže to náš Tomáš asi nepochopí :) Či áno? Možno raz...

desiva veda

mirec, paci sa mi, co si napisal, o tej pretvarke a vobec. ja len ci si zobral do uvahy, ze on je velmi mlady, nazory sa mu formuju, AJ pod vplyvom priatelov. mal depresie, rozchod, nie idealne rodinne prostredie, kamaratku s vierou, tak si povedal, ze to skusi takto.

mirec411

Angeliana, ...budem veriť, že si nemýliš ľudský súcit a pochopenie so skutočnou partnerskou láskou (kvôli jeho rodinným problémom). Sú to dve veľmi odlišné veci a myslím, že to podvedome aj sama tušíš. Máš ho rada ako človeka, súcitiš s ním..., ale tak nevyzerá láska medzi dvomi ľuďmi v partnerskom vzťahu. Podľa všetkého ide len o minulosť - o priateľské stretnutie sa s niekým z minulosti. S niekým, kto mal veľmi svojské a vyhranené názory, kto si našiel dievča (možno vôbec nie jedno), kto sa s tým dievčaťom rozišiel (...alebo oni s ním?...) a kto sa zrazu(!) celkovo zmenil. Nechcem byť domýšľavý a ani podozrievavý, ale tebe, Angeliana, tá zmena nepripadá ako účelová - teda presne "ušitá" na tvoju mieru? -------- Pozri, keby som nevedel nič o rôznych druhoch pretvárky, ktoré sa s obľubou používajú na získanie si sympatií, či ako falošný argument, či falošné predstieranie lásky..., tak by som ťa ani nemal pred čím varovať... Lenže keď vidím tú náhlu zmenu chalana..., ten jeho obrat o 180 stupňov..., tak sa na to pozerám veľmi prakticky, logicky a reálne. Nevynechávam ani tvoje pocity a tvoju radosť z jeho zmeny, ale... Naivita nemá vo vzťahu čo robiť, ...aj keď, žiaľ, mnohí na ňu doplácajú. ------- Môj názor je, že tvoje JA - tvoja duša, má radosť z aj z takéhoto priateľstva, ale srdce necíti nič viac, ako určité priateľstvo k človeku. No aj ono nie je celkom presvedčené o úprimnosti jeho slov, činov a akejsi príliš prudkej premeny. V hlave ti bude víriť veľa otázok o tom, prečo by to robil, prečo hento i ono..., ale mnohým je jasné, že niečo tu výrazne nehrá a nesedí... ------- No a na záver dodám jeden dôležitý fakt: - Váš vzťah (akýkoľvek) je, a aj by bol, aj tak len vzťahom "Na diaľku", čo by vôbec nevyhovovalo podmienkam pre vytvorenie skutočného partnerského vzťahu. Akosi verím, že nájdeš správnu odpoveď aj na váš internetový vzťah z minulosti a rovnako aj zo súčasnosti. Nechaj spolupracovať rozum a srdce, aby ti vnútorný hlas nakoniec povedal odpoveď. Nech je Boh s tebou, Angeliana.

SaZamysli

Ked clovek ublizi raz,urobi tak aj druhykrat.Viem,ze chces byt odpustajuca a neviem co este,ale sama vidis,ze aj tvoje telo ti to dava najavo(necitis zamilovanost).a vobec,ked ste sa dlhoo nestretavali iba pisali si a ty si sa do pismen zamilovala on sam priznal,ze ti ublizil a prisiel az ked ho odkopla priatelka to dost o nom svedci.Bez ohladu ci veri v Boha ci nie len sa ludsky nad tym zamysli,ze asi ci s takym clovekom chces byt vobec v kontakte?