Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

(Len veriaci) Bije moje srdce naozaj pre neho (pre toho chalana)?

Príspevok v téme: (Len veriaci) Bije moje srdce naozaj pre neho (pre toho chalana)?
Angeliana

Ahojte vsetci. Na zaciatok by som vas chcela poprosit aby mi pisali veriaci ludia na prispevok a poradili naozaj s dobrym umyslom (myslim v tom zmysle abyste mi nenadavali alebo nepisali skodlive alebo vulgarne prispevky). Dakujem vopred... Takze...chcela by som vas poprosit o radu v tom co ma trapi. Totiz ked som mala 17 trapilo ma ze som nemala kamaratky/kamaratov a tak mi jedno dievca poradilo nech idem na jednu krestansku zoznamku kde sa mozu spoznat aj bez toho aj ze by som si niekoho nasla do vztahu a ze si mozem najst aj kamosky/kamosov. Vravela som si ze to skusim a tak som tam isla o par dni neskor a nakoniec mi napisal jeden 19rocny chalan na jeden moj prispevok kde som potrebovala poradit (uz nepamatam o co konkretne islo) a tak som mu odpisa na to. Nakoniec sme si zacali pisat a volat a tesila som sa ze som si nasla kamarata s ktorym som dokonca mala vela spolocneho a super bolo :)...lenze sa mi stala taka vec po pol roku ze sme sa zacali hadat co sa tykalo hodnot a aj krestanskych hodnot (priklad. som veriaca a on nebol, nenavidel Boha a pod... ). Plakala som kvoli tomu vsetkemu velmi dlho a aj kvoli tomu ze som mu nevedela pomoct (minimalne dva tyzdne). S mamkou som sa o tom porozpravala a vravela ze sa citim smutne preto lebo som zamilovana. Ja som sa nad tim zasmiala pretoze mi to vtedy pripadalo blbost sa zamilovat do niekoho ked som ani toho cloveka cez internet nevidela, ale stalo sa. Neskor som si uvedomila ten pocit ze som zamilovana (myslela som iba na neho vsade kde som bola, zovieralo ma v hrudi ked som myslela na neho, chcela som mu pomoct so vsetkym s cim potreboval, chcela som byt s nim a pod.)...nakoniec som mu povedala co citim. Zo zaciatku ho to tesilo ale nakoniec ma odmietol. Zaroven sme aj boli od seba velmi daleko takze sme aj vedeli ze by to nefungovalo (vychod a zapad)...o pol roka neskor si nasiel ine dievca cez internet. Bola som smutna aj vtedy ale nie uz kvoli hodnotam ale kvoli tomu ze si nasiel dievca ale trval smutok asi 3 dni a nakoniec som bola stastna ze si niekoho nasiel a priala som mu nech sa ma dobre....odvtedy som o nom nepocula minimalne 3 roky kedze si zrusil socialne siete a tak som sila zivotom dalej. Spoznala som vtedy o rok ineho chalana ale s nim som to rychlo ukoncila a 2 dalsie roky pokracovali...az na jedno leto ked mi napisal ten isty chalan s ktorym som som si pisala pred 3 rokmi aj daco. Napisal mi ze ahoj pise ti chalan ktory ti ublizil a ze ako sa mam. (Snazil sa mi napisat po 3 rokoch s tim ze vie ze mi ublizil). Bola som prekvapena zo zaciatku a tak som mu napisala ahoj sa ze sa mam dobre. V rovnaky ten den sme si nakoniec zavolali a rozpravali 3 hodiny aj nieco minimalne. Vsetko sme si vysvetlili a vyrozpravali a aj prepacili si medzi sebou. Vysvetlil mi aj ohladom toho jeho dievcata s ktorou mal byt ze nakoniec ona si nasla niekoho ineho. Bola som rada nakoniec ako to vsetko za tie roky s nim dopadlo zmenil sa nakoniec a uz mal vysporiadaneho sam seba (totiz mal pred tymi rokmi depresie, rozvedena rodina, bludenie zivotom, nezaradene hodnoty a pod)...modlila som sa inac za neho pred rokmi a kedze mi pisal po tych rokoch modlila som sa za neho znova aby sa mal dobre kedze este stale boli veci ktore mal tazke. Obcas sa stale za neho pomodlim....nakoniec v pritomnosti teraz v juni som bola na sesternicinej svatbe na zapade a to sme sa dohodli ze sa stretneme na dalsi den po svatbe. A tak sa aj stalo ze sme sa stetli po 2 rokoch obnoveneho pisania si a volania. Zo zaciatku ked som ho videla nevedela som ako kedze som bola opatrna ale prekvapivo som sa ho vobec nebala naopak sme kecali do aleluja. Mozno to bolo ze mam 22 a on 24 takze som bola asi aj vyzrela xD....dala som mu dokonca darcek ako modlitebnu knizku a ruzencek. Tesil sa velmi z toho a nakoniec z coho som bola velmi prekvapena a vravel ze to bude vyuzivat (aj vyuziva)...nakoniec som ho pozvala na púte kde chodim sa modlit a nakoniec sa aj obratil na veriaceho cloveka z coho som bola velmi prekvapena a zaroven mala aj nakoniec radost z neho :). Uvedomila som si aj ze sa mi pred ocami meni a ze stale ho aj konecne nazivo spoznavam kedze len teraz tento rok som ho videla nazivo niekolko krat a zistila aj ze ma aj ine vlastnosti ktore som nezpoznala este a tak odvtedy chodi ked sa dohodneme zo zapadu za mnou aby sme isli von po meste...a dostavam sa k bodu konecne kde potrebujem poradit. Totiz odvtedy co chodime von je super bavime sa spolu a chodime aj do muzeii alebo do parku k jazeru, na zmrzlinu a pod...co je super, lenze ma trapi jedna vec. Povedal mi totiz ked sme sa videli niekolkokrat potom ze sa mu pacim no vie ze nezacnem pravdepodobne s nim chodit (po tom co sa stalo). Ja som mu samozrejme odpustila a a je pravda zaroven ze som len opratrna. Povedala som mu aj ze by som ho rada spoznala a povedala aj nech si vytvori vztah s Bohom (kedze sa obratil nedavno) a az potom sa uvidi. Povedal mi ze dobre rozmyslam a tak sme sa aj dohodli... Zaroven tu ma trapi jedna vec ale... Totiz ked naposledy isiel naspat domov tak dal mi pusu ma lice a aj ja jemu kedze sme sa lucili a vraj som bola cervena jak paprika (aspon tak povedal)...takze tu je otazka...totiz neviem ci sa mi paci tak ako pred rokmi ano bola som sice cervena ako paprika ale neviem ci mam tie znaky ze sa mi paci tak ako predtym. Totiz vnimam ze nemam znaky ze by som bola nervozna ci mi bilo srdce alebo ci by som chcela byt s nim ako kedysi pred rokmi. Jedine co vnimam s nim je mi je pri nom dobre. Totiz ze pri nom relaxujem a ze sa aj ho nebojim...ale hlavne je to ze vnimam to ze mi je s nim dobre ale to je asi cele. Nevnimam toriz to akokeby mi bilo srdce ci by som bola nervozna ci by som myslela kazdy den na neho...nieje to totiz take ako predtym ked som mala 17 a bola voci nemu vtedy taka v zamilovanosti...je to ine dnes...nieco co nedokazem po pravde pochopit...preto neviem ci sa mi paci alebo nie...naozaj jediny pocit co mam ze mi je dobre s nim a ze napriklad ked sa obijmeme ked odchadzame tiez tak je to dobry pocit no nervozna niesom ked sa obijmem...neviem to vysvetlit...zaroven mu nechcem ublizit hlavne pokial to neni to coho sa aj bojim a nemam any v umysle mu ublizit a ani nechcem mu ublizit...ja viem pytam sa tazku radu a zaroven viem ze je hlupost sa vas pytat kedze nemozete zazivat moje pocity ale bola by som rada keby ste mi poradili po pripade pokial ste mali podobnu skusenost...dakujem vopred a prepacte ze je to tak dlhy prispevok ^^'

BJ 2

Tomas... to myslis vazne? Ty nevies, ze nie vsetci krestania beru Bibliu ako bozie slovo, ako zakon? A su aj taki, ktori tam niektore pasaze zmenili/ respektive si vysvetlili po svojom?
Ten co nasleduje bibliu, je Biblik, alebo ako to povedat. Krestan nasleduje Krista. Teda nemusi uznat Bibliu za Bozie slovo. Je to kniha napisana LUDMI. Tym padom je omylna. Ako clovek. Clovek, co uveri ze Bibla je svata a urcite Boh by nedopustil v nej nepravdu, je len veriaci... veri v to. Ale nieje preto Krestanom. Krestan je ten, kto nasleduje odkaz Krista, a o nom sa nedozvedame z Biblie, ale so zvitkov, ktore sa zachovali. To je rozdiel. Bibla a zvitky. Nemyslis? Bibliu niekto vybral, ze tam budu len urcite veci z tych zvitkov. A ine nie. Cize niekto iny ti vybral, comu mas verit. Ale precital si vsetky zvitky, ktore sa nasli? A takisto, dalsia vec... Stary zakon. To si kazdy moze vysvetlit po svojom. Nasledovat Bibliu je preto nebezpecne.

Zuzana209

budteopatrni - nie je okultizmus keď sa niekto úprimne modlí s Bohu lebo potrebuje odpoveď a prosí o "znamenie". Následne je pozorný na všetko čo sa deje okolo neho..(samozrejme nemôžeme Bohu diktovať ako nám má odpovedať)

Inými slovami - ak sa nemodlím k Bohu a len hľadám pochabo znamenia okolo seba - tak vtedy som pomýlená, ale ak napr. hľadám životného partnera a nie som si istá, vtedy sa môžem modliť k Bohu aby mi dal do cesty udalosti, pomocou ktorých uvidím, či sa rozhodujem správne...

Samozrejme všetci by sme boli štastní keby sme odpoveď od Boha zretelne počuli - ale tu na Zemi to nie je také ľahké - preto je odpoveď často získaná "potvrdením zhora" prostredníctvom "náhod" alebo "znamení" - v Svätom Písme je takýchto príkladov mnoho - napr. 2 Kniha kráľov 20, 8-11 alebo v Novom Zákone - Skutky apoštolov - kap. 1 - kde volili nového apoštola tak, že naprv sa pomodlili k Bohu a potom losovali, kto má byť zvolený podľa Božieho rozhodnutia...

Angeliana

Dakujem vsetkym ktory sa vyjadrili k mojej teme...niektore boli aj dobre ktore si vezmem k srdcu. Zaroven ma trosku aj mrzi ako sa diskusia vyostruvava nakoniec, preto som to na zaciatku pisala aby ste sa hlavne chovali slusne lebo som sa bala ze nieco take aj nastane a aj nastalo...tak sa aj za to ospravedlnem pokial som napisala nieco co vas rozhorčilo na tolko ze ste zacali diskusiu rozoberat az takto daleko a aj mimo temy...ale zaroven som rada aj za to ze ste ma neignorovali a aj nakoniec sa vyjadrili za co dakujem a dakujem aj za to ze ste mi pomohli si spomenut na veci na ktore som ohladom lasky zabudla a nasla nakoniec odpovede inde este kde boli lepsie rozpisane ohladom tejto veci ktora ma trapi...chcela by som sa este vyjadrit ak sa este da ku niektorym ktory mi nakoniec odpisali a verim ze to nemysleli zle. Dakujem vsetkym este raz za vyjadrenie sa :)...
Na zaciatok este by som chcela dat aj dovod preco som sa na tuto temu pytala. Jeden z prvych dovodov je ze je pravda ze som to chcela rozobwrat inde, lenze krestanske poradne su vacsinoh platene tak som si spomenula na ruro stranku tak som napisala tu znova. Dalsi dovod je ze ide o to aj ze som si uvedomila ze som mala o zamilovanosti nakoniec zly obraz. Ide o to ze citala som si totiz jeden clanok a je na nom aj pravdy. Casto sme totiz pod vplyom zleho a medii, serialov ktore sa nam snazia ukazovat ako sa zamilovavat. Po pravde myslela som si ze je to aj v realnom zivote (napriklad busenie srdca som si myslela ze je vzdy pri cloveku ktoreho zo zaciatku tak vnimas) ale nieje to tak. Nikto vam nepovie ze ide o cestu ktora ma niekolko faz a neexistuje ze by kazda faza bola rovnaka...co tim chcem povedat je ze zatial zistujem vdaka tim fazam ci ho mam rada alebo nie. Zaroven ako som spominala rozpravali sme sa uz o tom ze musime byt opatrny aby sme metaforicky nevrazili hned do steny ^^'. Pacil sa mi tu nazor jeanValjean a desivej vedy ze ludia sa menia, a je pravda ked si to tak vezmem v uvahe ze aj ja sa menim. viem zaroven ze nemam take podobne sposoby ako predtym pretoze uz niesom tinedzer ale dospelou. Co sa tyka mojho kamarata mrzi ma ze ste ho po niektory hodili do vreca hned pretoze to naozaj zly clovek nieje a nikdy som to ani netvrdila. Co sa tyka jeho frajerky ktoru mal tak s nou nic nemal kedze sa podobne s nou nikdy v zivote nevidel a po roku tak isto s nou skoncil a nemal nic s nou spolocne...ale to nieje co je dolezite...dolezite je ze si nezelam aby ste na neho mali utoky z tohro hladiska to nebol umysel (ospravedlnujem sa ak som v clanku vyznela, umysel to nebol)...

mirec411 - co sa tyka to co si napisal tak ti velmi dobre rozumiem. rozumiem aj ze ti idu z neho skor obavy ci sa mu da verit, alebo ci mi len neklame alebo ci sa len nepretvaruje, ci nemysli len na seba ci nechce len ziskat len to svoje, kedze najprv sme sa bavili dobre, a potom zrazu nie, a potom mal priatelku, a potom nic a potom si na mna spomenul, a potom sa obratil, a zrazu sa modli, a teraz si ma chce ziskat, lebo som osamela, lebo ho lutujem a pod. ...k tomu by som sa vyjadrila ze rozumiem ze skor kazdemu ide na taketo myslienky len obavy ktore som si vsimla ze mas z mojho clanku...co sa tyka tohoto tak nemusis mat obavy. Myslim to tak preto lebo kamarat nieje taky ktory by robil pretvarku. Nikdy ma totiz do nicoho nenutil nasilu naopak casto lutuje co sa stalo a nieje si isty ci sa ma so mnou kamaratit po tom vsetkom vo mi ublizil. Viem, vyzera to akokeby ma chce obalamutit takymto sposobom ale opak je pravdou. Ja som uz velmi vela krat zazila ze by ma niekto zradil a to vacsina boli dobry herci ako naozaj. Viem teraz ti posobim ako naivna s ruzovymi okuliarmi ako si ma nazval v diskusii ale aj to je opak. Mrzi ma ze si ma odsudil iba vdaka mojich slov z clanku z toho ze som naivna. Ja som naopak realista ak by si sa ma chcel opytat...na zaver by som skor dodala ze nic som nemyslela zle s tim co ti pisem. Naopak viem ze mas skor pochybnosti ktore ti rozumiem. Zaroven by som skor dodala ze vies preco som u odpustila? Pretoze niesom sudca a aj ja som porobila chyby ktore lutujem dodnes (a vie aj o nich aj on je s tim v pohode...) preto sa s nim bavim aj dneska a viem ze mal iba svoje nazory ktore zmenil neskor v dospelosti a verim ze bude iba dobre rast :)...inac to ze sa mu pacim to neznamena ze idem mu skakat do narucia ci co -___- naopak sa na nepytal ci chcen s nim chodit naopak stale dokola hovori ze radsej by sa stratil z mojho zivota. Na to som mu povedala len abh si vytvoril vztah s Bohom a potom s niekym inym...to co bude tak bude a nechavam to aj ja Panovi do ruk, inac budem mu kamaratka urcite aj keby sa to v buducnosti nemenilo :)...a dakujem ti za rady a verim ze si nemyslel nic zle o to sa nemusis bat a ani si to nemyslim :) Nech ta Pan Boh zehna :) ...

BJ 2 - nepochopila som uplne co si tim myslel po pravde. Mal si na mysli ze musi byt tam hned nieco sexualne medzi nami? Myslis ze je to pointa vztahu ktora musi byt medzi prvymi?...k tomu by som skor povedala ze o ziaden sexualizmus u nikoho nebol. Ak by si sa ma chcel dopredu opytat tak ja som v zivote napriklad doteraz s nikym nechodila iba som bola zamilovana bola doteraz. Nikdy v zivote som nebozkavala chalana a ani nemala vztyk. Vo vseobecnosti ak to viaceri veriaci ste si nevsimli tak Pan Boh povedal ze aby sme nescudzoložili. Sexualita je cinnost ktora nam bola dana . ak mozem spomenut tak v biblii je to krasne napisane:
Varujte sa smilstva! Každý hriech, ktorého by sa človek dopustil, je mimo tela; kto však smilní, hreší proti vlastnému telu.
Korinťanom 6:18
Malokedy pouzivam pre druhych sa priznam slovo z biblie ale toto mi pri vas napadlo tak preto to pisem...

Iba tolko som chcela co sa tyka tohoto a zaroven by som chcela dodat este nieco co ma od vas naopak velmi zranilo ze ste mi naznacili ze mam prazdnu vieru tim ze sa tu pytam tak to ste velmi odvazny na to ze ste mi to tak povedali priamo cez pisanie. Viem ze robim chyby a aj ja hocikedy padnem ale nikdy som nepadla este vo viere v Pana. Ak bh vas to zaujimalo tak uz som sa rozpravala o tom aj s inymi a aj s knazmi a modlim za aj konretne ku Pánovi a ku sv. Jozefovi aby vyslysal moje prosby u Pána. Vsetko co ma trapi ide k nemu. Snazim sa chodit aj na euchatistiu a spovede ako sa da takze musim uznat ze ste velmi trufaly na to co ste mi napisali co sa tyka mojej viery. Ako som spominala aj u mirecovi tak som okrem rad ktore som dostala od veriacich rodiny a knazov uz davno, tak som mala v plane to napisat uplne inde v poradni lenze poradne sa platia a peniaze ja nemam (myslim ako naozaj lebo akurat som skoncila skolu a niesom zarabajuca). Takze po pravde mne sa zda ze ste mi chceli poradit no trosku pri vas ma to rozhorcilo zaroven aj. Vravim toto vsetko laskou aby ste vedeli nic proto vam nemam. Iba tolko by som chcela. dakujem ajtak za prispevok do diskusie...

tomas 12345 - k vam by som sa vyjadrila skor v tom ako prve ze mi pripominate trochu toho chalana ktoreho som spominala ked mal 19. Mal podobne nazory ako vy no on ich naopak ma dnes uplne ine ako 25 rocny. Tu by som vas skor chcela povzbudit aby ste si nasli krestanskeho knaza ktory by sa s vami porozpraval. On to tak isto urobil a zmenilo ho to k lepsiemu. Viete, som veriaca a k tomu by som chceka dodat a zaroven sa vyjadrit uplne vsetkym ze pravy veriaci nikdy nenuti druheho aby sa stal veriaci alebo presviedcal nazory a cinnosti veriaceho cloveka ktory ich vykonava. To nieje viera ale utlačanie a zaroven druh diktatury. Pokial sa citite byt veriaci v tomto okrese tam verim ze musite byt vekmi vycerpany, smutny a malokedy stastny a casto si presadzujuc nazory vasho druhu pokolenia co vam asi dodava energiu takymto sposobom. Co sa tyka Panny Marie spoznajte ju ako Sedembolestnú Pannu Mariu urcite si k nej vztah najdete :). Viete Pan Boh nas nechce dokonalych, ale podobnych k nemu a to je laskavost k sebe, rodine/okoliu, a k Bohu. Ja viem, je to tazke pochopit kto nieje veriaci a mozno aj malo veriaci ale tazke to nieje ako sa to zda. Je to dlha cesta co kazdy sa formuje do konca svojho zivota. Tak nas aj Pan Boh vnima a verim ze nam len pomoze a aj pomoze ked sa k nemu budeme modlit :). Takze naopak ta chcem iba povzbudit k viere ako k laske. Nie ako povinnost. Laska nieje povinnostou ale vodou bez ktorej neprezijes ani 3 dni. Tak to ja vnimam a nemam ani v plane vnucovat ale naopak iba povzbudit co bolo myslene na kazdeho s vas co som napisala....na zaver by som ti chcela aj tebe podakovat za prispevok do diskusia a dufam ze aj tebe a aj pre vsetkych co som pisala nebudete mysliet v zlom :) Nech vas Jezis posilnuje, Duch Sväty vedie a Pan Boh nech vytvara a stale ľúbi :) ...

Zuzana209 - dakujem za prispevok a aj povzbudenie :) co sa tyka mojich rozhovorov s Panom tak tie sa modlievam aj vlastnymi slovami uz nejaku dobu este sa stale aj takto ucim :) dufam ze si ma vypocuje aj takym sposbom. Co sa tyka znameni ktore mi Pan Boh dava tie vnimam a snazim sa vnimat len este stale mi to ide tazko preto som napisala tento prispevok. Inac aj Bilbliu konecne viac citam tak dufam ze to bude uz len dobre :) a dakujem esteraz za povzbudenie a porozumenie. PBZ :)

P.S pre vsetkych: pomodlim sa za vas vsetkych ak vam to nevadi :) + a hlavne budte medzi sebou na seba dobry v diskusii. Dakujem :)

budteopatrni

Zuzana nebude to tiez okultizmus? Znamenia cestou na rande nemozu byt od satana? Moze si krestan vsimat znamenia okolo seba? Ten pomyleny sektar Tomas ma uz doplietol zo vsetkym.

Zuzana209

Ahoj, podľa toho čo si napísala by som ti odpovedala, že tvoje srdce pre neho asi nebije ...(samozrejme čisto môj názor)

Z toho čo píšeš vznikla tvoja zamilovanosť práve v období - "na diaľku" - a pochybnosti o tom, či je to ten pravý - práve vtedy keď ste sa začali osobne stretávať. Teda romatická realita versus realita - v čom vzniklo úplne pochopiteľne tvoje zaváhanie.
Ako veriaca ti radím aby si v modlitbe prosila Boha, aby ti niečím potvrdil, či je máš vôbec pokračovať v tomto vzťahu. Hovor k Bohu nie akoby si volala do oblakov ale ako keby si sa rozprávala s dobrým Priateľom. Potom si začni všímať všetky možné "znamenia" ktorými ti Boh dá odpoveď - napr. čo sa deje po ceste na rande, aké máš pocity v srdci, aké slová počuješ "náhodne" okolo seba, otváraj si náhodne Bibliu a skús si čítať aký text ti padol do oka atď...ciest akými Boh odpovedá je mnoho - ale to ty asi vieš:-)) Držím ti palce, aby si "uvidela" pravdu o tejto veci...

Fatalia

Tu je vidno ze fanaticki veriaci si myslia ze su nieco viac, nadradeni a lepsi ako neveriaci, hlavna vec, ze maju kopec reci o laske, pokore a nepredpojatosti. Ale na neveriacich sa pozeraju ako na cervov bez skusenosti, ktori uz ani nemaju pravo vyjadrovat sa k nejakej teme, aby nahodou nenapisali nejaku hlupost.

wtf nadesiatu

To, ze si tu propagoval a aj sam sa zucastnil pseudouzdravovania s okultistom je ale uplne v poriadku, vsakze Tomasko.Jeho pseudouzdravenie je od Boha, ale ak niekto prosi o prihovor Mariu, to je od Satana? Chod niekam ty sektar.

tomas 12345

BJ 2 :

Zato že som bol katolíkom a už niesom katolíkom, to ešte neznamená že budem meniť vieru každý rok...

"V Biblii je napisane tolko blbosti, ze toto keby povedal alebo chcel Boh, tak to "zbohom". Vsetky tie jatky, kamenovania.... v starom zakone."

Sám seba si minule označoval za kresťana ale aký typ krestana si ked nepovažuješ Bibliu za Božie Slovo ?

A v čom ti modlitby k Márii pomohli ? A aj kebyže ti naozaj pomozu, to ešte nič neznamená. Však aj falošný proroci budu robit zázraky a zvedú mnohých. Tak je to aj s modlitbou k Márii. Satan dokáže robiť zázraky, no pokial tieto zázraky nie sú v súlade s Božím slovom potom sú falošné.

mirec411 :

"No a sv. Mária? Ty ju vidíš inak - zatiaľ čo iní sa k nej s obrovskou dôverou modlia vo Francúzskych Lurdách, či v Portugalsku k Fatime. "
To či sa k nej modlí jeden alebo miliony ludí nijak nemení na tom že to je modloslužba!

"Aj keď tieto zjavenia boli odborníkmi a lekármi dokázané, vrátane uzdravení"

Neviem o tom že by boli tieto zjavenia oficiálne uznané vedcami za dokázané. To by potom vedci prestali byť ateistami a začali veriť v nadprirodzeno. No nič takého sa zatial nedeje.

"ty modlitby veriacich berieš ako "modloslužbu".

Aj kebyže sa stanu neviem aké zázraky, nič to nemení na fakte, pretože aj Biblia varuje že prídu mnohí falošný proroci a budú konať zázraky a zvedú mnohých. Pokial to nie je v súlade s Božím slovom je to podvod.

"tak prepáč, ale vidím to len ako tvoju sebeckú, tvoju osobnú vieru."

Ja tú svoju vieru ale viem podložiť.

"No a už len veselé mi môže byť nazvanie ruženca "okultným" predmetom. Kríž nie je okultným predmetom? Ani kalich? A čo samotná Biblia? --- Tomáš, Tomáš..."

Biblia je Božie slovo a teda o okultný predmet samozrejme že nemože ísť! Pokial sa človek prostredníctvom kríža a kalichu nemodlí, potom v tom nevidím nič zlého. Ruženec je ale okultný predmet preto lebo sa pomocou neho krestania modlia k Bohu, ale tiež preto že ruženec ludstvu odovzdal falošné zjavenie Márie ktoré vyzýva ludí aby sa modlili ruženec, a že bez modlitby ruženca niet spásy - týmto teda uponižuje modlitbu Ježiša Krista. Satan sa nás všemožnými sposobmi snaží odradiť od Boha, prostredníctvom ruženca sa mu to začína dariť.

BJ 2

Angeliana - nechaj si ho ako kamosa. Veriaci sa mozu aj kamosit, kedze tam nieje nic sexualne. Ved to bol aj povodny plan. Iba sa kamaratte. Myslim, z toho ako to hovoris, ze to nieje prava laska a na cely zivot. Inak by si to citila hned.
A este jedna vec. Preco sa pytas tu, a nie Boha? naco mas Boha? Opytaj sa sama seba, ked riesis s ludmi na fore, a nie s knazom, duchovnymi a hlavne s Bohom. To nieje ziadna viera potom. Boh ti da odpoved na tvoje otazky, aj to, ci je to ten pravy. Ale podla mna nieje. To by si citila zamilovanost a jednoznacnost.
Takze moja rada. Neries to tu. Ries to s Bohom. Nato ho mas. Nato je viera. Inak mas prazdnu vieru. Iba slova.